Taksim'de Yaşadığım Olay

Elenia Pol

Kayıtlı Üye
Merhaba

Bundan 3 hafta önce kafama takılan bi olay hakkında siz den fikir almak istiyorum.

4 Arkadaşımla gece club ünden çıktık taksimin çift katlı ve normal tek katlı otübüslerinin kalktığı durak var.Taksimin yürüyüş yolunun aşasında kalıyor.Arkasında inşaat halinde olan bir yer var belki bilirsiniz,

Neyse oradan geçerken 2 arkadaşım önden yürüyor diğer arkadaşım da benle birlikte yürüyordu. 9-10 yaşında 2 çocuk gördüm.Çocuklar kaldırım kenarında büzülmüş birlerine sarılmış (hani yatarken üşürsün dizlerini kırarsın ya öyle) yatıyorlardı.Cebim den 10 lira çıkardım çocuklara para verdim ama sonradan kafama takıldı acaba bu çocuklar için ne yapabilirdim diye.

Bir daha böyle bir olay yaşarsam ilk önce polisi mi yoksa başka devlet kurumunu mu aramalıyım ? Acayip pişman oldum

Evsiz kişiler için İBB'nin 153 numaralı telefonu aranabilir. Burayı ara belediye gerekeni yapar gerekirse aile sosyal politikalar ile görüşür.

Aklınıza hiçbir şey gelmese bile polisi aradığınızda onlar ilgili kurumları bilgilendirirler.

polisler orada olduğunu bilmiyor mu ? başka bir çözüm lazım

Aynı şeyi ben de düşünüyorum, tamamen vicdanımızı rahatlatmak için bozuk para verip gidiyoruz ama bu kesinlikle çözüm değil, hatta onları dilenmeye veya sokakta durmalarına destek sağlıyormuşuz gibi hissediyorum. Kesin ve kalıcı çözümler gerekiyor, devletin bu konuda ciddi bir atılım yapması şart çünkü gerçekten çok kötü bir durum

Aynı şeyi ben de düşünüyorum, tamamen vicdanımızı rahatlatmak için bozuk para verip gidiyoruz ama bu kesinlikle çözüm değil, hatta onları dilenmeye veya sokakta durmalarına destek sağlıyormuşuz gibi hissediyorum. Kesin ve kalıcı çözümler gerekiyor, devletin bu konuda ciddi bir atılım yapması şart çünkü gerçekten çok kötü bir durum

çocuklar dilenmiyorlardı uyuyorlardı hocam ben aralarına bıraktım ben parayı bırakınca kıpraşır gibi oldu ama bilmiyorum belki de uykuya dalmışlardı

çocuklar dilenmiyorlardı uyuyorlardı hocam ben aralarına bıraktım ben parayı bırakınca kıpraşır gibi oldu ama bilmiyorum belki de uykuya dalmışlardı

aynı şey hocam, ha dilenmiş ha sokakta yatmış, ne fark eder, o çocukları sokağa bırakanlar utansın, maddi durumları olmayanları bir kenara bırakıyorum ama bunu ticarete döken çok ahlaksız aileler var artık.. Bu yüzden insani duyguları sömürmelerinin bir an önce önüne geçilmesi lazım

İzmirde meshur bir dilenci var. Elinde gevrek tepsisi, gevrekler taşgibi neredeyse 1 haftalik. Kendini toplum icinde yere atip sara hastasi numarasi yapiyor. Bilmeyenler para veriyor bilenler ambulansi arama numarasi yapinca kacip gidiyor. Aklima biran o geldi. Ufacik bir ihbarda devlet alip yurda yerlestiriyor bildigim kadariyla.

devir değişti gerçek fakiri muhtacı dolandırıcılarla ayırt edemiyoruz..

gerçek mağdurlara ulaşılamıyor.. hep istismar

o cocuklar orayı mesken tutup devlet daırelerınden kaçanlar zaten.

polis devlet kurumu alsada yine gidecekler yer orası

Dilenciler işte, ne dersen de.
Onları dilendirenler senin kadar düşünmüyor, anası babası düşünmüyor onları, sende birşey yapamazsın boşuna uğraşma.

polisi arayın öyle bir durumda artık bilinç altımıza normal birşeymiş gibi yerleşmiş düşünün gece 00.00 dan sonra 9-15 yas arasındaki cocuklar dediginiz şekilde sokakta yatıyor ? bunun altında birçok şey olabilir örnek kaçırılmış,aile zoruyla dilendiriliyor,kimi kimsesi yok vs bir çok durum olabilir polisler ihbar gelmedikçe birşeye müdahale etmez diye düşünüyorum

polisi arayın öyle bir durumda artık bilinç altımıza normal birşeymiş gibi yerleşmiş düşünün gece 00.00 dan sonra 9-15 yas arasındaki cocuklar dediginiz şekilde sokakta yatıyor ? bunun altında birçok şey olabilir örnek kaçırılmış,aile zoruyla dilendiriliyor,kimi kimsesi yok vs bir çok durum olabilir polisler ihbar gelmedikçe birşeye müdahale etmez diye düşünüyorum

aynn hocam bu durum normal olmamalı

sıraselviler de akşam saatlerinde bir tur at benzerini çok görürsün. çocuk veya yetişkin sokakta yaşayan çok var. çözüm üretilmediğinden artarak devam ediyor gibi

nasıl bir dünyadayız nasıl böyle adalet olabilir? aklım fikrim ermiyor bir türlü

sıraselviler de akşam saatlerinde bir tur at benzerini çok görürsün. çocuk veya yetişkin sokakta yaşayan çok var. çözüm üretilmediğinden artarak devam ediyor gibi

ne olursa olsun 9-10 yaşlarında bir cocuğun yeri sokak değil hocam

inşallah bir daha denk gelirim

ben aradıydım bi süre sonra kimliği yok suriyeli diye geri donmuşler eski yerlerine 24 saat misafir etmişler sanirim emin değilim türkçe bilmiyorlardi

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri