Vergi Durumunuz : İşletme

azat_usta

Yasaklanmış
Web sitesi
www.ustanetwork.com
Beklenen kötü haber geldimi. adsense çok büyük çaplı bir değişikliğie gitmiş. ve şuanda inceliyorum dikaktimi çeken en önemlisi Resimde gördüğünüz gibi olması

r27u.png

Artık bir şirket açmak zorundayım sanırım :)

Beklenen kötü haber geldimi. adsense çok büyük çaplı bir değişikliğie gitmiş. ve şuanda inceliyorum dikaktimi çeken en önemlisi Resimde gördüğünüz gibi olması

r27u.png

Artık bir şirket açmak zorundayım sanırım :)

bu nerde yazıyor kardeşim

artık bi netlik kazanması lazım bence de bu konunun. Vereceksek de verelim yani vergi kaçırmak hoş değil.

bu konu eğer gerçek olursa ben dahil bir çok kişi bu işi bırakır. şirket kurmanın maliyeti bir yandan ödüyceğin vergi %30 ları bile geçebilir. hem biz çabalayıp uğraşıp kazanıyoruz hemde kazancımızın %30 u devlete gidicekse uğraşmam bu işle gözüme elime emeğime yazık

---------- Mesaj saat 08:21:01 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 08:20:04 civarında gönderildi. ----------

bu nerde yazıyor kardeşim

sırayla şu yolu izleyin hocam

sol menüde ödemeler-alacaklı profili-

açılan orta menüde görebilrsin

Bu, kaydolurken belirtilen hesap türünüzdür. Hesabınız oluşturulduktan sonra, hesap türünüzü değiştiremezsiniz. Farklı bir hesap türüne ihtiyacınız varsa, geçerli hesabınızı kapatmalı ve tercih ettiğiniz hesap türünde yeni bir hesap açmalısınız.

Diyor ...hani adsense açarken seçiyoruz ya onu yazıyor bu...korkacaj bişi değil

Herkes parasını çabalayarak kazanıyor. Herkes de vergisini ödüyor bu ülkede. Vergi kötü bir şey değildir. Ayrıca vergi ödeyeceksen eğer çalışmayacaksan aç kalırsın. Çünkü kazandığın her kuruşun vergisini ödemekle yükümlüsün.

doğrudur. kendim özel şirketlerde çalıştığım dönemde vergimide ödedim herşeyimide. ancak adsense vergilendirmesi çok farklı olabilir yani %30 üzeri bir vergilendirme söz konusuydu sanırım bu çok büyük bir mevla benim bırakıcağım dememdeki amaç bu vergi az olursa öderiz elbette ama nerdeyse yarı yarıya olucaksa çalışmamak daha iyi bu benim fikrim.

Vergilendirmeye karşı değilim, ancak yüklü miktarda olursa bu kötü olur

O konuda doğru söylüyorsun. Belki internet kazançları için bir takım değişiklikler yapabilirler. Hükumetin bu konuda bazı açıklamaları olmuştu. Umarım kısa zamanda bir çözüm bulurlar da bizim kafamızda rahatlar. En azından benim içim hiç rahat değil bu şekilde.

Arkadaşlar bu arada vergi olayı zaten %100 net bi bilgi olmayan kısım bi açıklama yapılsa herşeyden güzeli bu oalcaktı

O nerede yazıyor ?

Vergi bilgileri
Gerekli değil

bende böyle.

adsense zaten kesiyor bi de üstüne devlet alır kuş gibi kalır para :)

Arkadaşlar bu arada vergi olayı zaten %100 net bi bilgi olmayan kısım bi açıklama yapılsa herşeyden güzeli bu oalcaktı

şöyle bir yazı buldum. ve burda belirttiğine göre KDV değerleri google tarafındna karşılanmaktadır yazıyor

Ödemelerinizi yerel para biriminizde alabilmenize rağmen, tüm ödemeler, İrlanda yasaları çerçevesinde kurulan bir şirket olan Google Ireland tarafından, Google ile yaptığınız anlaşmanın koşullarına uygun olarak yapılır. Sağlanan hizmetler karşı tarafın ödemesine tabi olduğundan, 2006/112/EC Konsey Direktifi'nin 196. Maddesine göre KDV, alıcı şirket olan Google Ireland tarafından karşılanacaktır.

Posta adresi İrlanda'da bulunan yayıncılar, Google'dan İrlanda'da geçerli KDV'yi tahsil etme yükümlülüğü altında olabileceğinden, söz konusu kuralın tek istisnası bu yayıncılardır. Daha fazla bilgi edinin

Başka sorularınız varsa, lütfen bulunduğunuz yerdeki vergi uzmanlarıyla görüşün.

şöyle bir yazı buldum. ve burda belirttiğine göre KDV değerleri google tarafındna karşılanmaktadır yazıyor

evet hocam doğru KDV yi google ülkesinde ödüyo bizim adımıza ama bizim türkiyede ödeyeceğimiz vergi KDV değil zaten Gelir vergisi hocam

arkadaslar korkacak birsey yok devlet bu duruma el atarsa sadece gelir vergisine tabi oluruz.sirket falana acmamızı isteyeceğini zannetmiyorum. gelir vergisinide 3 aylık dönemler halinde gecici vergi olarak alır.ama devlet önce mükelleflerden vergisini sağlam alsın.herkes vergi kacırıyo. o işleri bırakıp biizim işlerle uğrasamaz. fakat söyle bir durum var adsense bu işi devlete bildirmesi gerek.biz sunu devlete diyemeyiz. ben bu kadar kazanıyorum sen ne kadar alacan diyemeyiz. ne zaman adsense devlete bizim gelirleri bildirirse o zaman devlete vergi vermek zorundayız.yabancı adamda bu işlerle hiç uğrasmaz. adam kendi kazancını ve kesintisini bilir. saygılar

evet hocam doğru KDV yi google ülkesinde ödüyo bizim adımıza ama bizim türkiyede ödeyeceğimiz vergi KDV değil zaten Gelir vergisi hocam

şurdaki açıklamadada net birşey yokki. bu konuda ilerleyen zamanlarda başımız ağrıycak gibi gözüküyor

AdSense kazançlarım üzerinden vergi ödemem gerekecek mi?

SONRAKI: YEREL PARA BIRIMINDE RAPORLAMA VE KDV
AdSense kazançlarınız üzerinden vergi ödemeniz gerekebilir. Tâbi olacağınız düzenlemeler, sözleşme yapılan tüzel kişiye göre değişir. İlgili tüzel kişinizi bulmak için, sol kenar çubuğunda yer alan "Sözleşme yaptığım tüzel kişiyi nasıl bulurum?" bağlantısını tıklayın. İlgili vergi kurallarını anlama ve bunlara uygun hareket etme sorumluluğu size aittir ve Google'ın vergi konusunda önerilerde bulunması mümkün değildir.

Amerika Birleşik Devletleri vergi yasaları uyarınca Google, bazı yayıncılardan belirli vergi bilgileri toplamakla yükümlüdür. Vergi bilgileri sağlamanız gerekiyorsa, konuyla ilgili ayrıntıları hesabınızın Alacaklı profili sayfasında bulabilirsiniz. Şimdi Vergi Bilgileri sayfanıza gidin

ABD vergi şartlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için, lütfen IRS web sitesini ziyaret edin.

Vergi konusunda Google tarafından sağlanan hiçbir bilgi, yasal, vergiye ilişkin veya yatırımla ilgili öneri sağlama amaçlı değildir ve bu şekilde yorumlanmamalıdır. Vergi önerileri veya vergi yasalarının size nasıl uygulanacağı konusunda daha teknik bilgiler için lütfen vergi danışmanınızla bağlantı kurun.

şurdaki açıklamadada net birşey yokki. bu konuda ilerleyen zamanlarda başımız ağrıycak gibi gözüküyor

Şu konu net Google bizden kesitği %20 lerle vergisini ödüyor irlandaya bizimde TR de ödeyeceğimiz vergi Gelir vergisi hocam ben 2 ay bununla uğraştım daha önce bi konuda yazmıştım öğrendiklerimi

bir kişi yıllık 20.000 tl ye kadar vergi yok....vbvb

Şu konu net Google bizden kesitği %20 lerle vergisini ödüyor irlandaya bizimde TR de ödeyeceğimiz vergi Gelir vergisi hocam ben 2 ay bununla uğraştım daha önce bi konuda yazmıştım öğrendiklerimi

bir kişi yıllık 20.000 tl ye kadar vergi yok....vbvb

peki 20bin tl üzerine olan kazanca verdiğiniz vergi yüzdesi yada miktarı nedir. yada konu linkini paylaşırsanız incelemek isterim

Devlet neye göre vergi alacak kafam basmıyor... Hani bir evimiz olsa bu ülkenin toprakları üzerinde yer kapladıgı için anlarım.. Yada elimde simit tezgahı ile kaldırımın bir kenarını işgal ediyor olsam anlarım.... Zaten Yotube yi kafasına esince kapatmıyor mu bu devlet? Bizden vergi alması için Adsensenin de bizi birer Çalışanı göstermesi gerekir. Vergi alacaksa Youtubenin kendisinden alsın. Çok saçma

Hatta bir arkadaş vergi dairesine gitmiş "Youtube den Para Kazanıyorum, vergi ödemelimiyim?" demiş .. Vergi dairesi "Evet ödemelisin ama bunu biz nasıl alacaz böyle bir düzenleme yok" demiş... gördüğünüz gibi vergi dairesi bile ne yapacağını henüz bilmiyor... Çok büyük kazancınız yoksa bir şey olmaz... önce gitsin gitti gidiyor sahibinden com gibi sitelerde faturasız ürün satanlardan vergi alsın.. Herşeyimiz adsensede gerçek bilgi oldugundan "keklik" gibi oluyoruz devletin gözünde demekki.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri