Telif Kuralları Değişti Mi?

• Kullanıcı GonulAdami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

GonulAdami

Kayıtlı Üye
Birkaç gündür kanaltakip programını güncellemiyordum. Aklıma geldi güncelledim ve telif yağmuruna tutulmuşum. Kanalı temizlemek için içine girdiğimde 3 telif hakkı oluşmuş ve bu şekilde hem para kazanması gitmesi lazımdı hem de kanalın kapalı olması lazımdı. Bu kurallar değişti mi ?

379cab9dd8774b81901e248dec4ad361.png

bence telif yollayandan asli, bazen 1 telif geliyo ve para kazanma kapaniyo, bazende boyle 3 tane telif geliyo ve hic bisey olmuyo, ama yinede iyisini bilenler yazarsa bilgilenmis oluruz

3 ü aynı anda atılmışsa kapanmıyor ayrı zaman dilimlerinde ayrı ayrı gelmesi lazım. en son böyleydi en azından.

[MENTION=48311]klausner12[/MENTION] Sorun orada zaten 3 gün telif göndermiş. Kapatmak için uğraşmış resmen ama kanal inat etmiş kapanmamaya. O değil para kazanma bile hala aktif :D
[MENTION=7877]Cagdaser[/MENTION] yok hocam 3 farklı gün de oluşmuş telifler.

gerçekten şaşırdım geçen 3 telif yedim patlamıştı kanal :D :D bugu bulmuşsun söyle bizede :D

Bu aralar bir değişiklik var bende de iki farklı zamanda gelmiş telif ama para kazanma gitmemiş.

bundan 2 gün önce 9-10 videomda manuel dünya engeli yemişti 6 saat sonra para kazanması uçmuştu ertesi gün girdim bi baktım para kazanması kendi kendine açılmış bunlar bi işler çeviriyor ama hayırlısı

son 2 3 gundur tuhaflıklar var. 2 gün once (tek telif yiyen kanallar da dahil) tüm telif içeren kanalların para kazanmaları kapatılmıştı bende.. dün geri açılmış :)

sistemsel karışıklık var sanırım. 2 gün önce demo olarak kullandığım kanalda 2 telifli kanalımın para kazanması gitmişti. Bugün hesaba girdim para kazanma tekrar aktif olmuş 2 telifde duruyor :)

hocam tek telif geldi , belli zaman sonra para kazanma gidiyormuş konuyu açmasan bakmak aklıma gelmezdi adsense bağlıydı :(

[MENTION=48311]klausner12[/MENTION] Sorun orada zaten 3 gün telif göndermiş. Kapatmak için uğraşmış resmen ama kanal inat etmiş kapanmamaya. O değil para kazanma bile hala aktif :D

[MENTION=7877]Cagdaser[/MENTION] yok hocam 3 farklı gün de oluşmuş telifler.

Sana youtube kısa bir süre tanıyor. Bu süre rastgele bir süredir. Bazen 1 gün bazen 1 aydır. Fakat bu şekilde gelen telifler hesaba giriş yapınca itiraz edebilir mi diye bakıyor sistem itiraz yoksa kanal güm, adsense bum.

Ben bu tip durumlarda direk kanalı siliyorum ki adsenseye zarar gelmesin.

Sana youtube kısa bir süre tanıyor. Bu süre rastgele bir süredir. Bazen 1 gün bazen 1 aydır. Fakat bu şekilde gelen telifler hesaba giriş yapınca itiraz edebilir mi diye bakıyor sistem itiraz yoksa kanal güm, adsense bum.

hocam konuyu açan arkadaşın müsadesiyle size bir soru sormak istiyorum ,

tek telif gelmişti kanala adsense bağlıydı silmedim şimdi baktım para kazanma gitmiş adsenseye zararı olur mu bu şekilde unuttuğunuz adsense bağlı para kazanma giden kanal

Telifi kabul edip öyle mi siliyorsun hocam, yoksa kabul etmeden mi?

Kabul edip siliyorsan silme işlemini nasıl yapıyorsun,
Sadece kökten hesabı mı siliyorsun
Yoksa sırasıyla videoları sonra kanalı sonra komple hesabı mı siliyorsun?

Hocam benim de bu ayın ikisinde fuji network adı altında biri telif yağmuruna tutup kanalımı kapattırdı kanalı siliyim mi silmiyim mi bilemedim kesinleşme olucak mı olmicakmı die bekliyorum ayın 11 i bu konuda tecrübesi olanlar bilgi verirse sevinirim

Bildiğim kadarını paylaşayım. Eksiğim veya hatalarım varsa benden daha bilgili olanlar düzeltsinler.

1.Bir kanalınıza telif gelmişse ve bu adsenseyse kesinlikle para kazanması gidiyor (%99) 24 Eylülde gelmişti 1 kanalıma, ekimin 3 4 gibi sanırım gitmişti. Hatta o para kazanması halen gitmediği dönemlerde oh oh seviniyordum. Ne güzel para kazanması gitmedi. Bu saatten sonra gitmez. 3 ay sonra bu kanal temiz. (bu istisnai durum partner kanalda geçerli oluyor genelde)

2. Şayet telif gelen videonuz olduysa. O telif gelene kadar olan kazancınızı alabilmek için (bulunduğun ayın kazancı) yapacağın iş çok basit;

https://accounts.google.com/b/0/DeleteAccount?hl=en

şu linki tıklaman ve 3 saniye içinde kanalı silmen. Bu işlemi yapmış olmakla birlikte, kazanmış olduğun miktarın kesinleşme yüzdesini arttırmış oluyorsun. 2013 yılında da bu böyleydi. İlk kazancım ve ilk kazancımın ardından gelen telif sonrası yapılması önerilen işlem 2. madde de anlattığımdır.

hocam konuyu açan arkadaşın müsadesiyle size bir soru sormak istiyorum ,

tek telif gelmişti kanala adsense bağlıydı silmedim şimdi baktım para kazanma gitmiş adsenseye zararı olur mu bu şekilde unuttuğunuz adsense bağlı para kazanma giden kanal

Genellikle kanalı in para kazanması gidince tüm adsenseye bağlı kanalların para kazanması gider. Fakat youtube son zamanlarda komple adsense para kazanmasını 2 kanalın para kazanması gitmişse yapıyor. Dediğim gibi bu bize tanınan bir süredir ben bu durumlarda kanal adsensedeyse kanalı komple silerim. Kanal çok değerliyse Kanalı silmek istemiyorsanız yapılacak tek bir hareket vardır, oda riski göze alıp beklemektir. Yani bu durumda bana göre 2 çıkış var. 1 i kanalı komplr silme, diğeri ise riski göze almadır. Ben hayatımda toplam 5 defa riski göze aldıysam sadece 1 i adsenseme sıkıntı oluşturmadı. Ama kanalı komple sildiklerim belki 500 dür. Onlar bana hiç bir zaman sıkıntı oluşturmadı.

Telifi kabul edip öyle mi siliyorsun hocam, yoksa kabul etmeden mi?

Kabul edip siliyorsan silme işlemini nasıl yapıyorsun,
Sadece kökten hesabı mı siliyorsun
Yoksa sırasıyla videoları sonra kanalı sonra komple hesabı mı siliyorsun?

Merhaba hocam,

Açıkcası ben şöyle çalışıyorum.

Kanallarımın %99 u hitlenmeyi bekliyor. Bu kanallar hiç bir yere bağlı değil. Telif gelirse girer telifi kabul eder, hangi gün telifi biteceğini not ederim. Kanala dokunmam o verdiği tarihten 5 gün sonra ortalama girer bakarım. Hitli isede bağlarım adsenseme, hiçte sıkıntı cıkarmaz.

Ama bir kanal adsenseye bağlı iken telif ihtarı almışsa, bu kanal 4-5 hane bırakıyor veya bırakmıyor. Hiç bakmam, telif soruları karşıma cıktıgında hiç yanıtlamadan pencereyi kapar, kanala bağlı google accountsa girer kanalı komple silerim. Belki bu şekildr 500 kanal silmişimdir, daha hiç sıkıntısını yaşamadım. Ben açıkcası telif gelince soruları yanıtlamayı ve sonrasında da malum olay mahkemeye dönüşmesin diye itiraz edemediğimiz için youtube da bunu görüp kanala yaptırım ve adsenseye yaptırım uygulayacağını bilmiş olduğuna inanıyorum.

Kanal partnerda ise açıkcası bu benim derdim değil, partnerın derdi derim ve beklemede kalırım:) Kimi partner atmıyor, kimisi atıyor vs:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri