Vergi Cezamız Kesinleşti

Elenia Pol

Kayıtlı Üye
Merhabalar...Bugün itibari ile vergi cezamız kesinleşti. İnceleme geçiren veya İncelenme ihtimali olan arkadaşlar için bu konuyu açıyorum.

2017 2018 yılların da elde ettiğimiz 320 bin tl lik kazanç sonucun da vergi incelemesine takıldık.

Müfettişe durumu anlattık gösterebildiğimiz kadar gider gösterttik.

320 bin tl lik kazancın %20 si gider olarak sayıldı.

Yani 320 bin - 60 bin: 260 bin tl lik toplam kar üzerin den vergilendirildik.

İmzaları attık sonuç için 1 kaç ay bekledik.

Evimize ceza kağıdı geldi. tam hatırlamıyorum ama kağıtta 140 150 bin tl gibi bir cezamız olduğu ve uzlaşma için randevu tarihi verildi.

Uzlaşma da asıl vergi kazancın dan doğan miktarın kalacağı ve cezanın %90 nın sileneceği söylendi.

Sonuç olarak total de çezamızın 83 bin tl olacağı söylendi. Biz de kağıda imza attık. Açıkcası bizim için makul bir ceza idi.

Ordaki görevliye bizzat sordum dedim ki bunun üstüne başka bir ceza gelir mi. Bana söyleği şey. çok bir şey gelmez 1 hafta sonra vergi dairenize gideksiniz cezanızın tahakkuk etmesi için ordan da 4-5 bin tl eklenir dedi.

1 hafta sonra yani bugün vergi dairesine gittik ve şaşırdığımız bir sonuç çıktı.

Cezamız geçikme zammı ile 180 bin tl olduğunu öğrendik. --- KDV alınmadı.

Not: Anlaşılır olması açısın dan her şey den kısa kısa yazarak geçtim

IcKIxa.jpg
[/url][/IMG]

QRWyqB.jpg
[/url][/IMG]

Herkese kolay gelsin.

Son düzenleme:
83 bin nasıl 180 bin oldu anlamadım. Buradaki ekstra cezalar neler.

83 bin nasıl 180 bin oldu anlamadım. Buradaki ekstra cezalar neler.

İlk resim de uzlaşma komisyonun dan aldığımız resim İbrahim hocam 2. resim vergi dairesin den aldığımız. Bize söylediklerine göre aradan geçen zaman için geçikme zammı uygulanmış

Benim 2015 16 yıllarındaki incelemenin cezaları mahkeme de yakında karar çıkar. 17 18 yıllarının cezalarına da yarın dava açacağım. Önceki dava sonuçlanınca konu açarım.

5 yıllık gecikme zammı ortalama 2 katına geliyor. ilk fotograftaki uzlaşma kağıdının altında küçük not olarak düşülmüş zaten.

İlk resim de uzlaşma komisyonun dan aldığımız resim İbrahim hocam 2. resim vergi dairesin den aldığımız. Bize söylediklerine göre aradan geçen zaman için geçikme zammı uygulanmış

Yanılmıyorsam yıllık %20 falan oluyor. İşte sıkıntı burada bunu uzlaşmada belirtmeleri gerekiyor. Geçmiş olsun.

haftaya 1ocak itibari ile 2016 ya kadar olan ve tebliğ edilmemiş borçlar zamanaşımından dolayı siliniyor.
darısı 2017+++

Son düzenleme:
Bir de bana gelen paralar için Varlık barışı davam var. Sonuç çıkar ise konu açar yada bu konuya ekleme yaparım

"2017 2018 yılların da elde ettiğimiz 320 bin tl lik kazanç sonucun da vergi incelemesine takıldık."

Ah be hocam 2 yıl bildiğin Orgeneral maaşı almışsın ufacık bir şahıs şirketi açaydın keşke geçmiş olsun. Ama suçun büyük bir kısmı sizi zamanında uyarmayan sistemde. Anasaya da Sosyal Hukuk Devleti yazıyorsa vatandaşını zamanında doğruya yönlendirmeli... geçmiş olsun tekrardan.

İnceleme gelmeden kendisi gidip beyan eden var mı? Pişmanlıkla beyan edince ceza ödenmiyor deniliyordu. Tecrübesi olanlar yazabilir mi?

"2017 2018 yılların da elde ettiğimiz 320 bin tl lik kazanç sonucun da vergi incelemesine takıldık."

Ah be hocam 2 yıl bildiğin Orgeneral maaşı almışsın ufacık bir şahıs şirketi açaydın keşke geçmiş olsun. Ama suçun büyük bir kısmı sizi zamanında uyarmayan sistemde. Anasaya da Sosyal Hukuk Devleti yazıyorsa vatandaşını zamanında doğruya yönlendirmeli... geçmiş olsun tekrardan.

hocam o yıllarda durumları biliyorsun. Kimisi diyordu devlet bundan vergi istemez kimisi İnternet kazançları ile ilgili düzenleme yok kanun eskiye işlemez. Aramız da vergi dairesine gidip düzgün bilgi alamayanlar da olmuştu.

---------- Post added at 03:17 AM ---------- Previous post was at 03:16 AM ----------

80binin mumkun degil gecikme zammiyla 180bin olması. İyi arastir hocam. Birde bu yapılandırmadan faydalanabiliyormusun iyice bir sor derim.

valla bende bilmiyorum ki hocam yarın avukat ile görüşcem

bu borcu ödemeyince süreç nasıl işliyor acaba?
Yani ceza kesinleşti ama ödemedin o zaman süreç tam oLarak nasıldır yaşayan vardır mutlaka!
Sonuçta birçok özel şirketin vergi sgk vs borçları olmasına rağmen birçok borçlar ötelenebiliyor vs..

Her zaman diyorum, vergi dairesindekiler - vergi müfettişlerine zerre güvenmeyin. Yalancı dolandırıcı insanlar malesef. İstisnai durum saymak isterdim ama malesef istisna yok, herkese gel gel diyorlar, ucuz olacak diye anlaşıyorlar sonra kağıt üzerinde en yüksek miktarı geçiriyorlar ben bir şey yapamam ayağına giriyorlar, canlarını alacak değilsiniz ya? :)

213 bin bulabildiler bende, varlık barışını da hiçe saydılar, gözümü korkutmaya, saçma sapan imzalar almaya çalışmalarına rağmen çıkan rakama bile bakmadan gittim dava açtırdım. Muhtemelen cezası faizi Kazandığım ana para kadar vardı.

ya mal varlığın yoksa ?

İsimsiz yaşarsın.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri