VDS te Ekran Kartsız Render

• Kullanıcı M00nsp3ll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

M00nsp3ll

Kayıtlı Üye
Web sitesi
sms.yerinial.net
Arkadaşlar kafama bişey takıldı. Benim bildiğim kadarıyla Render işinde en önemli etken Ekran kartı ve işlemci. Eğer ekran kartı yoksa yük işlemciye biniyor

Forumda satılan render VDS leri hep Ramleriyle ön plana çıkıyor, yada konuşuluyor. Şimdi vds te render denemesi yapıyorum.

Intel Xenon 2.50 ghz işlemci var 8 çekirdek.
16 gb ram var.

render esnasında neredeyse hiç ram kullanmıyor sadece işlemci gücü.

Bu durumda Renderin ram ile alakası yok asıl olay işlemcide diyebilirmiyiz. Yoksa Ekran kartından alamadığı kaynağı Ram yada işlemciden al diye bi işlem mi yapıyorsunuz?

Render esnasındaki Kaynak kullanımı:

orSj1ad.png

Arkadaşlar kafama bişey takıldı. Benim bildiğim kadarıyla Render işinde en önemli etken Ekran kartı ve işlemci. Eğer ekran kartı yoksa yük işlemciye biniyor

Forumda satılan render VDS leri hep Ramleriyle ön plana çıkıyor, yada konuşuluyor. Şimdi vds te render denemesi yapıyorum.

Intel Xenon 2.50 ghz işlemci var 8 çekirdek.
16 gb ram var.

render esnasında neredeyse hiç ram kullanmıyor sadece işlemci gücü.

Bu durumda Renderin ram ile alakası yok asıl olay işlemcide diyebilirmiyiz. Yoksa Ekran kartından alamadığı kaynağı Ram yada işlemciden al diye bi işlem mi yapıyorsunuz?

Render esnasındaki Kaynak kullanımı:

orSj1ad.png

benim masaüstündede hep işlemciye yükleniyor hocam işlemci bi ara 70 derece olmuştu

Render için kullandığınız programa, Görev yöneticisinden işlemler bölümünden sağ tıklayıp, öncelik ata dermisiniz.(Gerçek Zamanda), biraz önce denedim ram'in tamamını kullanıyor işlem hızlandı.

Camtasia ile alıyorum render, Öncelik atadım işlemci yüzde 92 oldu ram halen yüzde 14

12 Cpu 2 GB ram ile render al.
Sonra 12 Cpu 12 gb ile render al farkı gör.

12 Cpu 2 GB ram ile render al.
Sonra 12 Cpu 12 gb ile render al farkı gör.

Dogrudur fark vardır ama Performans monitörüne bakarak konuşuyorum. Camtasia Ram kullanmıyor %15 ram kullanımı var windows ve diğer programlar. Eğer ram performansı etkileyecekse neden kullanmıyor.. sorum bu

Dogrudur fark vardır ama Performans monitörüne bakarak konuşuyorum. Camtasia Ram kullanmıyor %15 ram kullanımı var windows ve diğer programlar. Eğer ram performansı etkileyecekse neden kullanmıyor.. sorum bu

Doğru orantılı olmak zorunda. Camtasia da GPU yu kapatırsan sadece cpu yönelir. Ve render performansıda Cpu-Ram-Disk 3 lüsü belirler

ben kullanmadıgım için seyi merak etmişimdir bu özellikteki bi vds 30 dk'lık videoyu kaç dk'da render yapıyor acaba ?

Render için kullandığınız programa, Görev yöneticisinden işlemler bölümünden sağ tıklayıp, öncelik ata dermisiniz.(Gerçek Zamanda), biraz önce denedim ram'in tamamını kullanıyor işlem hızlandı.

Gerçek zamanlı ile diğerlerinin farkı ne ?

ben konuyu açtığımdan beri %10 oldu video 1 saat hd 720p render

Merhaba ;
Render işleminde ekran kartı ile bağlantıyı nasıl kurdunuz acaba ? güzel bir işlemci yeteri kadar ram ile inanılmaz hızlı işlem yapabilirsiniz. Ekran kartı, ses kartı böyle şeyleri nereden çıkarıyorsunuz okuyunca şaşırıyorum :)

Bende bir türlü camtasia da render alırken işlemciyi %80 90 kullandıramıyorum maksimum 40'a çıkıyor

Gerçek zamanlı ile diğerlerinin farkı ne ?

Öyle ayrıntılı bir bilgim yok fakat, Programın normal sistem kullanım şeklinden;
Normalin üstünde: Biraz daha fazla performans,
Yüksek:Normalden yüksek
Gerçek zamanda:En üst seviye kullanabildiği kadar
Şeklinde düşünüyorum,tam bilgim yok hocam.

4 çekirdekli işlemci var ben de,maksimum %30 kullanıyor bendeki programlar cpu'yu. ben de o yüzden 3-4 program açıyorum render alırken. :D

12 gb ram var ayrıca, onun da %20'sini kullanıyor. 1 program açıkken de böyle, 4 program açıkken de böyle.

bu işi çözemedim gitti.

Render ile ekran kartı alakalıdır. Tamam vdslerde ekran kartı olmuyor işlemci de yeterli oluyordur ancak ekran kartını aktif edip de daha iyi performans alacağınız programlar var sony vegas örneğin. Sadece işlemci yüklü ya da gpu + cpu yüklü denedim cpu + gpu her daim daha hızlı renderladı. Yani alakası olmasa zaten adamlar oraya bu seçeneği koymazlar.

İyi satışlar satış yapanlara ama nereden çıkarıyorsunuz sorusu çok gereksiz. Ortada böyle bir gerçek var ve kafadan uydurmuyoruz ekran kartının alakalı olduğunu.

Merhaba ;
Render işleminde ekran kartı ile bağlantıyı nasıl kurdunuz acaba ? güzel bir işlemci yeteri kadar ram ile inanılmaz hızlı işlem yapabilirsiniz. Ekran kartı, ses kartı böyle şeyleri nereden çıkarıyorsunuz okuyunca şaşırıyorum :)

Hocam camtasianın işlemci yediği dogrudur ve ekran kartından kaynaklanan bir sebep. Genelde ekran kartlı sunucularda camtasia hızlı olur. ayrıca işlemciden kaynaklanan sebeplerden dolayı bu bir gerçek ne yazık ki . Yani işlemci yediği dogrudur.

Merhaba ;

Zaten Ekran kartlı VDS kimsede olmadığından hepimiz Renderi, güzel işlemci ve yüksek ramli bilgisayarlarla yapıyoruz.Sadece hangisi, hangi sebeple daha çok gerekiyor. Bi donanımdaki yükü diğerine aktarabilirmiyiz. Konuyu dikkatle okursanız.

Ses kartından kimse bahsetmedi, Ekran kartına gelecek olursak Video renderliyoruz ve görüntü ile ilgili donanım Ekran kartı. Profesyönel müzik klipleri hazırlayıp montajlayan donanım konusunda uzman bi arkadaşımdan aldığım bilgiye göre Video renderda en önemli şey ekran kartı.

Biz o kadar profesyönel olarak iş yapmadığımız için, Vds üzerinden ekran kartsız sanal makinalarla render alıyoruz. Ekran kartı olmadığından dolayı onun işini başka donanımlar karşılıyor.

Eleştiri yapmak yerine, Konu ile ilgili bilgilerinizi aktarırsanız. Daha faydalı olursunuz.

iyi bir gpu varsa işlemi gpu ya yaptırırsanız tabiki daha hızlı olur hemde kat kat ama bazı durumlarda gpu yetersizse daha da yavaş yapabilir onun için ayarlardan gpuyu kaldırmak gerekir

altta bazı ufak teknikler filan yazmış mesela orjinal çıkışı orjinal çözünürlükle aynıysa daha hızlı filan olur demiş vs...

How to Make Camtasia Render Faster | Everyday Life - Global Post

Öyle ayrıntılı bir bilgim yok fakat, Programın normal sistem kullanım şeklinden;
Normalin üstünde: Biraz daha fazla performans,
Yüksek:Normalden yüksek
Gerçek zamanda:En üst seviye kullanabildiği kadar
Şeklinde düşünüyorum,tam bilgim yok hocam.

Ben gerçek zamanlı derken Real-Time render'dan bahsediyorsunuz sandım yeni farkettim. :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri