Tüm Dünya Ülkeleri Pul Koleksiyonu ve Para Koleksiyonu Satışı Hk

• Kullanıcı Linux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Linux

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle "Baba omzu diye bir yer var. İliklerine kadar huzuru hissettiğin…" diyerek konumu açmak istiyorum.

Babamın yıllarca biriktirmiş olduğu tüm dünya ülekelerinin pul koleksiyonu ve kağıt para koleksiyonu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum.
Bir yerden duymuş koleksiyoncular diye, bunlar da belki para eder diye geldi yanıma. "Allahım ne tatlı bir insansın sen, ne mübarek bir varlıksın." CAN BABA
Normal şartlarda ben kabul etmedim ama satmazsan bunların hepsini yırtıp atacağım dedi ve yapabilecek birşey bırakmadı bana.

Merak ettiğim şey bu koleksiyonlar ile ne yapılabilir, bunların alıcısı var mıdır ? Bir çok yere baktım ama kafam karıştı. Bir paraya 1,000 Euro diyen de var, bir paraya 10 TL diyen de.
Bende işin bilenleri varsa diye forumumuzda sormak istedim.

oF5j34.jpg

BeM0E2.jpg

ciADtr.jpg

LsWGNp.jpg

hepsi çok değerlidir, bunun uzmanları var ama zamanın dar değilse bu zorlu günlerin geçmesini bekle ve uzmanlarına danış derim.

Dostum ben yerli para koleksiyonu yapiyorum. Ilk fotografta gosterdigin paranin cogunun bende çil hali var, ancak sizinkilerin(yerli banknotlar) yipranmis hali 50 tl'yi gecmez. Parayi pahali eden bazi kriterler var, cil olmasi, seri numarasinin 666666, 777777, A01 serisi olmasi veya 323323, 121212, 000001 gibi serili olmasi. Ancak gorunurde oyle bir durum yok sizinkilerde. Dilersen ihtiyac varsa ben alayim. Merak etme olucu degilim, dedigim gibi o paralarin cogu ve fazlasinin cil hali bende var zaten. Maksat yardim olsun. Ha maddi durumun varsa hatira olarak saklarsin maneviyatindan dolayi. Para föyü al koy icine. Gerisi hakkinda bilgim yok, iyi aksamlar.

Sakın uzmanından bilgi almadan satışını yapma çok değerli paralar ve pullar var ola bilir içinde

Çok güzel gözüküyorlar

Koleksiyoncu bir tanıdığım var, kendisi emekli yarbay, bilgili birisidir eğer yardımcı olacağım bir şey var ise danışabilirim ona

Koleksiyoncu bir tanıdığım var, kendisi emekli yarbay, bilgili birisidir eğer yardımcı olacağım bir şey var ise danışabilirim ona

Çok sevinirim hocam. Paraya ihtiyacım olmasa asla satmam. Ama şu aşamada mecburum.

Dostum ben yerli para koleksiyonu yapiyorum. Ilk fotografta gosterdigin paranin cogunun bende çil hali var, ancak sizinkilerin(yerli banknotlar) yipranmis hali 50 tl'yi gecmez. Parayi pahali eden bazi kriterler var, cil olmasi, seri numarasinin 666666, 777777, A01 serisi olmasi veya 323323, 121212, 000001 gibi serili olmasi. Ancak gorunurde oyle bir durum yok sizinkilerde. Dilersen ihtiyac varsa ben alayim. Merak etme olucu degilim, dedigim gibi o paralarin cogu ve fazlasinin cil hali bende var zaten. Maksat yardim olsun. Ha maddi durumun varsa hatira olarak saklarsin maneviyatindan dolayi. Para föyü al koy icine. Gerisi hakkinda bilgim yok, iyi aksamlar.

Merhabalar hocam, teklifiniz nedir acaba? Aynı paraların çil halleri de var bir kaçının. Aynı adetten birden fazla olanlar var.

hepsi çok değerlidir, bunun uzmanları var ama zamanın dar değilse bu zorlu günlerin geçmesini bekle ve uzmanlarına danış derim.

Haklısınız normalde yıllardır Babamda bu, şu aşamada o elleriyle getirdi. :(
Rabbim kimseleri düşürmesin.

Son düzenleme:
hepsi için ortalama düşündüğünüz fiyat nedir?

Dostum yurt dışında daha çok koşturuluyor bu işler. Ben geçenlerde burda (ingiltere'de) bir siteye üye olmuştum sitede açık arttırma şeklinde satılıyor. İlgilenenleri bulman laızm bazıları çok değerli olabiliyor bazıları da normal. Hedef kitleye ulaşmanın en kolay yollarından biri Ebay. Buradan açık arttırma yapabilir veya yüksek fiyattan koyup gelen teklifleri değerlendirebilirsin.

Çok vakıf değilim hocam konuya.
Teklif uygun gelirse hemen vereceğim.
Paralar da
Ayrıca TL lerin aynı olanlarını eklemedim çil çil olanları da var.
Pullar hepsi pul defterinde zaten.
Teklif verirseniz anlaşabiliriz.

hiç koleksiyon yapmadım. fiyatını vs bilmiyorum. Hiçte bi fikrim yok.Ortalama Bir fiyat verebilirseniz değerlendirebilirim?

hiç koleksiyon yapmadım. fiyatını vs bilmiyorum. Hiçte bi fikrim yok.Ortalama Bir fiyat verebilirseniz değerlendirebilirim?

Hocam ben de pek anlamıyorum. Bu işten anlayan varsa ona satarım diye düşündüm. Fiyatı biliyordur ve fiyat biçebilir dedim. En mantıklısı sanırım arkadaşın dediği gibi ebay da felan satmak. 3 bin yazarım teklifleri değerlendiririm. Ben şuan 100 liraya dahi ihtiyacım var. Yoksa asla satılmaz bunlar. Babamın çok emeği, mazisi var.

bizim paralar ve pullardan burdaki bit pazarında sürüyle var adamlar satıyor tanesi 1 ila 5tl arası oyüzden para etmezler ama yabancı paralar için birşey diyemem bilgim yok

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri