Vergi dairesinden çağrıldım

Sefaaa61

Kayıtlı Üye
Bugün vergi dairesinden arandım.
2015 yılında ki ziraat bankasına gelen youtube gelirleri için görüşmeye çağırdılar.
Ne için diye zorladım ama çok sakin ve yumuşak bir dille beni ısrarla görüşmeye davet etti.
Bir muhasebeciyle görüştüm ve yanında yetkili biri olmadan orata tek gitme dedi.
Bu durum beni çok gerdi.
3 yıldır youtubela işim yok,kanallar kapandı gitti, öğrenciyken uğraşıyorduk.
Diğer başlıkları okudum, yol yordam bilenler ne yaptı anlatabilirmi?

ana konuda devam etsen iyi olurdu ama neyse , şimdi nolacak diye düşünüuyorsun . Görüşmeye gitceksin bu şart gitmesen de müfettiş incelemeyi başlatıyor kendisi zaten.

Normal memur işte karşında ki sana bir şeyler sorar , kaç aboneli kanalın oldu ne kadar kazandın neler yaptın ettin diye sorar artık müfettişin merakına göre. Benim müfettiş baya kurcalamıştı yaşı da küçüktü merak etti heralde :D Banka hesabına gelen paraların çevreden duyduğumuz kadarıyla sadece google ireland girişi değil ne girdiyse hesaba hepsinden sorumlusunuz, ticari olmayanları kenara koyarak tabiki. Bunların hesabı kitabı yapılacak , cezaları vergisi cartu curtu borç çıkarılacak sonrada onu ödeyeceksiniz. ama bu süreç 3 5 günlük süreç değil 1 sene rahat sürer.

Sırf bu durum yüzünden 25 bin tl borç yedim. Bunlar basite alınacak işler değil en son bu konuyu vergi dairesinde ki adamlara sorduğum da "Türkiye yeni bir yasa getiriyor artık youtube kazançları kontrol edilecek vergisi alınacak" şeklinde açıklama yapmıştı. Sanırım başlamışlar, dikkatli olunmasında fayda var gerçi yaptıysanız dikkatli olmasınız da olur çünkü her halükarda buluyorlar sizi ne yaparsanız yapın.

2015 yılında ki ziraat bankasına gelen youtube gelirleri için görüşmeye çağırdılar.
Ne için diye zorladım ama çok sakin ve yumuşak bir dille beni ısrarla görüşmeye davet etti.
Bir muhasebeciyle görüştüm ve yanında yetkili biri olmadan orata tek gitme dedi.
Bu durum beni çok gerdi.

2015 toplam kazancınız neydi hocam

Bu durum beni çok gerdi.

partnermiydi adsensemiydi ve ne kadardı kazanç hocam

Daha öğrenim kredisini ödüyoruz, evlilik hayali kurarken bu durumla karşılaşmak çok dramatik. Bugün gittim vergi dairesine, kapıdan döndüm.
Bu işi sürekli yapıyor olsam, düzenli gelirim olsa neyse ama yıllar önce kazanmışız, dolar 2 tl idi para uçtu gitti, bedelliyi bile krediyle yaptım, şimdi düştüğümüz duruma bak.
Keşke devlet zamanında bunun düzenini koysaydı, yazık millete.

Daha öğrenim kredisini ödüyoruz, evlilik hayali kurarken bu durumla karşılaşmak çok dramatik. Bugün gittim vergi dairesine, kapıdan döndüm.
Bu işi sürekli yapıyor olsam, düzenli gelirim olsa neyse ama yıllar önce kazanmışız, dolar 2 tl idi para uçtu gitti, bedelliyi bile krediyle yaptım, şimdi düştüğümüz duruma bak.
Keşke devlet zamanında bunun düzenini koysaydı, yazık millete.

2015 yılında düzenli olarak adsenseden ne kadar ödeme aldınız ?

.

Hocam ben bikez büyük kazandım, o da quiz grup zamanı, yani incelemeye takılanda quizden gelen para
Gelir dolar ve 5 hane.

---------- Spam Engelliyici 17:46 ---------- Önceki Mesaj 17:45 ----------

2015 yılında düzenli olarak adsenseden ne kadar ödeme aldınız ?

Hocam adsenseden çok ödeme almadım ben, onu beceremedim, quiz gruptan aldım.

hocam istenen paradan da bahsedeyim; 2015 için yaklaşık 100 bin tl kazandığınızı varsayıyorum;
100 bin tl nin gelir vergisi yaklaşık 25 bin tl
kdv si 18 bin tl
vergi ziyan cezası verginin kendisi kadar yani 25 bin + 18 bin daha
2015 ten bu yana aylık yüzde 2,5 gecikme faizi.
diğer cezalarla birlikte toplamda 120-150 bin tl arası bir ödeme çıkıyor. belki de daha fazlası

Paypal ve webmoney ödemelerine bakmışlar o zaman. Adsenseden hiç mi ödeme almadınız ?

Adsenseden kayda değer bi ödeme almadım, incelemeye giren ödeme banka hesabı.
Adam ziraatta görünüyor dedi ve doğru.
Paypala öyle çok ödeme almadım.

---------- Spam Engelliyici 17:50 ---------- Önceki Mesaj 17:48 ----------

hocam istenen paradan da bahsedeyim; 2015 için yaklaşık 100 bin tl kazandığınızı varsayıyorum;
kdv si 18 bin tl
diğer cezalarla birlikte toplamda 120-150 bin tl arası bir ödeme çıkıyor. belki de daha fazlası

Hocam seni beni bitirdin, ne aldık da bu kadar verelim, bu nasıl yasa, nerden vercez bu parayı böyle iş mi olur.

kdv si 18 bin tl

Oha..Aklıma kartal bulut geldi..yt aramaya kartal bulut vergi yaz entera bas :D

bi söz var. bugün yediğin hurmalar yarın tırmalar diye. bu vergi olayını ciddiye aldığım için kripto portföyümü hesabıma çekmeyip bi tık daha dursun şu kadara ulaştıktan sonra toplu çekeyim dediğim için 7 haneli zararım oldu. sırf vergi konusu kafamı kurcaladığından. bugün çıkmasa 4-5 yıl sonra çıkarır bu hükümet belli olmaz dedim ve atıyorum 50 bin daha kazanayım vergiye hesap ederiz gibisinden bi planla 1 hafta daha kriptoda durma planı yaptım o plan itibari ile her şey tepetaklak oldu ve 2 senedir gün gün eridik. tek sebebi vergi muhabbetleri. yine youtube la uğraştığım dönem işbank banka kartı alacağım sıra orada çalışan kadına özellikle sordum yılda ne kadar girerse masak'a takılır dedim. 20 bini geçerse dedi sonra hayırdır çok zengin olcak gibisin diyip gülümsedi. yani yolun en başından itibaren bu olayları ciddiye almanız gerekiyordu. benim youtube dan 2-3 yılda ( 13-16 arası ) hesabıma giren para 30k bile etmez(flagcı o** ç** ları olmasa milyonları geçirirdik ya neyse). o yüzden beni arayan soran olmadı fakat buna rağmen aklımda hep vergi konuları olmuştu. bu olaylar hepinize ders olsun. bu işleri yarın daha fazla ciddiye alırsınız artık. geçmiş olsun.

yukarda bahsedildiği gibi 120-150 bin ceza falan çıkacağını sanmam. max 20-30 bin isterler, çok yüksek miktar çıkarırlarsa avukat bulup itiraz edersin. o dönem böyle yasalar yoktu, binlerce websitesi adsense ten gelir elde edip buna dair para falan ödemiyordu, öğrenciydim aklım ermiyordu şirketim yoktu bla bla diye.

Adsenseden kayda değer bi ödeme almadım, incelemeye giren ödeme banka hesabı.
Adam ziraatta görünüyor dedi ve doğru.
Paypala öyle çok ödeme almadım.

---------- Spam Engelliyici 17:50 ---------- Önceki Mesaj 17:48 ----------

Hocam seni beni bitirdin, ne aldık da bu kadar verelim, bu nasıl yasa, nerden vercez bu parayı böyle iş mi olur.

bu forumun adminlerinden [MENTION=9224]mNote[/MENTION] benzer bir hesaplamayı yapmıştı.

çağıranlardan kazancı en düşük olan kim var en merak ettigim bu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri