Tavsiye edebileceğiniz bilgisayar kursu var mı?

mehmetbçt

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.hayaldünyam.net
merhaba arkadaşlar. bilindiği üzere teknoloji çağındayız ve hayatın her alanında bilgisayar ve ingilizce bilmek şart oldu. Çok şükür bir işim var; fakat ek olarak 6-7 aydan beri yt işi ile uğraşıyorum kendime yetecek kadar da ek gelir sağlayabiliyorum. Bu yt nin ne olacağı, ne zamana kadar devam edeceği belli olmamakla birlikte hiç bir garantisi yok. Genel anlamda pc bilgim orta derecede. Profesyonel bir branş bilgim de yok. ilerde bana lazım olabilecek ve çağın gereksinimlerini karşılayabilecek pc bilgi ve beceri kurslarına gitmek istiyorum. 4 yıllık üniversite mezunu olduğum için temel PC kursuna ihtiyacım yok. bana tavsiye edebileceğiniz bir branş ve pc kursu var mıdır? web tasarım, donanım, yazılım vs...

ayrıca İstanbulda levent'e yakın hangi kurslar var, hem ücret hem de donanım olarak iyi olan hangi kursları tavsiye edersiniz?

Not: konuyu yanlış yere açtıysam mod arkadaşlar gerekli yere taşırsa uygun olur.

Son düzenleme:
Amacın programlama ise, C ile temel şeyleri öğrenip, sonra istediğin dile geçebilirsin.
Çok genel yazmışsın, donanım yazılım vs. Çok başka dünyalar. Alanı belirlemen lazım önce.

Sen bize branş öner diyorsun tamam da biz nerden bilelim seni. :) Bu işler piyasa kazancına falan bakarak öğrenilmez. Sen sevdiğin bir alan belirlemelisin kendine. Programlama mı? Eğer programlama ise ne yapmak istiyorsun? Oyun, Mobil Uygulama, MasaÜstü Uygulama vb.
Bu şekilde kendi ilgi alanına göre aşamalarla ilerleyip en son katmandan başlaman lazım.
Aksi takdirde sırf piyasada para getiriyor falan diye tercih ettiğin bir programlama dilini öğrenemeyebilirsin ya da öğrensen bile geliştiremeyebilirsin.
Unutma basit olarak gördüğümüz HTML ile işini severek yapan bir web tasarımcı aylık dolarcıkları cebe indiriyor. ;)

Amacın programlama ise, C ile temel şeyleri öğrenip, sonra istediğin dile geçebilirsin.
Çok genel yazmışsın, donanım yazılım vs. Çok başka dünyalar. Alanı belirlemen lazım önce.

anlatmak istediğim şudur: ileride yt ile reklam verme işi biterse eğer, başka iş kapıları bulmak için ne gibi kurslara gitmek gerekli. örneğin profesyonel bir web sitesi yapmak için hangi kurslara gitmek gerekli. tabiki kurslar bir yere kadar verir. önemli olan insanın kendisini geliştirmesi; ama ben sıfırdan başlayacam. elimde fırsat varken ve de yaşım çok ilerlemeden bana faydalı olabilecek şeyleri öğrenmek istiyorum

kısaca hangi bilgisayar işinden parayı ileride nasıl kazanırım diyorsun. C diliyle websitesinin nasıl bi alakası var ne ne işe yarar bunları bilmeden çok heyecanlı davranmışsın.öncelkle alanını sen belirleyeceksin.sonra seçeceksin

C ve Sistem Programcıları Derneği git buraya istedigin alanı Seç Tavsiyem C dir.

Hocam arkadaş orta derece de bilgisayar kullanmasını biliyorum diyor, siz programlamanın babası C den bahsediyorsunuz.

Hocam ben bu derneği araştırdım, bir arkadaş gidiyordu. Nasıl bunlar, çok derinine inerek öğrenmek istiyorum bazı dilleri.

Hangi dili öğrenmek istiyorsunuz ? .Net öğrenmek istiyorsanız Oğuz hocayı tavsiye ederim. Kendisinden ders almış birisiyim.

şöyle söyleyeyim. benim hiç bir tecrübem yok bu konularda. verdiğin linkin yt kanalına baktım da aşırı fransız kaldım :)) sıfırdan başlamak gerekirse pc kurslarında hangi seviyeden başlamam gerekiyor.

anlatmak istediğim şudur: ileride yt ile reklam verme işi biterse eğer, başka iş kapıları bulmak için ne gibi kurslara gitmek gerekli. örneğin profesyonel bir web sitesi yapmak için hangi kurslara gitmek gerekli. tabiki kurslar bir yere kadar verir. önemli olan insanın kendisini geliştirmesi; ama ben sıfırdan başlayacam. elimde fırsat varken ve de yaşım çok ilerlemeden bana faydalı olabilecek şeyleri öğrenmek istiyorum

Hocam sen şimdilik programlama dillerine falan girme. Bilgisayar kursuna gideceğim diyorsun da bilgisayar kurslarında ileri derece de ne öğrenebilirsin düşünüyorum belki de word excel öğretirler. Sen biraz daha aşina ol bilgisayar programlarına. Bilgisayar kullanarak internetten para kazanmak istiyorsanız yazılım yapabilirsiniz. Yazılım yapmakta kolay birşey değildir. Oyle olsa herkesin kendine ait bir youtube botu falan olurdu :)

Öncelikle merak etmelisiniz. Kafanızda kurduğunuz projeleri nasıl bilgisayar ortamına dökerim, geliştirip kazanç elde edebilirim diye düşünmelisiniz. Düşünürseniz araştırır, araştırırsanız da elinizde kayda değer bir şeyler olur.

İzliyorum :) ama tavsiyem ilk öncelikle ingilizce ögrenmenden yana

bir işin var ise donanım alanı ile ilgilenmen çok zor. Amacın direk olarak bir branşta uzmanlaşıp para kazanayım diyorsan bu çok kolay değil gerçekten. En basitinden bir web programlama dili (html,css,php) öğrenmen çok zamanını alır ve işlevsel olan ziyaretçi giren bir site kodlama kısmına hiç girmiyorum bile. "tabi bu direk para kazanmayı düşünüyorsan geçerli. kendimi gerçekten geliştirmek istiyorum dersen başka".

Benim önerim (1) web düşünüyorsan wordpress yazılımını incelemen. Bu yazılım ile bir çok farklı site yapılabiliyor, site desteği, paneli, eklentileri ile çok kolay bir kullanımı var. Uzmanlaşırsan ileride eklenti de yazabilirsin belki. Para kazanma amacı ile hosting, domain desteği sağlayıp wordpress ile yaptığın siteleri satabilir ek gelir elde edebilirsin. "+kursa gitmene gerek yok".

(2) Gerçekten şuan internette emeğinin karşılığını en iyi alabildiğin platform bence youtube. Bu işin içinde olduğun için hiç başka alana kaymayıp bu alanda ilerleyebilirsin. Ama yt'de iş yükünü azaltacak programlar yazarsan güzel olur. Bunun için masaüstü programcılığında c# , web programcılığında php öneririm. Php ile ilgili internette yüzlerce kaynak var.

Bilgeadam Pişmanlıktır bir kurs için 7000 / 8000 istiyordu en son tabii bu paranın %70 i çalışan kızların ve ortama gidiyor gidip görürsen anlarsın sakın ama sakın bulaşma bilgeadama google bak istersen :)

Hocam 8 yıldır bilişim sektöründeyim. MCITP (sistem uzmanlığı sertifikam var ve programlama okudum). Bemar kariyer de bilgi işlem olarak çalıştım. Bilge adamda öğrenci olarak derslere girdim. Bana sorarsanız hiçbirini tavsiye etmem. En güzeli istediğiniz, hoşunuza giden bir dalda, az bir ücretle işe girip, çalışmanız. Ya da hiç ücret almadan. Bire bir sorunlarla ve çözümlerle karşılaşınca daha hızlı öğrenirsiniz. İlla kursa gideceğim derseniz, kurum olarak değilde öğretmen olarak araştırın derim. Sonuçta eğitimi öğretmenden alacaksanız. Bıyığı bile hoşunuza gitmese, verim düşer. Konuya tam hakim değilse gerisini siz düşünün. Birde bilipte, bildiğini anlatamayanlar var. Siz hem işini bilen hemde bildiğini aktarabilen bir öğretmen bulun derim. Başarılar hocam.

arkadaşlar banada bildiğiniz güzel bir java kursu önerirmisiniz,mümkünse fiyatıyla birlikte

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri