Toplanın Website Kuruyoruz

KonboR

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar yazı biraz uzun olacak gibi umarım okurken sıkılmazsınız. Aslında başlık yeterince açıklayıcı ilgisi olanda devamını okusun.

Şimdi arkadaşlar önce kendimden bahsedeyim. Ben 23 yaşındayım, antalyada yaşıyorum ve liseden beri 6-7 yıldır bi şekilde website açıp kapatıyorum. En başarılı olan projem dizimag kapandığı dönem açtığım smartdizi'ydi. Şu sıralarda tekrar yavaş yavaş web tasarıma dönüyorum. Sebebi üniversitede hocamın bi konuda destek istemesiydi, sonradan kendimi 2-3 projenin içinde buldum. Bu projeler devlete bağlı resmi projeler merak eden olursa özelden bahsederim.

Site açıcaz dedim. Konuyu özetleyip projeyi gizli mi tutsam yoksa açık mı bıraksam bilemedim. Biraz eleştirilere maruz kalabilirim ama olsun aklıma gelen fikiri sizlerle paylaşıcam.

Bildiğiniz üzere artık internet 3-4 ayaklı bi mecra, internete giren insanların neler yaptığı belli. Benim aklımdaki olay şu, onedio, listelist, haberself gibi galeri sitelerine bir yenisini ekleyelim. Buradan sağlam güzel bi ekip toplarsak kısa sürede başarı elde edebileceğimizi düşünüyorum. İlk başta tek başıma bu siteyi hayata geçirmeyi düşündüm ama bu bi ekip işi olmalı. Bu işin tasarım ayağı var, içerik ayağı var, tanıtım ayağı var, var oğlu var kısacası. Minimumda 5-6 kişilik bi ekip ile bu projeyi kısa sürede başarıya ulaştırabiliriz.

Bize ekipte ne lazım ?
1- Site tasarımı yapabilecek kişi (ben tek başıma halledebilirim diye düşünüyorum ayrıca kafamda sistemi oturttum zaten kur deseniz maksimum 1 haftaya kurarım ama yanımda bi kişi daha olsa iş yüküm azalır ve farklı geliştirmeler yapabiliriz)
2- Sosyal medya ekibi (bu ekip sürekli facebook twitter ve benzeri sosyal medya ortamlarında çalışmalar yapacak)
3- Galeri Editörleri (İşi sadece galeri hazırlamak olacak bir ekip)
4- Haber Editörleri (Haber bültenlerini sürekli takip edecek bir ekip)
5- Teknoloji Editörleri (Teknoloji haberlerini takip edecek, gerekirse çeviri yapacak kişiler)

Bu editörler kısmını 3'e ayırdım ama ekip geniş olursa editörlerin alanları daralır ve alan sayısı artar. Aynı zamanda boş vakitlerde bütün ekip galeri hazırlama konusuna eğilim göstermeli.

Şimdi özgün youtube kanalının popülarite kazanması için belirli bir zaman beklemesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Aynı şey website içinde geçerli belki 2. aydan gelir elde etmeye başlayabiliriz. Belki gelir elde etmemiz 1 yıl sürer ama er yada geç azimle çalışırsak bi başarıya ulaşırız.

Sitenin kurulumunda yer alan ekip sitenin geleceği üzerinde her zaman hakka sahip olacaktır. Bir sözleşme hazırlar hepimiz imzalar birer kopyası herkesin elinde bulunur. Yola beraber çıkan herkesin hakları ve emekleri bu şekilde koruma altına alınır.

Ayrıca bi anlık düşünce ile aklıma gelen ekip parçaları bunlar, şu olsa iyi olur gibi önerilerinizi yazarsanız konu altına onlarıda konuya ekleyebilirim.

Sistemli ve disiplinli bi çalışma ile başarı elde edebiliriz arkadaşlar.

Bu işi bu kadar uzun uzun anlattım ama 24 saatimizi bu işe ayırmak zorunda değiliz. Mesela ben öğrenciyim. Genelde gündüzleri okuldayım. Akşam eve geldiğimde bilgisayarın başında 1 saat otursam en kötü 5-6 galeri hazırlayabilirim. Mesela haber ekibinde 3 arkadaş var diyelim. Bunlardan birisi sabah 7'de yeni günün haberlerini girer, birisi öğlen gün içindeki haberleri girer, biriside akşam saatlerinde gün sonu haberlerini girer. Yani her haber editörü günde 1 saat harcarsa sitemiz sürekli güncel kalır.

Çok uzattım daha fazla uzatmayım. Fikir, öneri ve düşüncelerinizi lütfen aşağıya yazın. Ben bu ekibe katılmak istiyorum diyorsanız skype adreslerinizi pm ile gönderin, işi yapmak isteyen kişi sayısı 5-6'yı geçerse projeyi hayata geçirme kararı almışız demektir. Skype'da bi toplantı yapar bütün ince detayları konuşuruz. Hatta bu gece yeterli sayıya ulaşırsak bu gece yaparız toplantıyı, benim sabah vizem var sabaha kadar aktif olucam.

Çok uzattım dedikten sonra bile yine ne çok uzattım ya :D

Edit: Ben bu işi bilmiyorum, yapabilir miyim diye düşünmeyin bilmediğiniz her konuda size yardımcı olucam

Arkadaşlar şuan 5 kişi olduk, 2-3 kişi daha gelirse, yeni yılın ilk günlerinde siteyi açıyoruz.

Duyurum olsun : Siteyi açtık, içerik girmeye başladık yakında site adresini buraya da yazarım.

Son düzenleme:
web site açman iyi de kapatman kötü olmadı bu iş :D

hocam bi hevesle girip tek başına debelenince mecbur kapatıyosun, smartdizi'yi kapatmamın sebebi ziyaretçi sayısı tavan yaptı, hosting yetersiz kaldı, para ayarlayamadım ve kapandı. diğerlerininde hepsinin bi hikayesi var :D

Kurulursa sosyal medya işi bende

tabi hocam skype yolla hemen görüşmeye başlayalım

haber içeriği için bu projede yer alabilirim

Yaz usta benide galeri ye bisekilde hallederiz biseyler skype coldroom16 ekleyin goruselim

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Güzel bir grupla iyi yerlere gelinebilir Hayırlı olsun katılacak kişilere

Benide ekleyin ama ne yapacağımı ben bilemiyorum :)

Orta seviye ingilizce bilen arkadaş var mı aramızda.İngilizce sitedeki haberi türkçeye çevirecek

daha önce bi tecrubem yok ama bende katılmak isterim ingilizcem var ama haber çevirebilirmiyim bilmiyorum

daha önce bi tecrubem yok ama bende katılmak isterim ingilizcem var ama haber çevirebilirmiyim bilmiyorum

dene hocam çevirmeyi, görelim hep beraber sonucu
tecrüben olmaması önemli değil, önemli olan yapmak istemen, sistem basit bi şekilde işleyecek ve öncesinde ben gerekli anlatımları yapıcam
okeysen skype adresini yolla

Sinema kategorisi için görüşebiliriz

Son düzenleme:
Açıkçası bende haber girişi ve galeri hazırlama noktalarında faydalı olabileceğimi düşünüyorum. Kendi bloglarımda bu tarz girişler uzun süre yapmıştım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri