VDS ler hakkında...

• Kullanıcı kib3La
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

kib3La

Kayıtlı Üye
arkadaşlar bildiğiniz üzere bir çok kişi vds kullanıyor ki bende kullanmak isteyenlerden biriyim.forumda açılmış konulardaki yorumları okudum epey.ancak halen denk gelmediğim bir kaç konu var.

1-şimdi bu kiralayacağımız vds lerde bize verilen ip adresleri geçmişte kullanılmışmıdır ?(eğer geçmişte kullanılıp spam yemişse bu ip ler bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum)

2-diyelim ki ip ler temiz biz kullanırken ip adresimiz spam yedi. ip adresini değiştirme gibi bir seçenek var mı ?(ücretli yada ücretsiz değiştirmeden bahsediiyorum)

3-ben direk video yükleyen biri değilim kesme biçme logo vs programları kullanmaktayım ancak ağır program değiller çok küçük boyutlara sahip basit programlar.bu sistem bunlara izin verecek mi?

4-son olarak arkadaşlar bazı yorumlarda takılmalar donmalar vs olduğu yazılmış.(benim pc profesyonel bir pc ve internet bağlantım yaşadığım bölgede çok berbat durumda.şimdi kiralayacağım vds de benim pc nin performansı yada kendi internetimin kalitesizliği bu donmalara ne kadar etki eder.hadi bunlar etki etmiyor bu donmalar olmaması için daha üst düzey bir vds mi kiralamalıyım.

Arkadaşlar konu dolaylı olarak youtube yi de ilgilendirdiği için buraya açmayı uygun gördüm.ancak yönetici arkadaşlar uygun olmadığını düşünüyorlar ise ilgili birime taşımalarından memnun olurum.ve cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Birincisi Vds lerde ip konusunu açmış sizin taşıdığınız endişeyi ben de dile getirmiştim.Yani önceden kullanılmış mı vs.Aldığım cevapların özeti: Kullanılmama gibi ihtimali yok.Bu sorunuza net cevap veremem.Çünkü vds satan arkadaşlara bizzat sordum kullanılmış olabilir ama kullanılmamış olma ihtimali olan sistem kurayım demişti o şekilde ikna olmuştum.

İkinci sorunuz evet ip değiştirilebiliyor

Üçüncüsü ufak programlarda sıkıntı çıkmıyor ama bunları bile kullanmanız icin en az 2 GB lık bir vds ye sahip olmanız gerekiyor.Çok gereksiz kasılabiliyor makina.

Dördüncüsü internet hızınız 1 mbit altı değilse donma takılma yaşamazsınız.Ama internetinizde kopukluk varsa ya da internetinizi kullanan başka birileri varsa kullandığınız VDS ye acayip etki ediyor.Resmen işlem yapamıyorsunuz, çile çekiyorsunuz.
Ama olumlu tarafları olumsuz taraflarından daha çok.İnternet hızınız normalse VDS size uyar donma vs yapmaz.VDS yi sadece up/down için ve kesme bicme islemleri icin kullanıcaksınız.Dediğim gibi kesme bicme islemleri icin cok basit programlar kullanmanız gerekli bunun için.

Birincisi Vds lerde ip konusunu açmış sizin taşıdığınız endişeyi ben de dile getirmiştim.Yani önceden kullanılmış mı vs.Aldığım cevapların özeti: Kullanılmama gibi ihtimali yok.Bu sorunuza net cevap veremem.Çünkü vds satan arkadaşlara bizzat sordum kullanılmış olabilir ama kullanılmamış olma ihtimali olan sistem kurayım demişti o şekilde ikna olmuştum.

İkinci sorunuz evet ip değiştirilebiliyor

Üçüncüsü ufak programlarda sıkıntı çıkmıyor ama bunları bile kullanmanız icin en az 2 GB lık bir vds ye sahip olmanız gerekiyor.Çok gereksiz kasılabiliyor makina.

Dördüncüsü internet hızınız 1 mbit altı değilse donma takılma yaşamazsınız.Ama internetinizde kopukluk varsa ya da internetinizi kullanan başka birileri varsa kullandığınız VDS ye acayip etki ediyor.Resmen işlem yapamıyorsunuz, çile çekiyorsunuz.

hocam cevaplar için çok ama çok teşekkür ederim.zaten yüksek bir vds kiralamayı düşünüyorum yani özellikleri yüksek olan.birde hocam 3.cevapta 2gb lik vds den kasıt 2 gb lik ram mi?eğer öyleyse ben 4gb lik ram olanı düşünüyordum.ve yine hocam 4. cevapta 1mb altı için söyleyeyim.benim internetim sözde 8mb ye kadar.ancak sayfa dahi açamıyorum.örneğin bir video indireceğim zaman yada netten izleyeceğim zaman çok hızlı indirebiliyor ve izleyebiliyorum.ama videonun olduğu sayfayı açmak mesele.upload sorunum var sürekli dalgalanıyor örneğin sabah 50mb dosyayı 5 dakikada çatır çatır yüklerken bir bakıyorsunuz 1 mb lik dosyayı 4 saatte yüklüyor.bu durum vds kullanımına nasıl etki eder dersiniz.?

Rica ederim.Sorunuzun en iyi cevabı şudur : VDS alacağınız arkadaşa 10 dakikalık deneyeceğim.Memnun kalırsam kiralayacağım dersiniz.Onlarda zaten demo verirler size deneme süresi yani.8 mbit de en az en kötü 1 mbit görürsünüz.O yüzden takılma vs yaşamazsınız.Ama yaşadığınız video izleme problemlerinden bahsetmişsiniz.En iyisi netinizin değerlerini ölçmek.Daha da iyisi dediğim gibi vds yi denemek net hızını pc hızını test etmek.2 Gb dan kastım evet rami kastettim.2 gb da iş görüyor da en iyisi 4 gb.Bu arada kendi internetinizin upload ıyla bir ilginiz yok.VDS yi Devrimbilişim den almanızı tavsiye ederim.Arkadaş da anlayışlı biri size yardımcı olur.
hocam cevaplar için çok ama çok teşekkür ederim.zaten yüksek bir vds kiralamayı düşünüyorum yani özellikleri yüksek olan.birde hocam 3.cevapta 2gb lik vds den kasıt 2 gb lik ram mi?eğer öyleyse ben 4gb lik ram olanı düşünüyordum.ve yine hocam 4. cevapta 1mb altı için söyleyeyim.benim internetim sözde 8mb ye kadar.ancak sayfa dahi açamıyorum.örneğin bir video indireceğim zaman yada netten izleyeceğim zaman çok hızlı indirebiliyor ve izleyebiliyorum.ama videonun olduğu sayfayı açmak mesele.upload sorunum var sürekli dalgalanıyor örneğin sabah 50mb dosyayı 5 dakikada çatır çatır yüklerken bir bakıyorsunuz 1 mb lik dosyayı 4 saatte yüklüyor.bu durum vds kullanımına nasıl etki eder dersiniz.?

Rica ederim.Sorunuzun en iyi cevabı şudur : VDS alacağınız arkadaşa 10 dakikalık deneyeceğim.Memnun kalırsam kiralayacağım dersiniz.Onlarda zaten demo verirler size deneme süresi yani.8 mbit de en az en kötü 1 mbit görürsünüz.O yüzden takılma vs yaşamazsınız.Ama yaşadığınız video izleme problemlerinden bahsetmişsiniz.En iyisi netinizin değerlerini ölçmek.Daha da iyisi dediğim gibi vds yi denemek net hızını pc hızını test etmek.2 Gb dan kastım evet rami kastettim.2 gb da iş görüyor da en iyisi 4 gb.Bu arada kendi internetinizin upload ıyla bir ilginiz yok.VDS yi Devrimbilişim den almanızı tavsiye ederim.Arkadaş da anlayışlı biri size yardımcı olur.

hocam çok ama çok teşekkür ederim.ilk defa bu şekilde çalışacam geçmişte bu tür çalışmalarla spam yiyen bir çok arkadaş olmuştu.aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ancak netim çok kötü mecburen bu yönteme başvuracam.son bir haftada gelirlerim %60 kadar azaldı.umarım bu vds ile bu sorunuda halletmiş olacağım tekrardan tşkler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri