Teliflerden kurtulmak için çözüm yolu ??

• Kullanıcı galdor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kapatılan Hesaplar & Ban Sorunları

galdor

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

hepimizin bildiği gibi yt ile ilgili en büyük sıkıntıların başında telif ihtarları ve buna paralel olarka gelen kanal kapanmaları ve banlamalar geliyor.

Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak imkansız ama belki minimize edebiliriz.
Benim de hem kendim için hem de diğer arkadaşalrı aydınlatmak adına birkaç sorum olacak. Herkes özellikle tecrubeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

1) Youtube dışındaki kaynaklardan telif alma olasılığımız nedir ? Örneğin cnn den bir haber aldık ve bu haber cnn in kendi kanalı tarafından paylaşılmamış bu videoden telif gelir mi?

2) Yt dışı kaynaktan aldığımız video ile oynarsak yani kesme kırpma işlemi yaparsak telif yeme şansımız nedir ?

3) Youtube dan indirdiğimiz bir video ile oynarsak kırpma ya da ekleme yaparsak (intro gibi) telif ihtarı yeme şansımız nedir ?

Kısacası arkadaşlar bu yukarıda sıraladığım sorular ve bunlar dışındaki konular ışığında telif yeme şansımızı nasıl en aşağıya çekebilriz ??

Arkadasim sorularin hemen hemen cevabi ayni,

1. Forum icinde dahil cekemeyen insanliktan nasibini almamis Burdaki bilgilerden faydalanip hatta ve hatta bilgisine bile bas vurmus olma ihtimali olan kisiler bile geri donup o kisiye ihtar atiyor..

Sorularina gelecek olursak

1. Soru.!
Youtube vidosu diye birsey yok.!! sen yukluyorsun bende senin yukledigini indiriyorum geri yukluyorum ihtari sen yapiyorsun bunu ilk ben yukledim diye bu durum Ser....sizlerin cokluguna gore riski de artiriyor, youtube disindan aldigin bir videoya ise youtube kullanicisi ihtar atamaz o videoyu aldigin kaynagin youtube kanali varsa o atar bu durum Sere...lerin kapsam ina girmedigi icin riskide dusuruyor soyle aciklayim, yani youtubeden 10 video yukledin 9 da ihtar alirsin ama disardan 10 video yukledin 2 e ihtar alirsin bunu sunla karistirma bugun yukledin uzun zaman durur seklinde degil bugun yukleyip yarin ihtar alabilirsin ama youtubedeki kullanicilardan almissin 10 da 2 sansin var disardan aldiginda 10 da 8 sansin var.!!!

2. Sorun
Video uzerinde istedigini yap, o videonun hak sahipligini sana vermez ama ihtar alma sansini dusurur, nasild ersen..

cogul videolar icin.!! bir haber kaynagindan video aldin cnn diyelim o haberi sadece cnn yayinlamiyor ki sen cnn siye ait logoyu kaldir bu benim videom diye idda etmez ama bir firmanin sitesinden o firmaya ait video aldin logosunu sildin onune intro koydun kendi resmin kendi logon vs. herseyi yaptin 1 saniye lik bir para o firmaya ait ise her turlu ihtari atar.!!!

3. Sorun

ilk sorudaki gibi senin yukledigin videoyu ben indirir yuklersem oynanmis haliyle sen buna ihtar atamazsin ama bu kisi normal kullanici degilde videonun asil kaynagi ise oynaman birsey ifade etmez ihtari atar.. senin yukledigin, baska kaynaktan alip yukledigin videoyu benindirip uzerinde oynayip geri yuklersem indirdigin kisi tarafindan ihtar alma olasiligin yoktur.!!!

umarim aciklayici olmustur.!

videonun üstünde istediğin kadar oynama yap videoyu senden önce yüklediyse direk telif atar son 3 gündür başıma geliyor

Arkadasim sorularin hemen hemen cevabi ayni,

1. Forum icinde dahil cekemeyen insanliktan nasibini almamis Burdaki bilgilerden faydalanip hatta ve hatta bilgisine bile bas vurmus olma ihtimali olan kisiler bile geri donup o kisiye ihtar atiyor..

Sorularina gelecek olursak

1. Soru.!
Youtube vidosu diye birsey yok.!! sen yukluyorsun bende senin yukledigini indiriyorum geri yukluyorum ihtari sen yapiyorsun bunu ilk ben yukledim diye bu durum Ser....sizlerin cokluguna gore riski de artiriyor, youtube disindan aldigin bir videoya ise youtube kullanicisi ihtar atamaz o videoyu aldigin kaynagin youtube kanali varsa o atar bu durum Sere...lerin kapsam ina girmedigi icin riskide dusuruyor soyle aciklayim, yani youtubeden 10 video yukledin 9 da ihtar alirsin ama disardan 10 video yukledin 2 e ihtar alirsin bunu sunla karistirma bugun yukledin uzun zaman durur seklinde degil bugun yukleyip yarin ihtar alabilirsin ama youtubedeki kullanicilardan almissin 10 da 2 sansin var disardan aldiginda 10 da 8 sansin var.!!!

2. Sorun
Video uzerinde istedigini yap, o videonun hak sahipligini sana vermez ama ihtar alma sansini dusurur, nasild ersen..

cogul videolar icin.!! bir haber kaynagindan video aldin cnn diyelim o haberi sadece cnn yayinlamiyor ki sen cnn siye ait logoyu kaldir bu benim videom diye idda etmez ama bir firmanin sitesinden o firmaya ait video aldin logosunu sildin onune intro koydun kendi resmin kendi logon vs. herseyi yaptin 1 saniye lik bir para o firmaya ait ise her turlu ihtari atar.!!!

3. Sorun

ilk sorudaki gibi senin yukledigin videoyu ben indirir yuklersem oynanmis haliyle sen buna ihtar atamazsin ama bu kisi normal kullanici degilde videonun asil kaynagi ise oynaman birsey ifade etmez ihtari atar.. senin yukledigin, baska kaynaktan alip yukledigin videoyu benindirip uzerinde oynayip geri yuklersem indirdigin kisi tarafindan ihtar alma olasiligin yoktur.!!!

umarim aciklayici olmustur.!

Öncelikle açıklayıcı cevapların için çok teşekkür ederim. Verdiğin cevapları okuduktanm sonra aklıma 2 adet çözüm yolu geldi iharlardan olabildiğince korunmak için.

1) Yt dışı kaynaklardan video indirmeliyiz. Videoyu yüklerken indirdiğimiz kaynağın youtube kanalı olup olmadığına ve bu videonun başka bir kullanıcı tarafından upload edilip edilmediğine bakmalıyız.

2) Yt kullanıcılarından video indirip kullanmak istiyorsak bu videonun asıl sahibi olup olmadığına bakmalıyız. Asıl sahibi değilse video üzerinde oynayıp bize ihtar verme olasılığını ortadan kaldıyoruz. Örneğin x tv kanalından video indirdim. bu kanalın youtube da kanalı yok ve bu videoyu başka paylaşan da yok oz mn ihtar yemeyiz. başka kullanan kullanıcı varsa biz video üzerinde oynarsak bize telif atamaz.

Biraz uzun oldu ama bunlardan emin olur ve hareket edersek emeklerimiz daha az boşa gider. Umarım doğru anlayabilmişimdir anlattıklarını :)

---------- Mesaj saat 12:34:19 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 12:23:14 civarında gönderildi. ----------

videonun üstünde istediğin kadar oynama yap videoyu senden önce yüklediyse direk telif atar son 3 gündür başıma geliyor

Burada önemli olan telifi kimin attığı. Video üzerinde oynama yapınca videonun asılı sahibi ya da kaynağı ise telif atabilir ama bizim gibi indirip kullanıysa atamaz benim anladığı bu yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

Öncelikle açıklayıcı cevapların için çok teşekkür ederim. Verdiğin cevapları okuduktanm sonra aklıma 2 adet çözüm yolu geldi iharlardan olabildiğince korunmak için.

1) Yt dışı kaynaklardan video indirmeliyiz. Videoyu yüklerken indirdiğimiz kaynağın youtube kanalı olup olmadığına ve bu videonun başka bir kullanıcı tarafından upload edilip edilmediğine bakmalıyız.

2) Yt kullanıcılarından video indirip kullanmak istiyorsak bu videonun asıl sahibi olup olmadığına bakmalıyız. Asıl sahibi değilse video üzerinde oynayıp bize ihtar verme olasılığını ortadan kaldıyoruz. Örneğin x tv kanalından video indirdim. bu kanalın youtube da kanalı yok ve bu videoyu başka paylaşan da yok oz mn ihtar yemeyiz. başka kullanan kullanıcı varsa biz video üzerinde oynarsak bize telif atamaz.

Biraz uzun oldu ama bunlardan emin olur ve hareket edersek emeklerimiz daha az boşa gider. Umarım doğru anlayabilmişimdir anlattıklarını :)

---------- Mesaj saat 12:34:19 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 12:23:14 civarında gönderildi. ----------

Burada önemli olan telifi kimin attığı. Video üzerinde oynama yapınca videonun asılı sahibi ya da kaynağı ise telif atabilir ama bizim gibi indirip kullanıysa atamaz benim anladığı bu yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

aynen anladigin gibi, videoyu yukledi fakat oda baska bir kaynaktan almis sen indir uzerinde oyna o kisi sana ihtar atamaz, arkadasin basina gelen sey baskadir. ama sen bir kullanicidan aldim kullanici a, ihtari atan b bu farkli seydir ama videoyu yukleyen a - sahibi b - ihtari atan yine a uzerinde oynamadiysaniz bile bu sizin ihtari kabul etmeniz anlami na gelmez o kisiye sadece ihtar yolunu acmis olursunuz youtubeye sikayet edeceginizi video kaynagina sikayet edeceginizi hakki olmadigi halde para kazanip ustelik ihtar attigini yani ondan daha bilgili oldugunuzu ona isbatlarsaniz zaten geri cekecektir aksi taktirda karsibildirim yapin.!!!

peki arkadaşlar benim merak ettiğim youtube da kanalı olmayan yabancı haber sitesi varmı mesela ben live leak ten atıyorum ama başka da atmaya korkuyorum biliyorsanız yazarsanız sevinirim.Mesela abcnews,cbs news,the guardian,nytimes bunlar telif verirmi ?

teliflerin %80 i sesden geliyor bana. Eğer kanalınızda sesiz video yayınlarsanız telifden %80 kurulursunuz :)

geçenlerde 1 video ile baya uğraştım, logo yaptım,siyah beyaz yaptım, ters çevirdim, intro ekledi. ne yaptıysam kabul ettiremedim enson sessiz yükledim sorun çözüldü.

yorumlar ve beğenleyenler çok oldu tabi ama iyi izlenim aldı :D

peki arkadaşlar benim merak ettiğim youtube da kanalı olmayan yabancı haber sitesi varmı mesela ben live leak ten atıyorum ama başka da atmaya korkuyorum biliyorsanız yazarsanız sevinirim.Mesela abcnews,cbs news,the guardian,nytimes bunlar telif verirmi ?

cbc nin var diğer kanallarında vardır muhtemelen.

Belli bir saniye altına telif gönderemiyorlardı o nasıldı ?

Edit: Bir şey daha 3.taraf içeriği kabul edince o videodan telif gönderebiliyorlar mı?

Liveleak'ten de korkun bence.
Benim 3 video'm telif yedi.
Tekini zar zor kurtardım.

ben 1 aydır yükllüyorum telif gelmedi daha

Çok güzel bir taktik var teliflerden kurtulmanın. Videonun telif haklarını satın alıyorsunuz bu yükten kurtulmuş oluyorsunuz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri