Turktelekom Port Sorununu Nasıl Çözebilirim

Captain Price

Kayıtlı Üye
9 ay önce eylül 2020'de Turktelekom internet başvurusu yaptım. 9 ay oldu halen ses seda yok. Bu süreci nasıl hızlandırabilirim
Boş port olmadığından internet bağlatılamıyor

10 yıldır Türktelekom kullanıyorum 3 aylığına yaylaya gidiyoruz her gittiğimizde İnterneti nakil ettiriyoruz Gecensene gittik nakil ettirdik 3 ay sonra geri geldik neymiş efendim portlar dolmuş 9 ay beklememiz lazımmış apartmanda oturdugumuz için gittim tüm portlarin kablolarini koparttim ertesi gün benim ve diğer tüm kopanlarin interneti geldi Normalde böyle birşey yapamam ama cok sinirlenimisitim 10 yıldır ttnet kullanıcısıyım

10 yıldır Türktelekom kullanıyorum 3 aylığına yaylaya gidiyoruz her gittiğimizde İnterneti nakil ettiriyoruz Gecensene gittik nakil ettirdik 3 ay sonra geri geldik neymiş efendim portlar dolmuş 9 ay beklememiz lazımmış apartmanda oturdugumuz için gittim tüm portlarin kablolarini koparttim ertesi gün benim ve diğer tüm kopanlarin interneti geldi Normalde böyle birşey yapamam ama cok sinirlenimisitim 10 yıldır ttnet kullanıcısıyım

Port yeri nerede oluyor acaba,apartman girişindeki kutu mu

bi daha böyle bişey yapma

bi daha böyle bişey yapma

Neden yapmayacagim? 10 yıllık müşteriye böyle birşey yapilirmi? Hak Geçmesin diye apartman yönetime kablo parası verdim

---------- Spam Engelliyici 02:07 ---------- Önceki Mesaj 02:05 ----------

Port yeri nerede oluyor acaba,apartman girişindeki kutu mu

Hocam apartman girişinde kutu var telefon kablolari tarzi birşey var içinde onu karıştır bir iki kablo cek portlar açılıyor hemen birde port boş yok diyorlar sonra herkese internet veriyorlar sırf Ttnetin heryerde alt yapısı varya portu kiraya verecek amaclari o

Neden yapmayacagim? 10 yıllık müşteriye böyle birşey yapilirmi? Hak Geçmesin diye apartman yönetime kablo parası verdim

---------- Spam Engelliyici 02:07 ---------- Önceki Mesaj 02:05 ----------

Hocam apartman girişinde kutu var telefon kablolari tarzi birşey var içinde onu karıştır bir iki kablo cek portlar açılıyor hemen birde port boş yok diyorlar sonra herkese internet veriyorlar sırf Ttnetin heryerde alt yapısı varya portu kiraya verecek amaclari o

Yaptığın ve anlatmaya çalıştığın şeyi kim sana bilimsel olarak anlatırsa anlatsın kabullenmeyeceğinden bir örnekle açıklayayım sana.

Bir yemekhanede 10 kişilik yemek çıkıyor, 10 tane de tabak var, dolayısıyla ilk gelen 10 kişiye yemek verebiliyorlar. 10 yıldır ilk 10 kişinin arasında olup sonra başka bir yere gidince senin orada bıraktığın boş tabağınla başka birine yemek veriyorlar sende geri dönünce herkesin tabağını kırıp yemeğini döküyorsun ben yiyemezsem herkes aç kalacak düşüncesiyle. Portlar limitlidir ve sadece senin apartmanda değil, mahalledeki saha dolaplarında da sınırlı sayıda bulunur ancak nüfus ve talep sürekli artar, senin sinirli olman gerekenler sağlayıcılar yani o yemeği yapıp tabağı koyanlar, onlara hesap sorup neden 11. tabağı yada 12. tabağı ekleyemiyorsunuz diyemediğinden gidip 10 kişinin tabağındakileri döküyorsun.

Son düzenleme:

ah bizim apartmanda olucan böyle birşey yapıcan komaya sokarlar seni burda

Yaptığın ve anlatmaya çalıştığın şeyi kim sana bilimsel olarak anlatırsa anlatsın kabullenmeyeceğinden bir örnekle açıklayayım sana.

Bir yemekhanede 10 kişilik yemek çıkıyor, 10 tane de tabak var, dolayısıyla ilk gelen 10 kişiye yemek verebiliyorlar. 10 yıldır ilk 10 kişinin arasında olup sonra başka bir yere gidince senin orada bıraktığın boş tabağınla başka birine yemek veriyorlar sende geri dönünce herkesin tabağını kırıp yemeğini döküyorsun ben yiyemezsem herkes aç kalacak düşüncesiyle. Portlar limitlidir ve sadece senin apartmanda değil, mahalledeki saha dolaplarında da sınırlı sayıda bulunur ancak nüfus ve talep sürekli artar, senin sinirli olman gerekenler sağlayıcılar yani o yemeği yapıp tabağı koyanlar, onlara hesap sorup neden 11. tabağı yada 12. tabağı ekleyemiyorsunuz diyemediğinden gidip 10 kişinin tabağındakileri döküyorsun.

Hocam cok güzel anlatmışsında teşekkür ederim ama neden sonra herkesin İnterneti geldi benimde dahil

---------- Spam Engelliyici 10:10 ---------- Önceki Mesaj 10:09 ----------

Hic birşey olmaz Allahin izniyle hak var hukuk var sorunu olan polise gider

port sorunu çok sıkıntı inan onlar seni arayıp port boşaldı gel internetini bağlayak tarzı bir şey yapmıyorlar. Taşınmadan önce özellikle sordum sıkıntı yok dediler taşındık port yok demeye başladılar 3 hafta boyunca yüz yüze konuştuğum kişiyle kavgalar küfürleşmeler daha sonra internetten araştırırken bir site keşfettim port durumunu güncel gösteren günde 2 kere kontrol ediyordum baktım port var yazıyor hemen gittim ttnet'e böyle böyle port gözüküyor şuan dedim tabi küfürleşmelerden sonra işi yokuşa sürdü tamam dedi 1 hafta daha geçti yanlış görünmüş port yokmuş dedi muhtemelen başkasına bağladılar veya bana ibnelik yaptı tekrar kontrol etmeye başladım 2-3 gün sonra tekrar port göründü hemen türkneti aradım size geçiş yapmak istiyorum böyle böyle durumu anlattım belgeleri kargoladım 3 gün sonra internet geldi.

port sorunu çok sıkıntı inan onlar seni arayıp port boşaldı gel internetini bağlayak tarzı bir şey yapmıyorlar. Taşınmadan önce özellikle sordum sıkıntı yok dediler taşındık port yok demeye başladılar 3 hafta boyunca yüz yüze konuştuğum kişiyle kavgalar küfürleşmeler daha sonra internetten araştırırken bir site keşfettim port durumunu güncel gösteren günde 2 kere kontrol ediyordum baktım port var yazıyor hemen gittim ttnet'e böyle böyle port gözüküyor şuan dedim tabi küfürleşmelerden sonra işi yokuşa sürdü tamam dedi 1 hafta daha geçti yanlış görünmüş port yokmuş dedi muhtemelen başkasına bağladılar veya bana ibnelik yaptı tekrar kontrol etmeye başladım 2-3 gün sonra tekrar port göründü hemen türkneti aradım size geçiş yapmak istiyorum böyle böyle durumu anlattım belgeleri kargoladım 3 gün sonra internet geldi.

hangi site o port durumunu gösteren, yazarsanız sevinirim

Portunu kaptırdın diye kimsenin internetidi kopartamassın bilader çok akıllı olsaydın dondururdun interneti
Akıllı değil asabi bir tipsin

---------- Spam Engelliyici 16:52 ---------- Önceki Mesaj 16:51 ----------

Hocam cok güzel anlatmışsında teşekkür ederim ama neden sonra herkesin İnterneti geldi benimde dahil

---------- Spam Engelliyici 10:10 ---------- Önceki Mesaj 10:09 ----------

Hic birşey olmaz Allahin izniyle hak var hukuk var sorunu olan polise gider

Hak hukuk varsa milletin kablolarıni niye kopartıyorsun
Kendi bilgisizliğinden kimseyi cezalandıramazsın

---------- Spam Engelliyici 17:06 ---------- Önceki Mesaj 16:52 ----------

Hocam bırak şunu ya
Burada boş boş takılmaktan başka isi yok elemanın

Son düzenleme:
Kardeşim Kanser tedavisi var mı diye sorsaydın daha kolay bir soru olurdu, ama canım ülkemde, avrupanın bizi kıskandığı bir dönemde eve internet çekmek isteyen bir insanın port yok seçeneğiyle karşılaşması avrupalıları bir hayli kıskandırıyor.

Hocam %100 çözüm olmasada %50 başarıya ulaşılacak bir yöntem var. oda twitter üzerinden iletişime geçmek. iyi yada kötü ilgileniyorlar. başımdan geçeni anlatayım

Port sorunu değil ama yeni bina hiç sistemde bile gözükmüyordu. başvurdum 6-9 ay civarı bir süre verdiler. baktım olmuyor 1 ay içinde gitmediğim yer kalmadı bulunduğum ilçenin telekom binasına gittim kapıdan sokmadılar desem yeridir kulak arkası dinleyip gönderdiler.

twitter üzerinden o zamanki ceo etiketleyip twit attım 24 saatte dönüş sağladılar. başvurum alında tam bağlanacak bu seferde saha dolabıyla çok saçma bir problem yaşadım şöyle saha dolabı bir şahsın bahçesindeymiş ve önceki ev sahibi izin veriyormuş ama yeni ev sahibi kimseyi sokmuyormuş bahçeye. gelen ekipler dolap dışarı alınacak 1-2 ay bulur dediler.

velhasıl mecbur başvuru tamamlanamadan kapatıldı. aradan 1 ay geçti komşum internetin kesildiğini söyledi önceden ADSL di internet gelince bir baktık VDSL olmuş yani yeni saha dolabına geçmiş. Hemen tekrar başvurdum ama 2. kez Twitter pek işe yaramadı. yine 6-9 ay süre vermeye başladılar. yeni dolap aktif olmuş diyorum yine de dinlemiyorlar.

Yine olumsuz cevap aldığım bir gece aklıma geldi yine twitter dan bulunduğum il türk telekom müdürünü twitterdan buldum anlattım durumu daha önce başvuru yaptım ama böyle sorunlar çıktı şimdi yeni dolaba geçildi ama bu seferde başvurumu almıyorlar dedim. gerçi cevap bile vereceğini düşünmemiştim o yüzden ilçe telekomdakilerin ilgisizliği v.s hepsini yazdım.

ertesi gün bir baktım arıyorlar. 1 hafta içinde bulumduğum sokağa yeni bir kablo hattı daha çekildi(çünkü kablolar da yetersizmiş sokaktaki ev sayısına göre az hat varmış port değil hat yok gibi birşey yani.) kablonun çekilmesini takip eden gün il müdürü twitter üzerinden iletişime geçti benimle hat çekilde başvurabilirsiniz diye başvurdum. pandemi nedeniyle 10 gün sonraya bağlamak için randevu verdiler. dedim çok şükür. ertesi gün il müdürü tekrar yazdı ne yaptınız diye. Durumu anlattım başvuru numaramı istedi gönderdim. Ta daaa ertesi gün gelip internetimi bağladılar.

Yani benim şansıma da olabilir ama twitter çok etkili. zaten ilk twitterdan yazdığımda saha dolabı problemi çıkmasaydı hemen bağlanıyordu bile. ama yinede il müdürü bu kadar ilgi göstermesine çok şaşırdım.

inşallah sizinki de kısa sürede bağlanır. internetsiz çok zor

Not: Twitter üzerinden CEO etiketleyerek yazma taktiğini facebook gruplarında görmüştüm.

Son düzenleme:
sıkı şekilde takip etmekten başka çare yok.

fakat bana internet yoksa kimseyede yok deyip kablolara zarar vermekte ne bileyim.. devlet canını yakmasın dikkat et.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri