Video Edit Programı, Render Süreleri, SSD Hakkında...

• Kullanıcı flypow3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

flypow3r

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,
Bu konuyu biraz beyin fırtınası niyetiyle açtım.
Malum özgüne bir yönelme var bende dahil, ancak 1080 p den aşağı çekmek istemiyoruz ve çok büyük dosya boyutlarıyla karşılaşıyoruz, haliyle saatler alan render süreleriylede...
Şimdi forumda adı geçen edit programları şunlar.
Biliyorum kimisi çok üstün aynı kefeye koymuşum gibi düşünmeyin, ama en üstün olan programı da temel işlemleri yapacak kadar öğrenmek çok vakit almaz heralde.

Programlar;
Adobe A. E.,Sony Vegas,Camtasia,Edius,Premier,Final Cut Pro.
Şimdi bunlar arasından en hızlı render yapan şu diyebileceğiniz var mı?

Birde tavsiye istediğim bir konu daha,
Lenovo z580 model laptopa sahibim.
Araştırdığım kadarıyla cd-rom sökülerek hdd den ödün vermeden ssd eklenebiliyormuş pc ye.
Önerebileceğiniz ssd var mıdır 200-300 liraya.
veya 200 liralık ssd takacağına hiç takma gibi yorumlarınız.
Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

edit: bir soru daha SSD nin render süresine etkisi ne kadardır, böyle bir işlem için değer mi?

Şimdiden teşekkürler...

eğer ciddi anlamda bir render yapcam diyorsan zaten SSD'ye çok ihtiyacın olur. 200 lirayı dert etmemelisin yani.

Ediusu için arkadaşlar hep hızlı demiş ben denemedim ama bence öğrenmen gereken Adobe Premiere'dir.

Aynı sistemde 3 kurgu programını karşılaştırdım. Adobe Premiere, Sony Vegas ve Edius. Bunlardan sadece Sony Vegas ve Edius stabil çalıştı. Adobe Premiere daha yok mu diye ağlarken diğer ikisi ne bulduysalar onunla yetindiler. Bana kalırsa h264 çıktısıyla (export seçenekleri daha geniş) Edius renderda en hızlısıdır. Aynı sistemi x3 olarak düşünürsek hiç düşünmeden Premiere derdim ama daha azıyla iyi sonuçlar almak varken neden daha fazla sistemime masraf edeyim. Bu arada blackmagic studio decklink kartlarla performansınızı 10'a katlayabiliyorsunuz.

Mac'i bilen biliyor. Mac'teysen eğer Final Cut ve AE kullanacaksın, zaten alternatifin yok :)

Camtasia benim sadece pratikte süremi kısaltıyor. Anlatımlarda v.s... Diğer programlarla kıyaslamaya gerek bile yok. Onun alanı apayayrı. Mesela camtasia'nın yaptığını diğer programlarla yapamıyorsunuz. Bu bile başlı başına Camtasia 'yı sektöründe en iyi yere getiriyor.

O dediğiniz kartlara baktımda baktım bayağı profosyonel bir şey heralde.
Laptopa da sığacak gibi durmuyor.
Kafam karışık önümüzdeki ay googleden para gelirse ssd almayı düşünüyorum ama bakalım kararsızım.
Aslında render süresiyle bir sorunum yok bütün gün bekleyebilirim ama, bazen beğenmiyorsun tekrar yapıyorsun,
veya ufak bir müzik eşleşen veriyor falan bu acayip soğutuyor insanı.

aynı dertten bende muzdaribim video oluyor 7 gb önce virtual dubla 3.5 gbye sonra format factoryle 400 mb düşürüyorm sonra edit yap videoyu render bakle sonra upload et bi video 4 saatte anca yüklüyorum pc yenilemem lazum

Ahhh dostum ahh tüm özgün çalışanlar aynı dertlere sahip birde ben 4K ultra hd çalışıyorum düşün halimi :D dün 3 dakikalık bir video yükledim 1,95 GB :D :D :D saatlerce bekle allah bekle bir de youtube yüklüyor mu yüklemiyor mu donup kaldı mı anlayamıyorsun örneğin yüzde 10'da bir takılıyor 2 saat tık yoksa sonra bir bakıyorsun 2,5 saat sonra birden bire yüzde 40 oluyor vs :D

Programa gelince ben premiere ve after effect kullanıyorum.. After effect vazgeçilmezim çünkü alternatifi bir yazılım yok (dipnot camtasia demeyin sakın :D )

Ancak premiere kadar kaliteli ama düşük zaman ve MB ile iş yapabilecek bir yazılım bulsam tabiki kullanırım.. Edius başarılı bir yazılım olsa bile ben çok sağlıklı görmüyorum kendi adıma ayrıca çıkardığı dosya boyutları devasa yani cidden devasa :D Sony Vegas'a gelince o da güzel bir yazılım ancak onunda başka sorunları var saçma sapan hatalar verebiliyor durduk yere kapanabiliyor vs..

Şahsen bende dosya boyutlarımı ve zamanımı küçüktecek bir yöntem arıyorum ( kaliteyi bozmadan tabi ) bakalım inşallah buluruz :)

konumla alakası yok ama after effects derslerine başlamaya karar verdim. :)
Kararsızlık kötü şey...

Ahhh dostum ahh tüm özgün çalışanlar aynı dertlere sahip birde ben 4K ultra hd çalışıyorum düşün halimi :D dün 3 dakikalık bir video yükledim 1,95 GB :D :D :D saatlerce bekle allah bekle bir de youtube yüklüyor mu yüklemiyor mu donup kaldı mı anlayamıyorsun örneğin yüzde 10'da bir takılıyor 2 saat tık yoksa sonra bir bakıyorsun 2,5 saat sonra birden bire yüzde 40 oluyor vs :D

Programa gelince ben premiere ve after effect kullanıyorum.. After effect vazgeçilmezim çünkü alternatifi bir yazılım yok (dipnot camtasia demeyin sakın :D )

Ancak premiere kadar kaliteli ama düşük zaman ve MB ile iş yapabilecek bir yazılım bulsam tabiki kullanırım.. Edius başarılı bir yazılım olsa bile ben çok sağlıklı görmüyorum kendi adıma ayrıca çıkardığı dosya boyutları devasa yani cidden devasa :D Sony Vegas'a gelince o da güzel bir yazılım ancak onunda başka sorunları var saçma sapan hatalar verebiliyor durduk yere kapanabiliyor vs..

Şahsen bende dosya boyutlarımı ve zamanımı küçüktecek bir yöntem arıyorum ( kaliteyi bozmadan tabi ) bakalım inşallah buluruz :)

Hocam adobe pramire kullanıyorum fakat o da 10 mb bir video yu 70 mb olarak kaydediyor daha çok kesme biçme işi için kullanmak zorunda kalıyorum.. Belirtiğiniz after efect hiç kullanmadım yazınızı okumaya başladıktan sonra şimdi diskten kuruyorum:) merak ettiğim after efecte kesme biçme vs.. işlemleri yapabiliyormuyuz kullanımı çok zor mudur?

Hocam adobe pramire kullanıyorum fakat o da 10 mb bir video yu 70 mb olarak kaydediyor daha çok kesme biçme işi için kullanmak zorunda kalıyorum.. Belirtiğiniz after efect hiç kullanmadım yazınızı okumaya başladıktan sonra şimdi diskten kuruyorum:) merak ettiğim after efecte kesme biçme vs.. işlemleri yapabiliyormuyuz kullanımı çok zor mudur?

dostum after effect elbette kesme biçme yapabilir ancak bu amaçla yüklersen büyük hayal kırıklığı yaşarsın :D O işi yapmak için o kadar profesyonel bir yazılıma ihtiyacın yok sadece kesme biçme yapıyorsan çok daha basit bir yazılım kullan derim hem MB'tan hem zamandan tasarruf edersin..

Bence Sony Vegas'a haksızlık yapıyorsunuz hocam ben bir senedir kullanıyorum hiç kapanma ile karşılaşmadım.

Arkadaşım öncelikle bu render işleminde 2 unsur var.
1- Bilgisayarın ne kadar iyi ?
2- Video'da neler yapacaksın ?

Bu unsurlara göre render işlemi değişmektedir. Ben SV kullanmaktayım pc gayet iyi ortalama bir video 4.20 dk'lık (6 Mbps HD 720-30p Video) ayarında olarak 40 dk civarında sürüyor gayette kaliteli boyut olarak 200 Mb gibi bir boyuta sahip oluyor.

zeki hocam, torrentten "Adobe After Effects CS6 11.0.0.378 LS7 Multilanguage" dosyasını indiriyorum ama yanlış değil dimi?

bak şimdi aklım sony vegas'a kaydı. :D

pc nin özellikleri şu.
2QrJm27.png

arkadaşlar hadi çalıştığım özgünü de söyleyeyim, belki yardımsever özgüncü arkadaşlardan güzel fikirler gelir.:)
evde spor yapıyorum.
ancak buffdudes diye bir kanal var mesela adamlar ufak tefek animasyonlar falan yapıyorlar çok güzel oluyor videoları.
ki ing. olmadığı için benim bu animasyonlara onlardan daha çok ihtiyacım var.
wondershare video editor, camtasia falan kullanıyorum da bunların hepsi kısıtlı şeyler iyi bir bilgi gerek belli ki böyle şeyleri yapabilmek için.
özgünden vazgeçmek istemiyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri