Standart lisans-Creative Commons ?

dreamblack

Kayıtlı Üye
arkadaslar kafama takılan bi kaç soru var bilgili arkadaslar cevaplarlarsa sevinirim

simdi ben youtubede olmayan bi video yükledim ama video benim deyil fakat ilk yükleyende benim simdi ben videoyu baskalarının kopyalamaması için lisansı üzerime alabiliyor muyum ?

asıl soruya gelirsek

Standart lisans-Creative Commons bu ikisinin amacı nedir mesela kendimize özgün bi video yükledik hangisini seçmeliyiz ?

cevap veren arkadaslara simdiden tşkler

Dostum Şunu Şöyle Düşün Şimdi Bir Ev Var Boş Ev Benim Eve Girdin Benden Habersiz Yerleştin Eve Şimdi Ev Senin Mi Yoksa Benim mi :)

Dostum Şunu Şöyle Düşün Şimdi Bir Ev Var Boş Ev Benim Eve Girdin Benden Habersiz Yerleştin Eve Şimdi Ev Senin Mi Yoksa Benim mi :)

o sekilde düsündüm fakat kafama takılan kısmı suydu. yani attıgım video herhangi kuruma kurulusa vs ait deyil biri çekmis atmıs rasgele biz bunu alamıyor muyuz kimse youtubeye atmamıs daha önce ?

yani ev var ama tapusu yok =)

ve konuyu açmamdaki asıl soru

Standart lisans-Creative Commons bu kavramların anlamı ?

Dostum Sende Atarsin youtubeye ama lisanslama hakkın yok .Yani videoyu ilk sen attin ben senden gördüm attim videoyu senin gidipde beni şikayet etme hakkın yok

arkadaslar kafama takılan bi kaç soru var bilgili arkadaslar cevaplarlarsa sevinirim

simdi ben youtubede olmayan bi video yükledim ama video benim deyil fakat ilk yükleyende benim simdi ben videoyu baskalarının kopyalamaması için lisansı üzerime alabiliyor muyum ?

asıl soruya gelirsek

Standart lisans-Creative Commons bu ikisinin amacı nedir mesela kendimize özgün bi video yükledik hangisini seçmeliyiz ?

cevap veren arkadaslara simdiden tşkler

Başkalarının elinde o videonun kendisine ait olduğunu kanıtlayan resmi bir belge olmadıkça ve birileri bu belgelere dayanarak size telif göndermedikçe ilk yükleyen kişi olarak o videonun sahibi zaten siz olursunuz.

Ama işin bir başka boyutu daha var... diyelim bir başkası da sizden kopyalayıp videoyu kendi sayfasında paylaştı, bu kez elinizde belge olmadığı için siz de ona telif gönderemezsiniz. Gönderseniz bile telif gönderdiğiniz kişi ''Geri bildirim'' ile itiraz ederse kaybeden taraf ta siz olursunuz. İki ucu boklu video budur işte :)

Creative Commons Lisans : Adil kullanıma açık bir lisans türüdür, videonuzu bununla lisanslarsanız bu videoyu herkes paylaşabilir demiş olursunuz. Standart Youtube Lisansı : ise size hak talebinde bulunma ve videodan para kazanma hakkı verir.

Dostum Sende Atarsin youtubeye ama lisanslama hakkın yok .Yani videoyu ilk sen attin ben senden gördüm attim videoyu senin gidipde beni şikayet etme hakkın yok

eyvallah hocam saolun cevabınız için

Standart lisans-Creative Commons bide sunları bi arkadas açıklasa çok hayra giricek =)

---------- Mesaj saat 00:24:36 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:18:38 civarında gönderildi. ----------

Başkalarının elinde o videonun kendisine ait olduğunu kanıtlayan resmi bir belge olmadıkça ve birileri bu belgelere dayanarak size telif göndermedikçe ilk yükleyen kişi olarak o videonun sahibi zaten siz olursunuz.

Ama işin bir başka boyutu daha var... diyelim bir başkası da sizden kopyalayıp videoyu kendi sayfasında paylaştı, bu kez elinizde belge olmadığı için siz de ona telif gönderemezsiniz. Gönderseniz bile telif gönderdiğiniz kişi ''Geri bildirim'' ile itiraz ederse kaybeden taraf ta siz olursunuz. İki ucu boklu video budur işte :)

Creative Commons Lisans : Adil kullanıma açık bir lisans türüdür, videonuzu bununla lisanslarsanız bu videoyu herkes paylaşabilir demiş olursunuz. Standart Youtube Lisansı : ise size hak talebinde bulunma ve videodan para kazanma hakkı verir.

hocam bende video yükledim youtubeye vs ama kendi özgün videolarımı ama hani mail olarak videonun bana ait oldugunu bildiren bi belge vs gelmedigi için bu soru kafama takılmıstı cevabınız için tşkrler. ozaman Standart lisans kendi özgün videomuza bunu seçtigimizde bu videoyu kimse paylasamaz anlamına falan geliyor. mantık yürüttüm insllah dogrudur =)

hocam bende video yükledim youtubeye vs ama kendi özgün videolarımı ama hani mail olarak videonun bana ait oldugunu bildiren bi belge vs gelmedigi için bu soru kafama takılmıstı cevabınız için tşkrler. ozaman Standart lisans kendi özgün videomuza bunu seçtigimizde bu videoyu kimse paylasamaz anlamına falan geliyor. mantık yürüttüm insllah dogrudur =)

Standart Lisansı seçtiniz diye kimse bu videoyu paylaşamaz diye bir şey yok, yanlış anlaşılmasın. Sadece o lisansı seçtiğinizde para kazanmanız aktif olur. Taa biri çıkıp ta bu video aslında benimdir diye ispatlayıp size telif gönderene kadar.

Ama Creative Commons Lisans çok farklıdır, onu seçerseniz herkese o videoyu adil kullanıma açmış olursunuz ve isteyen paylaşır, şikayet hakkınızda kalmaz.

Standart Lisansta benim deme hakkın var ama Creative Commons videonu halka açmak demektir. Yani içeriğini isteyen herkes kullanabilir hem para kazanmak için hem kişisel kullanım amaçlı.

Standart Lisansı seçtiniz diye kimse bu videoyu paylaşamaz diye bir şey yok, yanlış anlaşılmasın. Sadece o lisansı seçtiğinizde para kazanmanız aktif olur. Taa biri çıkıp ta bu video aslında benimdir diye ispatlayıp size telif gönderene kadar.

Ama Creative Commons Lisans çok farklıdır, onu seçerseniz herkese o videoyu adil kullanıma açmış olursunuz ve isteyen paylaşır, şikayet hakkınızda kalmaz.

tşkler hocam kafama takılan soruların cevabını verdiniz

Sorunun cevabı verilmiş ama daha detaylı bilgi isteyenler olabilir diye belirteyim.

Creative Commons kamu malı demek değil aslında yani creative commons u seçtiğiniz zaman başkası alıp kafasına göre kullanabilir anlamına gelmiyor. Ticari lisans ile kamu malı arasında bir lisans gibi bir şey. kendi alt çeşitleri var creative commons lisansının ama hepsinin temelindeki olay BY maddesi yani videonun orjinal sahibinin belli olması.

About The Licenses - Creative Commons

burda alt tasara doğru inerseniz lisans tiplerini görebilirsiniz. hepsinde BY maddesi mevcut. arkadaşın bahsettiği tüm haklarından feragat gibi bir durum söz konusu değil. Kamu malından farklı bir olay, kamu malında eser sahibi tüm haklarından feragat eder ve mülkiyet artık kamunundur. Creative Commons ta en uç noktada bile videonun asıl sahibi olduğundan vazgeçmiyorsun ama başkaları senin videonu alıp kullanabilir, alttaki lisans tiplerinde detaylar mevcut. Başkası alıp kullanabilir ama para kazanamaz, başkası alıp kullanabilir ama değiştiremez vs. gibi alt lisans tipleri var.

ama olay para kazanmaksa zaten bunların bi önemi yok :p:p . para kazanmak için her türlü standart ı tercih edecez :cool::cool:

Kardeş kendi özgün videolarını satandart Lisans ile yükle.Bir de Creative Commons lisans için bazı arkadaşlar şikayet hakkın kalmaz demiş ama creative commons lisanslı videoya bile telif geldi.Adam yüklerken bu lisansla yüklemiş yani isteyen kullanabilir demiş ama arkasından telif yolluyor.Youtube da hıyar mı yok :mad:

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri