Tbm'lerin son bir haftada onlemez dususu

• Kullanıcı tiger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar

tiger

Yasaklanmış
Resimde de goreceginiz uzere son 6 gundur tbm'lerim yari yariya dustu. Bunun sebebi nedir arkadaslar yorumlarinizi alabilir miyim?
Tam da birkac videom cok izlenmeye baslamisti, ona sevinirken birden bu tbm durumu ile karsilastim.

Ayrica ben bu ise Agustos ayi icinde basladim, istatistiklerim icin ne dusunuyorsunuz, gelecekte nasil degisikler olabilir bu rakamlarda?

wvz.png

hocam reklam türlerinde değişiklik yaptınmı to ve tbm oranlarında o anlaşılıyo ?

Tbm oranlarin Youtube degerlerine gore gayet iyi.Dusmesininde bir cok sebebi var buda snein yaptigin calisma ile ilgili degil yada farkli bir sebebi yok.Cok tiklama aldikca dusuyor bu gayet normal.Ama gercekden iyi tbmlerin sorun etme.

hocam reklam türlerinde değişiklik yaptınmı to ve tbm oranlarında o anlaşılıyo ?

Reklam turleri nasil degistiriliyor, videonun kenarina konulan reklami biz mi seciyorduk? Kusura bakma cok yeni oldugum icin bu konuda hic bir bilgim yok, biraz acar misin bu soyledigini?

---------- Mesaj saat 02:51:54 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:49:44 civarında gönderildi. ----------

Tbm oranlarin Youtube degerlerine gore gayet iyi.Dusmesininde bir cok sebebi var buda snein yaptigin calisma ile ilgili degil yada farkli bir sebebi yok.Cok tiklama aldikca dusuyor bu gayet normal.Ama gercekden iyi tbmlerin sorun etme.

Ilk mesaja ek olarak birde sunu soyleyeyim. 4-5 gun once kesfettim, 10 dkuzerinde video yukleyince, videonun ortasina ve sonuna da reklam koydurtabiliyormusuz. Bunu ogrenir ogrenmez, o tur videolarima bir suru reklam koydurtmustum. Video ortasindaki soz konusu reklamlarin tbm'si dusuk olabilir mi?

Reklam turleri nasil degistiriliyor, videonun kenarina konulan reklami biz mi seciyorduk? Kusura bakma cok yeni oldugum icin bu konuda hic bir bilgim yok, biraz acar misin bu soyledigini?

---------- Mesaj saat 02:51:54 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:49:44 civarında gönderildi. ----------

Ilk mesaja ek olarak birde sunu soyleyeyim. 4-5 gun once kesfettim, 10 dkuzerinde video yukleyince, videonun ortasina ve sonuna da reklam koydurtabiliyormusuz. Bunu ogrenir ogrenmez, o tur videolarima bir suru reklam koydurtmustum. Video ortasindaki soz konusu reklamlarin tbm'si dusuk olabilir mi?

Hayir bu dediginle hic bir alakasi yok bence.

hocam para kazanma seçeneğinde gösterim öncesi reklamlar var sadece o işaretliyse tbm düşmüş olabilir ikisi seçili olması lazım bunu kastettim hocam
saygılar

---------- Mesaj saat 11:25:15 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:21:23 civarında gönderildi. ----------

Hayir bu dediginle hic bir alakasi yok bence.

üstad merhaba,

ilgisi yok demişsin ama bence var şöyleki gösterim öncesi reklamların tbmleri düşük. bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi para kazanma seçeneklerinden iki seçenekte işaretlenirse ve 7 dk da bir çıkan reklamlar iptal edilirse daha önce ulaştığınız tbmlere muhtemelen ulaşırsınız. ayrıca şunuda belirtmek istiyorum gösterim ortasında çıkan reklamlarda sayfa to iki katına çıkıyor fakat 10.00-15:00 dk arası videolarda tavsiye etmiyorum genellikle video çıkmıyor. ayrıca tbmlerde düşük
saygılar

Bugün TBM lerde genel bir düşüş var 0,02 ile uyandım ben de

hocam para kazanma seçeneğinde gösterim öncesi reklamlar var sadece o işaretliyse tbm düşmüş olabilir ikisi seçili olması lazım bunu kastettim hocam
saygılar

---------- Mesaj saat 11:25:15 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:21:23 civarında gönderildi. ----------

üstad merhaba,

ilgisi yok demişsin ama bence var şöyleki gösterim öncesi reklamların tbmleri düşük. bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi para kazanma seçeneklerinden iki seçenekte işaretlenirse ve 7 dk da bir çıkan reklamlar iptal edilirse daha önce ulaştığınız tbmlere muhtemelen ulaşırsınız. ayrıca şunuda belirtmek istiyorum gösterim ortasında çıkan reklamlarda sayfa to iki katına çıkıyor fakat 10.00-15:00 dk arası videolarda tavsiye etmiyorum genellikle video çıkmıyor. ayrıca tbmlerde düşük
saygılar

Video oncesi yani Gosterim oncesi reklamlarin hicde tbmleri dusuk degil bunu belirteyim.Sadece cok fazla videonuzda gosterim oncesi reklam cikiyorsa bu fazla gosterimden dolayi tbmlere etkisi oluyor tamam ancak dusuk degil bunu bir kere duzeltelim.(Tabi bu surekli cikan video turunede baglidir,ancak genel ortalamasinda cesitli reklamlarda tbm orani 0.10 civaridir)

Video icinde cikan reklamlar ise Sayfa to'yu yukseltmesi tabiki normal cunki burdaki reklam cesitliligi ve tarzlari cok farkli ve bunlarin tbm oranlari icinde cok yuksek olanlarda var dusuk olanda bu yuzden gelen tiklardan sayfa to cikabilir dusebilir vs bunlarda gayet normal.

Ayrica site isi yapmiyoruz,burda youtube sayesinde kazaniyoruz ve duzgun ve duzenli gelen orantili izlenim ve tikda sayfa to kac olursa olsun yada bgbm vs hic bir sorun teski letmez.Sitelerle youtube'yi bir tutmayin.

Birde bu tbm'lerde aldiginiz izlenimlerin sayisian gore youtube'un yaptigi bazi ayarlar degisiklikler oluyor.Reklam kalitesinde gosterim kalitesinde.Bunlarada biz degil Youtube mudahale ediyor.Yani anliyacagin senin yaptigin bir isten,calismadan ki eger surekli duzenli ayn iseyi yapiyor ve tbmlerin dusuorsa seninle ilgisi yokdur.

7 dakika reklam secimini kapatsanizda ben sanmiyorum tbmlerin geri cikacagini Youtube'un ortalama Tbm degeri ne olursa olsun 0.05-0.12 arasidir daha uzeri yada cok yukseginin surekliligi olmaz.Izlenim sayiniz arttikca TIK sayiniz arttikca tbmler duser.Ben bugune kadar bir cok kisinin hesaplarini gordum istatistiklerini gordum sahsen kendiminde o skeilde,gunde 200-300 bin izlenim ve 4-6 bin Tik alipda Tbm leri 0.15-0.20 olani gormedim duzenli olarak her gun,ya 0.04 ya 0.05 dir maximum.0.15-0.20 olsa gunde 3-4-5-6 bin tik alsak vay google'un haline o zaman.

saygılar

Gosterim oncesi reklami kaldirirsak da, bu sefer tik sayisi duser ve dogal olarak kazancimizi dusurur.

saygılar

Gosterim oncesi reklami kaldirirsak da, bu sefer tik sayisi duser ve dogal olarak kazancimizi dusurur.

yani hocam haliyle zaten paylaştığınız kazanç tablosunda da durum bu şekilde tbm yüksekken to düşük to yüksekken tbm düşük bunun hesabını yapıp ayarlamanız gerekiyor

Son bır haftadır bendede aynı sorun var tbm zaten düşüklerdeydi hep,ızlenme oranı artıp tık sayılır nerdeyse %50 azalış gösterdı .

değil hocam çok tıklama ile alakası yok reklam optimizasyonu yapmak gerekiyor.

Ben 3-4k 130-140 tık alıyorum tbm 0.11$ bu nasıl oluyor peki haliyle video reklam da açık :)

Kanallarda ingilizce.

Bu iş ingilizce kanal kopyala tbm yüksek olur işi değil. Reklam engellemeleri, reklam optimizasyonları, düşük kazandıran kanallara yapılacak olan iyileştirmeler vs ancak o şekilde tbm yükseliyor. Yoksa ingilizce de tbm yüksek diye birşey yok.

Benim de tbm 0.05-0.06 dı şimdi 0.10$ dan aşağı düşmüyor.

Herşey mantıklı düşünmekte bitiyor :D

Ben 3-4k 130-140 tık alıyorum tbm 0.11$ bu nasıl oluyor peki haliyle video reklam da açık :)

Kanallarda ingilizce.

Bu iş ingilizce kanal kopyala tbm yüksek olur işi değil. Reklam engellemeleri, reklam optimizasyonları, düşük kazandıran kanallara yapılacak olan iyileştirmeler vs ancak o şekilde tbm yükseliyor. Yoksa ingilizce de tbm yüksek diye birşey yok.

hocam bu konuyu açarsan sevinirim analizi nasıl yapıyorsun ?
saygılar

Kanallarda ingilizce.

Simdi burda herkes kendi calisma sekline gore yorumladigi icin sorulari sana gore boyle olabilir ancak sunu belirtmek istiyorum.

Yazdigin kadari ile 3-4k ya 130 tik vs aliyorum tbm 0.11 vs demissin,yani senin cok tikdan kastin anladigin bu ki senin yorumunda bu oluyor.Ayni durumda benim bahsettigim olayda 50.000-300.000 arasi izlenim 8-15 bin arasi tikdan bahsediyorum.Gunluk aldigim tik sayisi ortalama 12.000 olsun tbm seninki gibi olsun her gun duzenli imkansiz olmaz ne yaparsan yap.

Yani Yorumlarimiz kendi calisma ve hareketlerimize gore oluyor cogu zaman ama senin izlenimin ve aldigin tika gore tbm normal,cunki izlenim sayin tik sayinla orantili degil.Bu yuzden tbm oranin yuksek.Ha bazi ayarlar duzenlemeler vs yapilip bu sekilde tutulabilir ancak bu dedigin seyi asla gunluk 5-10-15 k tik alan bir adsensede yapamazsin.Senin gunluk izlenim sayin 10-20 bini gecince Tbm oranlarin hep 0.10 ustu olacakmi cok merak ediyorum yaptigin optimizasyonlarla.

Saygilarimla.

---------- Mesaj saat 19:59:44 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:55:27 civarında gönderildi. ----------

2wn0eoy.png

sence yüksek tbmi yoksa cok tıkmı bence cok tık :)
Resim tam anlattigim,anlatmaya calistigim konuya ornek olmus.

---------- Mesaj saat 20:00:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:59:44 civarında gönderildi. ----------

Simdi burda herkes kendi calisma sekline gore yorumladigi icin sorulari sana gore boyle olabilir ancak sunu belirtmek istiyorum.

Yazdigin kadari ile 3-4k ya 130 tik vs aliyorum tbm 0.11 vs demissin,yani senin cok tikdan kastin anladigin bu ki senin yorumunda bu oluyor.Ayni durumda benim bahsettigim olayda 50.000-300.000 arasi izlenim 8-15 bin arasi tikdan bahsediyorum.Gunluk aldigim tik sayisi ortalama 12.000 olsun tbm seninki gibi olsun her gun duzenli imkansiz olmaz ne yaparsan yap.

Yani Yorumlarimiz kendi calisma ve hareketlerimize gore oluyor cogu zaman ama senin izlenimin ve aldigin tika gore tbm normal,cunki izlenim sayin tik sayinla orantili degil.Bu yuzden tbm oranin yuksek.Ha bazi ayarlar duzenlemeler vs yapilip bu sekilde tutulabilir ancak bu dedigin seyi asla gunluk 5-10-15 k tik alan bir adsensede yapamazsin.Senin gunluk izlenim sayin 10-20 bini gecince Tbm oranlarin hep 0.10 ustu olacakmi cok merak ediyorum yaptigin optimizasyonlarla.

Saygilarimla.

---------- Mesaj saat 19:59:44 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:55:27 civarında gönderildi. ----------

Resim tam anlattigim,anlatmaya calistigim konuya ornek olmus.
Az tik alirken tbm yuksek olur bu cok normaldir,cok tik aldiginizda tbm dusuk olur duser,bunun onune gecemezsiniz.

Muslera hocam benim bi sorum olacak.Benim tbm hep 0.01 0.02 Oluyo ara da bi nadiren 00.4'ü görürsem seviniyorum valla, 800-1.500 izlenim 20-50 arası tık geliyo günlük.6 7 Kanal var yarısı türkçe yarısı ingilizce.
Bi kanalda Mesela hem kategori karışık hem dil karışık :D Bunun tbmye etkisi çok olur mu?

Muslera06 peki hocam senin çok dediğin tık 0.63 lü to mu :)

Neyse dediğin gibi olsun.

Herkese, hayırlı bol kazançlar.

Ama şunu söyleyim de senin aldığın gösterim ve tıka 500 küsür 0.10-0.11 tbm yi bulacam ve resim ekleyecem buraya :)

Oluyormuymuş, olmuyormuymuş görelim :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri