Torrent Hızı Nasıl Attırılabılır ?

• Kullanıcı JiTeM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Etkinlikler

JiTeM

Kayıtlı Üye
S.a arkadaşlar acaba torren'in indirme hızını nasıl attırabılırım ? bıraz araştırma yaptım fakat herkes ayrı ayrı seyler paylasmıs acaba aramızda deneyıp'de olumlu sonuc alan varsa benımle ne yaptıgını paylasabılırmı acaba ? vds üzerinden idrime yapıyorum ..

seed-leech yüksek olmayan dosyayı istesende hızlı çekemezsin boşa çabalama

Misal şöyle örnek verelim.
Sen 5Gb dosya indirmeye çalışıyorsun diyelim, Seeder 5 kişi var hepside 25kilobyte upload hızı vermiş olsun, senin net hızın VDS hızında bile olsa 100kb'tan fazla o dosyayı indiremezsin.
Seeder'da olması lazım + Siteden Seed varsa yüksek hızlı indirebilirsin.

önce torrentin nasıl işlediğini öğrenmelisin,
kısaca özet geçeyim, boş vaktim var ve eskiden torrent sitesi sahibiydim :D

seeder-leecher oranı önemlidir.
peki seeder nedir, dosyayı paylaşıma açanlara diyelim biz buna türkçe olarak, veya dosyanın upload kanallarını açık tutanlar da diyebiliriz.

leecher ise, bu seeder kanallarını kullanarak o kanallardan dosyaların verilerini çekenlerdir.

örneğin, indirmek istediğin bir dosya'da "seeder 1" ve "leecher 132" diyelim, bu durumda "1 seeder"in kanalından akan dosya verisi 132 kişiye paylaşılmış oluyor.

tam oranlar tutmuyor ama rakamlar ile biraz daha örnek vereyim,
mesela ttnet'in standart 8mbit'lik kullanıcısısın diyelim, bunun upload hızı ortalama 80-100kbps arasında değişkenlik gösterir.
ve seni tek seeder olarak varsayalım, yani maksimum 80-100kbps arasında veri yollayabiliyorsun o upload kanalları aracılığıyla. karşında ise 132 kişi senden veri çekiyor.
bu durumda 80/132 = download hızı olur o leecherlar için.

mesela sen şu an dosya indiriyorsan bir "leecher"sındır. yani karşındaki ne kadar seeder olursa ve o seederların upload hızları ne kadar yüksek olursa o kadar hızlı dosya indirebilirsin.

yani şu an yavaş indiriyor olmanın 2 sebebinden 1 tanesi bu olabilir.

gelelim 2.olası nedene; bu da kullandığın p2p programının(yani bu konuda torrent olarak varsayıyoruz) port kanallarının kapalı olması ve sağlıklı biçimde her seeder'a bağlanayamamışın 2. bir olası sebep olabilir.

peki torrent ayarları olarak ne tavsiye edersin diye soracak olursan;

1- kullandığın torrent programında; "özellikler > tercihler > bittorrent" ayarlarına giriyorsun, orada tik işareti olan yaklaşık 8 kadar madde var. bunların içinden "DHT" olan 2 maddeyi kaldırıyorsun ve kaydediyorsun.

2- denetim masasından güvenli duvarı konfigrasyonu içerisinden ister güvenlik duvarını tamamen kapat veya ister sadece kullandığın torrent programı için bir ayrıcalık tanı, çünkü güvenlik duvarın torrent programı içerisindeki veri alışverişini bir saldırı olarak algılayabilir ve engelleme olasılığı vardır.

3- torrent programında "CTRL+G" kısayolu ile ayarlara girerek port numaranı öğrenebilirsin ve modem arayüzünden bu port numaraları aralığında kullandığın ip üzerinden portları aktif hale getirebilirsin(bu konuda detaylı bilgiyi ise google'da bulabilirsin)

Seeders oranı yüksekte zaten hızlı iner trackerle uğraşmana gerek yok. Seeders yoksada torrent-oyun'da çalışan güncel trackerlar diye bir konu vardı inceleyebilirsin.

önce torrentin nasıl işlediğini öğrenmelisin,
kısaca özet geçeyim, boş vaktim var ve eskiden torrent sitesi sahibiydim :D

seeder-leecher oranı önemlidir.
peki seeder nedir, dosyayı paylaşıma açanlara diyelim biz buna türkçe olarak, veya dosyanın upload kanallarını açık tutanlar da diyebiliriz.

leecher ise, bu seeder kanallarını kullanarak o kanallardan dosyaların verilerini çekenlerdir.

örneğin, indirmek istediğin bir dosya'da "seeder 1" ve "leecher 132" diyelim, bu durumda "1 seeder"in kanalından akan dosya verisi 132 kişiye paylaşılmış oluyor.

tam oranlar tutmuyor ama rakamlar ile biraz daha örnek vereyim,
mesela ttnet'in standart 8mbit'lik kullanıcısısın diyelim, bunun upload hızı ortalama 80-100kbps arasında değişkenlik gösterir.
ve seni tek seeder olarak varsayalım, yani maksimum 80-100kbps arasında veri yollayabiliyorsun o upload kanalları aracılığıyla. karşında ise 132 kişi senden veri çekiyor.
bu durumda 80/132 = download hızı olur o leecherlar için.

mesela sen şu an dosya indiriyorsan bir "leecher"sındır. yani karşındaki ne kadar seeder olursa ve o seederların upload hızları ne kadar yüksek olursa o kadar hızlı dosya indirebilirsin.

yani şu an yavaş indiriyor olmanın 2 sebebinden 1 tanesi bu olabilir.

gelelim 2.olası nedene; bu da kullandığın p2p programının(yani bu konuda torrent olarak varsayıyoruz) port kanallarının kapalı olması ve sağlıklı biçimde her seeder'a bağlanayamamışın 2. bir olası sebep olabilir.

peki torrent ayarları olarak ne tavsiye edersin diye soracak olursan;

1- kullandığın torrent programında; "özellikler > tercihler > bittorrent" ayarlarına giriyorsun, orada tik işareti olan yaklaşık 8 kadar madde var. bunların içinden "DHT" olan 2 maddeyi kaldırıyorsun ve kaydediyorsun.

2- denetim masasından güvenli duvarı konfigrasyonu içerisinden ister güvenlik duvarını tamamen kapat veya ister sadece kullandığın torrent programı için bir ayrıcalık tanı, çünkü güvenlik duvarın torrent programı içerisindeki veri alışverişini bir saldırı olarak algılayabilir ve engelleme olasılığı vardır.

3- torrent programında "CTRL+G" kısayolu ile ayarlara girerek port numaranı öğrenebilirsin ve modem arayüzünden bu port numaraları aralığında kullandığın ip üzerinden portları aktif hale getirebilirsin(bu konuda detaylı bilgiyi ise google'da bulabilirsin)

eyvallah hocam cok bılgılendırıcı bır paylasım olmus cok teşekkürler .

---------- Spam Engelliyici 14:06 ---------- Önceki Mesaj 14:05 ----------

Arkadaşlar herkese teşekkürler trackerları yaptım ayarları yaptım 1 saat onceye gore daha hızlı ındırıyor neredeyse 1 2 gun de ındırılır yazıyordu sımdı 3 5 8 saatte ıner yazıyor teşekkürler herkese .

seed edenler ne kadar çoksa o kadar verim hız alırsın netin kadar tabiki

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri