Telif atabilmesi için en video'nun kaç saniye olması gerek ?

vehbi54

Kayıtlı Üye
Telif atabilmesi için video'nun kaç saniye olması gerek ?

Merhaba arkadaşlar bir süre önce bir webmaster sitesinde makale okumuştum ve adamın demesi bir video'nun 30 saniyeden fazla olması gerekirmiş telif atabilmesi için acaba bu doğrumu eğer doğruysa az önce arkadaşımın 7 saniyelik videosuna nasıl telif attı bilgisi olan varmı acaba ?

Cevap: Telif atabilmesi için video'nun kaç saniye olması gerek ?

vehbi kardes ben 7sn lik vine videosuna telif yemistim telifte kaldirilmadi.

LG-P700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teknoseyirdi sanırım orda söylemişlerdi, bunu duyduğumda kapatmıştım

30 saniye olayı bir şehir efsanesidir. ben kendi hazırladığım 10sn. introda tv programının logosunu kullandım diye telif yemişliğim vardır.

30 saniye olayı şudur.

Telifli müzik ürünlerinin süresi orijinal ürünün süresinin %10'dan ve her durumda 30 sn'den daha uzun olmamalıdır. Eğer parçanın %10'u 30 saniyeden uzun ise o zaman parçanın sadece 30 saniyelik kısmı alınmalıdır. Eğer parçanın %10'u 30 saniyeden kısa ise o zaman %10'luk kısmı alınmalıdır. Parça uzunluğu 5 dakikadan kısa ise %10 kısıtlaması daha kısa olduğu için sadece %10'luk kısmı örnek olarak alınmalıdır.

Vikipedi tartışma:Müzik örnekleri - Vikipedi

bir içeriği kopyaladığın anlaşılsın telif yemen için yeterli.

tam kesin bilgi olsun.

Youtube diyorki; ABD'de telif hakları "adil kullanım" ilkesiyle kısıtlanır.

kaynak: https://www.youtube.com/yt/copyright/tr/fair-use.html

ABD Telif Hakları Yasası diyorki

ABD Telif Hakları Yasası'nda bulunan, telifli malzemelerin, telif sahibinden izin istenmeden, kısıtlı olarak kullanılmasına imkân veren bir doktrindir. Adil kullanım, akademik amaçlarla ve önizleme amacıyla kullanım için ortaya atılmıştır, ve bu terim sadece ABD yasalarına özgüdür.
Uluslar arası genel geçer yasalarda, "adil anlaşma" adı verilen yakın anlamlı bir doktrin bulunur.

T.C. yasalarına göre, telif sahibinin izni alınmaksızın, hiçbir fikir ve sanat eseri kamuya teşhir edilemez.

kaynak: Adil kullanım - Vikipedi

olay bundan ibaret ;)

Cevap: Telif atabilmesi için video'nun kaç saniye olması gerek ?

Şoyle bir seyde var cartoon network kendine ait olan 30 saniye altındaki cizgi filmlere telif yollamiyor

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ancak youtube da telif yedikten sonra gelen ankette adil kullanım ilkesi olsa bile videoları yükleme hakkına sahip değilsin gibi bi şey yazıyor. 30 saniye ve altına çok telif gelmez ama. Dünya engeli aşılıyor genelde hatta 30 sn nin altında.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri