Suresi Biten Domaini Satin Alma

ultraslan3556

Kayıtlı Üye
Merhabalar herkese. Benim uzun zamandir almak istedigim bir domain adresi var ve bu baskasi tarafindan alinmis. 3 gun sonra son kullanim suresi bitecek.

Ben bunu nasil alabilirim?
Bittigi gun hemen alabilir miyim?
Alsam bile, ilk alan kisi herhangi bir hak iddia edebilir mi?

Bu konuda bilgisi olanlar bu konunun altindan, PM'den veya Skype'dan bana yardimci olurlarsa minnettar kalirim.

Simdiden tesekkurler herkese.

Bol Kazanclar..

backorder süresi vardır.
60-90 gün arası değişir firmaya göre..

eğer çok popüler değilse ve yöneticisi pek ilgilenmiyorsa domain size kalabilir :)

Arkadaşın dediği gibi backorder süresi var. 60 ila 90 gün. Yani bu süre geçtikten sonra alabilirsiniz. Ama şayet diyelim ki bir marka'nın .com adresini aldınız. Firma size hiç bir bedel ödemeden mahkeme yoluyla uyarı gönderebilir. Uyarıya uyar domaini verirsiniz hiç bir sıkıntı olmaz. Ama uyarıya uymazsanız ( karşı telif atma gibi bir olay :D ) dava açılır ve hakkınızda yüklü bir tazminat talep edilebilir.

Ama marka adı genel geçer bir kelime ise, atıyorum buromakinası.com Buro Makinası adlı bir firma size dava açsa bile elinizden alamaz. Ama Buroxmakinasi.com ise Burox Makina söke söke alır :)

Arkadaşın dediği gibi backorder süresi var. 60 ila 90 gün. Yani bu süre geçtikten sonra alabilirsiniz. Ama şayet diyelim ki bir marka'nın .com adresini aldınız. Firma size hiç bir bedel ödemeden mahkeme yoluyla uyarı gönderebilir. Uyarıya uyar domaini verirsiniz hiç bir sıkıntı olmaz. Ama uyarıya uymazsanız ( karşı telif atma gibi bir olay :D ) dava açılır ve hakkınızda yüklü bir tazminat talep edilebilir.

Ama marka adı genel geçer bir kelime ise, atıyorum buromakinası.com Buro Makinası adlı bir firma size dava açsa bile elinizden alamaz. Ama Buroxmakinasi.com ise Burox Makina söke söke alır :)

kısmen yanlış bilgi.
her firma kendi domainini bu yolla alamaz.
mesela garantibankasi.com bende diyelim.
Ben garanti bankası ile ilgili hiçbir materyali sitede kullanmazsam veya şöyle söyleyeyim garantibankasi.com'u kişisel blog olarak kullansam garanti bankası o domaini benden alamaz.
Yani o kadar kolay köfte yok.

kısmen yanlış bilgi.
her firma kendi domainini bu yolla alamaz.
mesela garantibankasi.com bende diyelim.
Ben garanti bankası ile ilgili hiçbir materyali sitede kullanmazsam veya şöyle söyleyeyim garantibankasi.com'u kişisel blog olarak kullansam garanti bankası o domaini benden alamaz.
Yani o kadar kolay köfte yok.

Atladığım bir nokta, doğru söylüyorsun hocam, aynı sektör üzerinden hizmet vermezse kullanılabiliyor. Ama tanınmış markalar statüsüne yükselen bir marka ise garanti bankası gibi. Farklı sektörde olsa hak tanınabiliyor. Yanlışsam düzeltin.

domain süresi bittikten tam 79-80 gün sonra domain boşa düşer domain çok önemliyse back order yapmanı öneririm 80 güne 1 hafta kala felanki işini daha çok garantiye almanı sağlar.
hak olayıda arkadaşlar belirtmiş eğer site adındaki firmanın yaptığı işle ilgili bir site değilse misal. thy.com diyelim sen burada thy ait birşey yaparsan o hak sahibi olabilir ama farklı birşeyde sana birşey yapamaz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri