USB Bellekteki virüsü temizleyemiyorum

Mekaonee

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar acil olmasa yazmazdım buraya 2 3 saattir uğraşıyorum, Flash belleğe virüs girdi onu temizleyemedim gitti. Norton 360 la tarattım bişey bulmadı. Flash 3 4 tane kendi kendine dosya oluşturuyor ben siliyorum o oluşturuyo. SYsitemi.exe diye bişey var. Sizin öneriniz varsa bu konuda çok makbule geçer valla. Şimdiden teşekkürler

ya sen sistem kurmuşsun içine.. sistem dosyası atmışsın...
problemde şu olmalı
atıyorum usb bellek 8 gb ama içi dolu goruluyor 5 gb boş alanda kalır 3gb ... öyle bişe olur yani... virüs se bilememt tabi

fat 32 olarak veya diğer seçenekleri seçerek biçimlendir. Hiç birisi olmadıysa usb belleği bilgisayara tak. format cd si tak normal format işlemine başla hdd bölümleme gelince flash belleğide görecek orda ordan sil biçimlendir. büyük ihtimal düzelecek . eğer buda olmazsa soba varsa sobaya at. yoksa tuvalete at gitsin :D

fat 32 olarak veya diğer seçenekleri seçerek biçimlendir. Hiç birisi olmadıysa usb belleği bilgisayara tak. format cd si tak normal format işlemine başla hdd bölümleme gelince flash belleğide görecek orda ordan sil biçimlendir. büyük ihtimal düzelecek . eğer buda olmazsa soba varsa sobaya at. yoksa tuvalete at gitsin :D

bütün biçimlendirme seceneklerini denedim olmadı malesef :/ sobaya atacaz heralde dediğin gibi

benimde kardeşim okuldaki bilgisayardan bulaştırmış surabaya virüsü diye bir virüsü, flaştan bütün bilgisayara yayıldı.benim kullandığım yöntem sistem geri yüklemesi yaptım bilgisayardaki virüsler gitti, sonra eset smart security, avira internet security ve usb disk security yükledim.sonra flaşı takıp savaş ilan ettim :Dbunca antivirüs bilgisayarı çökertecek duruma geldi ama yılmadım yaklaşık 1 saatlik bir mücadelenin ardından 1 tane bile dosya kayıpsız virüsleri temizleyebildim.:D

benimde kardeşim okuldaki bilgisayardan bulaştırmış surabaya virüsü diye bir virüsü, flaştan bütün bilgisayara yayıldı.benim kullandığım yöntem sistem geri yüklemesi yaptım bilgisayardaki virüsler gitti, sonra eset smart security, avira internet security ve usb disk security yükledim.sonra flaşı takıp savaş ilan ettim :Dbunca antivirüs bilgisayarı çökertecek duruma geldi ama yılmadım yaklaşık 1 saatlik bir mücadelenin ardından 1 tane bile dosya kayıpsız virüsleri temizleyebildim.:D

o zaman bende aynı sekil yapayım bakam ne olacak :D saolasın

Usb belleği bi program kullanıyorsa, veya bi dosya çalışıyorsa biçimlendiremzsiniz. Önce işlemi durdurmanız lazım. Çalışan dosyayı bulup durduramıyorsanız "Unlocker" diye bi program vardı bunu kurun bellğin üstgüne tıklayın unlock diyin çalışan dosyayı durduracaktır sonra format atabilirsiniz.

flashtaki virüsü flash diskten bilgisayarına bulaştırdığın için silemiyorsun (aslında siliyorsun ama işletim sisteminin belleğinde aktif olan virüs kendini tekrar flash diske kopyalıyor). önce sistemindeki (bilgisayarındaki) virüsten kurtul. daha sonra flash diski tak ancak açma yani içerisine girme ve otomatik açılmaya çalışırsa hayır de ve o şekilde flash disikini biçimlendirirsen sorun kalmaz. tabii sistemindeki virüsden nasıl kurtulacağın apayrı bir konu. en basitinden comboboxı deneyebilirsin.

Usb belleği bi program kullanıyorsa, veya bi dosya çalışıyorsa biçimlendiremzsiniz. Önce işlemi durdurmanız lazım. Çalışan dosyayı bulup durduramıyorsanız "Unlocker" diye bi program vardı bunu kurun bellğin üstgüne tıklayın unlock diyin çalışan dosyayı durduracaktır sonra format atabilirsiniz.

biçimlendirmeyi normal bi şekilde yapıyo fakat dosyalar tekrar geri geliyo

combobox demişim :) (aklım kodlarda kaldı). combofix olacak o.

Bilgisayarında da aynı virüsten olduğu içindir sen ne yaprsan yap bilgisayardakini silmedikten sonra tekrar tekrar bulaşacaktır. bunun için combofix i indirip bir tarat o zaten virüsü silecektir flash bilgisayara takılı olsun

sadece usb'yi değil tüm diskleride tara hocam.. virüs + spy taramasıda yaptır..

Bilgisayarında da aynı virüsten olduğu içindir sen ne yaprsan yap bilgisayardakini silmedikten sonra tekrar tekrar bulaşacaktır. bunun için combofix i indirip bir tarat o zaten virüsü silecektir flash bilgisayara takılı olsun

COMBOFİX denedim olmadı şimdi eset Anti virüs indirip denicem

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri