Videodaki kişi bana dava açabilir mi?Dava açacağım diye mesaj göndermişte.

rozetmen

Kayıtlı Üye
"Taksimde Polis müdahalesi sırasında sevgiliyi kucağa almak" adlı video 2-3 gündür indexte duruyor.videodaki kişinin kendisi olduğunu iddia eden birisi bana 3 tane mesaj göndermiş.

''Taksim Polis Müdahalesinden Sevgiliyi Kucaklayarak Kaçırmak'' videodaki kişi benim ve eşimle özelimizi koymuşun Hürriyet Tv dende kaldırıldı videoyu kaldırmanı rica ediyorum avukatlarla konuştum dava açmayı düşünüyoruz kimse kimsenin özelini böyle paylaşmaya hakkı yok ayıp yemin ediyorum kendini bizim yerimize koyun yeni evli çiftiz sorunlarımız var yapmayın ALLAH aşkına lütfen kaldırmanızı rica ediyoruz

sizce yasal bir dayanağı varmıdır?zaten eşleşen aldım videoyu gizleyecektim.açıkta duruncada üstünden abone kasıyorum.

Hocam aynı konudan bugün vardı sanırım. Bence kaldırın, etik değil zaten.

mesaj attım kaldırıyorum diye.gizleyip bırakcam o kadar izlenimi var.zaten 3.taraf aldım para kazandırmıyor.

"Taksimde Polis müdahalesi sırasında sevgiliyi kucağa almak" adlı video 2-3 gündür indexte duruyor.videodaki kişinin kendisi olduğunu iddia eden birisi bana 3 tane mesaj göndermiş.

sizce yasal bir dayanağı varmıdır?zaten eşleşen aldım videoyu gizleyecektim.açıkta duruncada üstünden abone kasıyorum.

öncelikle eşleşeni nereden aldınız? bir haber ajansıysa haberin telif hakkı onlardadır.

size videodan dolayı dava acamaz acsa bile kovuşturmaya yer olmaz. savcılıktan geri döner. videoda kişilige ve özel hayata aykırı bir durum yok. mesajın sahibi gerçek kişi bile olsa hiçbir yaptırımda bulunamaz.

amatör video haber değeri olan bir video hic sıkıntı olmaz. cevap olarak Yargı yolunuz açıktır. yaz gitsin

biz eflatun filme kafa tuttuk sizde bir mesajdan korkmayın.

öncelikle eşleşeni nereden aldınız? bir haber ajansıysa haberin telif hakkı onlardadır.

size videodan dolayı dava acamaz acsa bile kovuşturmaya yer olmaz. savcılıktan geri döner. videoda kişilige ve özel hayata aykırı bir durum yok. mesajın sahibi gerçek kişi bile olsa hiçbir yaptırımda bulunamaz.

amatör video haber değeri olan bir video hic sıkıntı olmaz. cevap olarak Yargı yolunuz açıktır. yaz gitsin

DHA 3.tarafı geldi.bende tekrar upladım videoyu ona yönlendirdim yeni video üstünden para kazanıp + abone kasıyorum.zaten suratı seçilmiyor arkadaşların ek olarak resmine baktım benzemiyorda.hürriyet.com dan alıntı,ordan videoyu kaldırmışlar.

edit : DHA sayfasında duruyor.

http://www.youtube.com/watch?v=w4ogrwb8ZWw

eğer gerçek sahibi değil ise ve sayfası iyi durumdaysa 3 tane kanal aç yada kullanmadığın kanallar ile 3 videosuna telif gönder öyle olmaz böyle olur kardeşim de şimdi git mahkemeni aç yolun açık olsun de kapat
Niye telif yolla diyenler var ise bu adam videosundan 3.taraf almış abone için açık tutuyor adam yarın gider kaldırmadı diye telif atar sen atmaz isen o atar bu işler böyle hepsi böyle bu insanların..

Öyle birşey söz konusu değil bırak video da özel hayata aykırılığı fotoğrafını bile koysanız adamın dava açabilir. Hukuki açıdan "vekaletsiz iş görme" niteliğindedir.
Aman diyem karşıdaki kişi gerçek sahibi ve niyeti ciddiyse dava yoluna git falan demeyin.

Dava açmaktan değilde adam kaldır diyorsa kaldırn bence, kendinizi adamın ve eşinin yerine koyun.

evet dava açabilir. kişinin iş yahatı,okul hayatı, yada başka şeylerden dolayı zarar uğrayabilir, mahallede çevrede rencide olabilir. dava açmak en doğal hakkı... maili kaale almalısın. örnek: senın aile bireylerinden biri yada sende başka ortamlarda farklı durumlarda videoya çıkabilirsin, kaldırılmasını istemen en doğal hakkın, insanlık adına... yasal oalrakda mahkeme ve avukatı aracılıgı ile videona ve kanalına işlem yapılabilir..
bence kişiyi rencide etmemelisin.

***rızasını alman gerekli, youtubede ***yüz karartma kısımları var, videonda onu uygulayabilirsin ? belki ilgili kişi yüz karartmada, şahsının kımliği gizlenebilir, ve rızası alınabilir.....

Bana da avukattan mail gelmişti Mahkemesi devam eden birinin videosu yayınladım dıye avukat resmı yazı yazmış belli oluyordu Kanunun şu maddesınden hakkınızda 1 ila 3 yıl hapis istemı ile dava açılacaktır diye amma tırsmıstım kendi kendıme dedim şimdi papazı buldun Ben hemen videoyu sildim özür mesajı attım avukatta geri dönüş yaptı videoyu sılmıssınız artık korkmanıza gerek kalmadı dıye

Bana da avukattan mail gelmişti Mahkemesi devam eden birinin videosu yayınladım dıye avukat resmı yazı yazmış belli oluyordu Kanunun şu maddesınden hakkınızda 1 ila 3 yıl hapis istemı ile dava açılacaktır diye amma tırsmıstım kendi kendıme dedim şimdi papazı buldun Ben hemen videoyu sildim özür mesajı attım avukatta geri dönüş yaptı videoyu sılmıssınız artık korkmanıza gerek kalmadı dıye

Ne tür bir video?

millet kaldırır da o da gitsin dha yla uğraşsın...
sağa sola mesaj atacağına kadar yt a videodakinin kendinin olduğunu belgeleyip sildirsin videoları..tek tek msj la uğraşılır mı?kaç kişi yükledi videoyu.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri