SSD tavsiyesi

Elturqo

Kayıtlı Üye
Masaüstü için SSD alıcam, bu iki ürün arasında kaldım arkadaşlar. Samsung veya OCZ kullanan var mı? hangisini tavsiye edersiniz?

240GB Vertex 460 Serisi Sata 3.0 SSD (540MB Okuma / 525MB Yazma) - Vatan Bilgisayar
6027_01_ocz_vertex_460_240gb_ssd_review.png

SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD - Vatan Bilgisayar
SMD-102812745_SELL02_JT_EC_9555619.jpg

Hocam samsungu tavsiye ediyorlar ben de samsung almayi düşünüyorum diğer marka hakkında pek bilgim yok 10 yıl garanti veriyorlardi sanırım yanlış bilgi de vermiyeyim

kafama takılan sistemi nasıl aktarabiliriz.
yorumların birinde OCZ için "SSD ile gelen key ile acronis programı ile kolayca windowsu aktarma" demiş.

Hi Level 120 gb ssd sata 3 127 tl ye aldım n11.com da çok memnunum 550 okuma 530 yazma hızı var diyor ama ben sata 2 de kullandığım için 300 civarlarında görüyorum

Samsung kotu beyler bir sirkette IT olarak calisiyorum Samsunglar genelde kisa omurlu

Xperia Z2 den gönderildi

Samsung kotu beyler bir sirkette IT olarak calisiyorum Samsunglar genelde kisa omurlu

Xperia Z2 den gönderildi

ssd lerin hepsi kısa ömürlüğü örneğin yüzeyde bir bloğun 1.000.000 kez read/write ömrü vardır (bu değerler markalara göre değişir)...
400 gb verin varken 480 gb ssd alırsan yüzeydaha cabuk öleceği için %70 kadar bir performans kaybı yaşarsın ...
verinin en az 2 katı kadar ssd secmek bu durumun önüne gecer blokların daha az yazılıp okunmasını sağlamak lazım.

samsung 250 gb 840 evo kullanıyorum memnunum.

ssd lerin hepsi kısa ömürlüğü örneğin yüzeyde bir bloğun 1.000.000 kez read/write ömrü vardır (bu değerler markalara göre değişir)...
400 gb verin varken 480 gb ssd alırsan yüzeydaha cabuk öleceği için %70 kadar bir performans kaybı yaşarsın ...
verinin en az 2 katı kadar ssd secmek bu durumun önüne gecer blokların daha az yazılıp okunmasını sağlamak lazım.
Haklisin ama tasinabilirlerde bile Samsung daha kolay bozuluyo ondan dedim

Xperia Z2 den gönderildi

ben dizüstü bilgisayarımda ocz sdd kullanıyorum gayet memnunum. aralarındaki farkı zaten kullanırken anlaman güç. marka olarak düşünmen gerekir onu da ben alırken araştırdığımda yabancı formları incelemiştim. ocz nin daha iyi olduğunu yazdıkları için tercih ettim

Ben de ssd'ye geçmek istiyorum ama içinden disk kopyalama yazılımı çıkıyor mu acaba bileniniz var mı?

ocz , corsair ve samsung evo pro iyidir...
sandisk de tavsiyemdir.

[MENTION=14908]Samsung[/MENTION] Candır :D hahaha her ıkısı de SSd olanı da OPENVDS olanı da :D

sağolun arkadaşlar ocz olanı sipariş verdim. :)

Ssd çabuk bozulabilen bir şey bence samsung al. Bende samsung var bir sıkıntısını görmedim şuana kadar.

Edit: OCZ almışsın hayırlı olsun :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri