hocam şöyle diyim bunların takıldıkları gruplar v.s bulundukları ortamlar biraz farklı birbirlerini kötüleyip ya da bir grup birbirini çok destekleye biliyor. Ben arkadaşı tanımam tamamen genel görüşümü söyledim bu elama olmasa başkasında olabilirdi
öncelikle bulunduğunuz ortamlarda böyle bi durum olmadıkça zaten başınıza böyle bir olayın gelme olasılığı yok yani sonuçta özgün çalışacaksanız insanlar sizi sevdiği için takip edecektir, yani sizin başınıza sahte telif olayı gelmez nerede görülmüş ki kendi çekimin olan videolara telif gelmiş olsun.. yani anlıyacağın bu durumda kalacağını sanmıyorum bu arkadaşa bunu yapanların ki çıkar çatışması gibi bir şey, ve ne kadar doğrudur bilmiyorum ki kendide diyor zaten o abonelerin 200 k sı yakını botla atılmıştır youtube kendi algoritmasıyla farketse oda bi suçtur. sen videolarını çeker content id leri alırsın kimsede telif melif durumlarına girmez öyle bi sıkıntı olursada haklarını sonuna kadar korursun merak etme.
youtube her zaman senin özgünlük haklarını korur :
http://www.ytpara.com/youtube-kazan...be-cms-icerik-id-film-muzik-yonetmenligi.html