Varlık ölüm ve cennet cehennem psikolojisi yaşayan arkadaşlara

boltuber

Kayıtlı Üye
Mutluluk bağımsız ise niçin her zaman mutlu değiliz?

M: Mutlu olmak için şeylere ihtiyacımız olduğuna inandığımız sürece, onların yokluğunun bizi perişan edeceğine de inanırız. Zihin kendisini daima inançlarına göre şekillendirir. İşte insanın mutluluğa itilme ihtiyacında olmadığına; tam tersine, hazzın bir dikkat dağıtıcı ve bir huzur kaçırıcı olduğuna, çünkü insanın mutlu olmak için bir şeylere sahip olması, bir şeyler

yapması gerektiği yanlış inancını güçlendirdiğini oysa durumun bunun tam tersi olduğuna kendini ikna etmesinin

önemi bundandır.

Fakat mutluluktan söz etmenin gereği ne? Siz mutsuz olmadıkça mutluluğu düşünmezdiniz. "Şimdi mutluyum" diyen insan, geçmiş ve gelecek iki keder arasındaki insandır. Bu mutluluk sadece acıdan kurtulmuşluğun heyecanıdır.

Gerçek mutluluk ise "ben" ile hiç mi hiç meşgul olmayan bir mutluluktur. Onun en iyi anlatımı negatif yoldandır,

"benim bir derdim yok", "endişe edeceğim bir şey yok" şeklinde. Zaten sadhana’nın nihai amacı, bu kanının sadece lâfta kalmayıp, yaşanan her an mevcut bir deneyime dayandırılmış olmasıdır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri