Ülkelerin İzlenmeye Göre Getirdiği Para (Türkiye'nin Hâli İçler Acısı)

dervegider

Kayıtlı Üye
ÖNEMLİ: Hiçbir genelleme yapmıyorum, bendeki kanal böyle diye her kanalın getirisi asla böyle olmaz, aynı kanaldan 1 tane daha yapsam aynı izlense bile aynı şekilde kazandırmaz, çok farklı değişkenler var çünkü. Ben sadece benim kanaldaki durumu gösterdim.

Bir kanalım var, bu kanalın mayıs-haziran-temmuz aylarının toplam izlenmesini Analytics'ten Excel'e aktardım. İzlenme sayılarını da aldım. Çok çeşitli ülkelerden izlenen, dili olmayan bir video. Afrika'dan da izleniyor Amerika'dan da öyle bir video. Başlığı İngilizce sadece.

Daha sonra bu ülkelerin 1 milyon izlenmeye ne kadar para verdiğine baktım. En çok izlenen ilk 30 ülkede son 3'te Türkiye. Irak, Mısır ve Türkiye paylaşıyorlar sonunculuğu 100 lira civarı gelirle. 1 milyon izlenince 100 lira getiriyor, şaka gibi.

Aşağıda diğer tüm ülkelerin istatistiği var. Sağ tarafta o ülkeden 1 milyon izlense gelecek olan kazanç yazıyor.

Sırasıyla en iyi ülkeler: Güney Afrika, Nijerya, Hollanda, Kanada, ABD, İsrail, Japonya, İngiltere
Sırasıyla en kötü ülkeler: Suriye ve Sudan (Para kazanılmıyor), Cezayir, Irak, Mısır, Türkiye, Bangladeş, Nepal, Tunus, Vietnam, Fas, Hindistan...

3a69b028339.jpg

Not: 2-3 videodan geliyor tüm izlenme. 3-4 dakikalık videolar. 10 dakika üzeri olsa çok daha değişirdi durum tabii ki. Ortalama izlenme süresi 1 dakika falan.

Son düzenleme:
Hollanda, Kanada gibi ülkeler G.Afrika'dan nasıl daha az para veriyor 1m izlenime?
Tamam istatistikler buna yakın çıkabilir ama biryerlerde hata yapmışsın gibi duruyor.

Güney Afrika ilginçmiş :)

+10dk lik videoda 300k izlenmeye 800 TL kazananı görmüştüm, Türkçe içerikte

Son düzenleme:
Hollanda, Kanada gibi ülkeler G.Afrika'dan nasıl daha az para veriyor 1m izlenime?
Tamam istatistikler buna yakın çıkabilir ama biryerlerde hata yapmışsın gibi duruyor.

Valla istatistik ortada, 39 bin izlenmiş 127 lira getirmiş. İzlenme sayısı az olduğu için olabilir belki arttığında o kadar çok olmayacaktır denk gelmiştir, dur uzun döneme yayarak bakayım bir de.

Edit: Baktım ve 242 bin izlenmeye 417 lira getirmiş. yani 1500-2000 arası ediyor yine 1M izlenmeye. :) Güney Afrika reklamcıları zengin midir nedir? :D VPN ile ilgili de olabilir, emin olamadım. [MENTION=8077]NoEroin[/MENTION]

Son düzenleme:
Doğruluğundan emin değilim ama şu son zamanlarda deli mi ne? kanalı 1 milyon izlenmeye 500 dolar kazandığını söylemiş bir videosunda. Bende TR reklam platformu gelişmiş rekabet çoğalmış diyordum ama. Dediğiniz rakamlar sanırım video açıp kapatanlar tamamını izlese 1 milyona 100 TL çok az daha yüksek verir kanısındayım.

1 milyon izlenime 100 tl gerçeği yansıtmıyor.

Özgün tr kanalım var bgbg 1 tl hattaa çoğu zaman 1.10 1.20 tl

1 milyon izlenime 100 tl gerçeği yansıtmıyor.

Benim kanal için yansıtıyor maalesef. 10 dakika üzeri video yayınlayan kanallar için bu 10 katına bile çıkabilir tabii ki. İçeriğe göre değişir, ben kendi kanalım üzerinden birbiriyle orantılı olması açısından verdim. Aynı video, Amerika 1 milyona 1500 verirken Türkiye 100 veriyor. :)

Ama mesela Enes Batur 1 milyon izlendiğinde 2000 falan geliyordur en az.

Abd, İngiltere , Kanada ... Bu ülkerin cpm yüksek abd bende en az 1k izlenime 10 lira veriyor . 150k izlenime 1,5k veriyor. Sende nasıl 1m izlenime 1,5k veriyor orasını anlamadım çok ilginç gerçekten .

çok fazla tr kanalım oldu 1 milyon izlenime 1000 tl den az kazandırmadı ayrıca diğer ülkelerde yanlış

listenin ortalama ülke kazançları ilgisi yok

Tamamen yanlış istatistik diyorsunuz ama yek kanalın istatistiğine göre mi bu ? İstatistik böyle olmaz hocam.
Etki eden onlarca parametre var.Yan cinsiyet içerik izlenen şehir dahi.Kısacası bu şekilde sağlıklı sonuç olmayacağını biliniz.
Yine de emeğiniz için teşekkürler

Adsense yine degistimi hicbir veri göstermiyor bende. Izlenim kazanc olmasina ragmen.

Tek bir örnek vereyim türkiyeyi siz hesaplayın.74bin izlenim alan 24:29 saniyelik türkçe vlog kanalının kazancı şuan baktığımda 25,38 dolar.

dil ingilizce, sektör gaming, 1000 izlenime göre;

avustralya= 2.9$
usa= 2.6$
japonya= 2.3$
kore= 2.1$
hong kong= 2$

Bu biraz da içerikle alakalı, belki baz alınan kanalın çoğu içeriği sarı dolardı? Yani bu mantık tamamen SAÇMA. Koskoca platform tek bir kanal ile hesaplanamaz

adam diyorki benim kanalımda böyle primetime daki ülke izlenimine görede değişir. İçerik göre muhakkak çok değişken olur . Ülke bazında o anki reklam veren ve sıra beklemeden dolayı cpm i yüksek reklamlara göre de değişir. Yanlış demenin anlamı yok adam hesabın doğrusunu yapmış.Onda öyle sende başka bende başka . Güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık hocam [MENTION=12446]dervegider[/MENTION]

adam diyorki benim kanalımda böyle primetime daki ülke izlenimine görede değişir. İçerik göre muhakkak çok değişken olur . Ülke bazında o anki reklam veren ve sıra beklemeden dolayı cpm i yüksek reklamlara göre de değişir. Yanlış demenin anlamı yok adam hesabın doğrusunu yapmış.Onda öyle sende başka bende başka . Güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık hocam [MENTION=12446]dervegider[/MENTION]

İşte bu yüzden ondaki istatistik öyle.Bu bilgiler ile başkası yanlış yönlendirilebilir.Genelleme yapılması için yanlış.Başlıkta bile tr içler acısı diyor.Aslında arkadaşın içeriği tr için uygun değil kısacası ama bilmeyen buna bakar başlar yada başlamaz sonu hayal kırıklığı olur

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri