vds ve yedek

yokdahaneler

Kayıtlı Üye
arkadaşlar öğrenmek istediğim benim kendi taşınabilir hdd de olan videoları dosyaları vdse kopyalamadan vds in kendi ekranından kendi masaüstünden nasıl hdd me girebilir üzerinde çalışabilirim sadece vds in bağlantısına ihtiyacım var yt de video yüklemeler için

Ulaşamazsın onları herhangi bir ftp sunucuya upload etmek zorundasın yoksa render için vds anlamanın anlamı kalmazdı.

Hocam öyle birşey mümkün değil, videolarınızı upload edersiniz, vds ye indirir öyle işlem yapabilirsiniz ya da uzak masaüstü bağlantısı seçeneklerinden HDD paylaşımını seçersiniz, VDS Bilgisayarım'a girip Disklerin göründügü bölümden kendi bilgisayarınızın diskine girip videoları vds ye koypalayarak yapabilirsiniz fakat bu işlemde yine bi upload işlemidir sonuçta ve ilk yöntemle yapmanız daha hızlı olabilir.

render ile işim yok sadece bana hız lazım işte tek sorun bendeki yedekleri vds e yüklemek olması ben uzak masa üstü panelinde gelişmiş seceneklerinde hdd paylaşımı yaptığımda sunucuya girerken o paylaştıklarımı görüp işlem yapamıyormuyum tşkler

Arkadaşlar yani mesela vds de ki dosyalarımızı, kendi pc mize taktığımız bir hdd ye aktaramaz mıyız? veya hdd de ki dosyamızı direk vds ye kopyalamaz mıyız kendi bilgisayarımızdan? bu işin en pratik yolu nedir?

render ile işim yok sadece bana hız lazım işte tek sorun bendeki yedekleri vds e yüklemek olması ben uzak masa üstü panelinde gelişmiş seceneklerinde hdd paylaşımı yaptığımda sunucuya girerken o paylaştıklarımı görüp işlem yapamıyormuyum tşkler

Yapsanızda ha youtube a direkt yuklemişsiniz ha vds den hdd nizi gösterip yuklemişsiniz bir farkı olmaz hatta vds den youtube daha yavas yükler.

yedeklerim 60 70 gb tutuyor ben 20 lira civarında 20 gb hdd kapasiteli paket almak istediğimden böle düşünceler içerisindeyim :)

Yapmak istediğiniz ile nickiniz uyumluymuş yokdahaneler :)

:D yokmu çaresi vds e 60 70 lira vermek zor be :D hani bot + vds gibi olsa alınırda bot ile kendi bağlantımızı kullanıyoruz vds tede bot kullanamıyoruz die biliyorum

bu konuyla ilgili bagzı başlıklarda vdsye ftpserver kurun deniyordu.bunu nasıl yapıcaz bulamadım :)

pcdeki dosyaları vdsye atıp ordan yüklemek,evdeki pcden biyere yükleyip,vdsye indirmekten farklı olmuyor arkadaşlar.

kendi elinizdeki hdd'nize ancak vds'sen şöyle erişirsiniz..
önce bir ftp programı kurarsınız (basit olması açısından, yoksa dosya paylaşımı ilede yapılır ama ekstre dosya izinleri vs uğraşmak lazım, hiç gerek yok)
daha sonra ftp dizinine hdd'yi de tanıtırsınız..

dosya ayarlama işlemi bittikten sonra, güvenlik duvarından, ftp programına izin vermeniz gerekir ve devamında modemden ftp programının kullandığı porta göre port açmanız gerekir (genelde 21'dir).

bu işlemde bittikten sonra ftp://ip-adresi ile direk bağlanırsınız hdd'ye...

AMMAAAAAAAAAA
bu hdd'ye vds'den erişim sizi asla hızlandırmaz..
çünkü siz vds'den dosyları render yapmak istediğiniz ya da direk oradan youtube yükleme istediğinizde mantık olarak o video önce vds'ye yüklenir daha sonra gerekli işlemler yapılır.

ve bu sizin internet bağlantı hızınızla sınırlı kalır..

kısacası, illede ben işlemlerimi vds'den yapacağım diyorsan,
uzak masaüstü ile bağlanırsın, ilgili videoyu kopyalar, vds'ye yapıştırırsın ve işlemleri yaparsın..

yani kendi hdd'denki dosyaya erişimin senin kendi bağlantı hızın kadardır :)
umarım açıklayıcı olmuştur..

Dropbox yada mail ru dan bulut alıp ona yedeklemek en güzeli.

bu konuyla ilgili bagzı başlıklarda vdsye ftpserver kurun deniyordu.bunu nasıl yapıcaz bulamadım :)

pcdeki dosyaları vdsye atıp ordan yüklemek,evdeki pcden biyere yükleyip,vdsye indirmekten farklı olmuyor arkadaşlar.

Fatih abi şu mümkün mü, hdd yi, vds de açabiliyor muyuz? Hdd yi up hızı yüksek vds de açarak web depoya alınabilir. Bu kısmı bende merak ediyorum. Mesela vds ye indirdiğim videoları yedeklemek istiyorum. Hdd ye nasıl çekebilirim en kısa yoldan? ve tam tersi, hdd de ki dosyaları nasıl vds ye aktarabilirim en kısa yoldan

Fatih abi şu mümkün mü, hdd yi, vds de açabiliyor muyuz? Hdd yi up hızı yüksek vds de açarak web depoya alınabilir. Bu kısmı bende merak ediyorum. Mesela vds ye indirdiğim videoları yedeklemek istiyorum. Hdd ye nasıl çekebilirim en kısa yoldan? ve tam tersi, hdd de ki dosyaları nasıl vds ye aktarabilirim en kısa yoldan

öncelikle vdsde bilgisayarıma tıkladıgında nasıl vdsnin hddlerini görüyorsan,orda senin hddleride görebilirsin ama senin pcden kopyala yapıştır yapmakla arasında hız farkı olmuyor.zaten benim derdim hız degil,zaten önceki mesajlardada arkadaşların belirttigi gibi senin netin hızına baglı bu işlem.pcdeki filmleri,dizileri hemen vdsye atıp orda render alırım sonrada zaten upload hızı yüksek şak diyede youtube a atarım demekle olmuyor :D benim pcde özgün videolarla ugraşıyorum bu ara,onlarla aynı pcden işlem yapmak istemiyorum ben.filmleri,dizileri pcde render aldıkdan sonra önce vdsye,ordanda youtube a yüklemek istiyorum ve bunun işi uzatacagınıda biliyorum ama söyledigim gibi,spam çalıştıgım kanallarda bi sorun olursa özgün kanalda uçmasın diye ugraşıyorum ben :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri