Videolarım değil ama fikirlerim çalınıyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

weberesice

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

5 aylık özgün kanalım 2-3 aydır birisi tarafından... artık taklit ediliyor mu diyeyim ne diyeyim bilemedim. Elbette taklitler asıllarını yaşatır. Ve bu kişi gerek abone sayısı olsun gerek izlenme olsun, gerekse videoların kalitesi olsun asla benim kanalımın seviyesine gelemeyecek onu da biliyorum.

Fakat sinir bozucu olmaya başladı durum. Çünkü ürettiğim her videoyu -eğer becerebilirse- aynısını yapmaya çalışıyor. Zorları muhtemelen pas geçiyor :) Şuan kanalımı burada paylaşamıyorum fakat eminim ki ne video atarsam atayım taklit etmeye çalışacak.

Ve bu taklit işini önce kendi kanalında yaptı bu arkadaş daha sonra ise benim kanal ismime çok yakın yeni bir kanal açarak yapmaya başladı. Ve başlıklar, açıklamalar, etiketler birebir kopyalanıyor. Hatta blog temasını bile benim blogumla aynı yapmış. Bazen acıyıp gülüyorum ama dediğim gibi artık sinir bozucu olmaya da başladı. Bu arada ne video atsam kısa sürede dislike alıyor ki bunu da büyük ihtimalle onun yaptığını düşünüyorum :) Bu durumu bir kaç abonem daha farketmişler ve bana bu konuda yorumlar attılar.

Sanmıyorum ama yine de sormak istedim, böylesi bi durumda yapılabilecek herhangi birşey yok mudur kardeşler?

EKLEME:

Ne kadar çekemeyen insanlarız arkadaş? Birbirimizin başarısı, kazancı bizi bu kadar mı rahatsız eder ya?!

Yukarda bahsettiğim kişi yine balataları sıyırdı, yeni yüklediğim videoya 10 tane dislike attı ve atmaya da devam edecek belki.

Hem aslında kanalımı beğeniyor, taklit ediyor hem de dislike atıyor. Yahu Youtube orası ya. Falanca mahalle değilki. Youtube ya.. Milyonlarca video milyarlarca izlenim var. Kapalıçarşıda bile insanlar kardeş kardeş işini yaparken sana ne oluyor yahu?!

Hem ayrıca, a be nankör! Önerilen videolar sayesinde kanalına izlenme gönderiyorum hiç haberin yok! O sebebtendir ki sayemde benim kanalım açıldığı tarihten itibaren kanalının izlenme sayısı hızla artmaya başladı! (Socialblade'den kontrol edildi)

Videoları taklit et,
Başlıkları açıklamaları etiketleri kopyala,
Blog temasını bile aynı yap,
Video düzenlemesindeki benden öğrendiğin onca şey...
Şuan videolarına eklediğin arka planları bile belki sayem de öğrendin hatta belkisi fazla.

E durum böyleyken gel bir de dislike yağmuruna tut.

Yediğin kaba pisle...

Yok abi bizden adam olmaz!

Son düzenleme:
Bence yoktur hocam.. düşününce akla bi sey gelmiyor sikayet vs edilemez zaten adam özgün taklitte olsa..rekabet ortamı işte. İşini iyi yapan kazanıyor zaten bence aynen devam et görmezden gel kabulkenmekten baska care yok gibi görünüyor

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özgün kanalın telif atma hakkın var .. Neden telif atmıyosun?

---------- Spam Engelliyici 16:51 ---------- Önceki Mesaj 16:50 ----------

Özgün kanalın telif atma hakkın var .. Neden telif atmıyosun?

pardon :) mevzuyu yanlış anladım okudugum halde :)

Bence yoktur hocam.. düşününce akla bi sey gelmiyor sikayet vs edilemez zaten adam özgün taklitte olsa..rekabet ortamı işte. İşini iyi yapan kazanıyor zaten bence aynen devam et görmezden gel kabulkenmekten baska care yok gibi görünüyor

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zaten şuana kadar kendisiyle iletişime geçmeyi denemedim ve denemem de :)
Gerçekten büyük kalite farkı var arada. Ayrımsız her videomu taklit etmeye çalışıyor. Ve her videoma hemen dislike atması ve kanal ismi ve blog temasına kadar aynı yapması sinir bozucu oluyor.

Taklit ediliyorsaniz ne mutlu size,demekki begeniliyorsunuz.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu konuda hiç bir şey yapamazsın ve bence yapma da. O fark etmeden senin ekmeğine yağ sürüyor. Sağdan soldan onun videolarına denk gelenler onun videosunu izlerken (o seninle her şeyi aynı yazdığı için) sağ tarafta senin videona denk gelip orjinal kanala geçip senin videolarını izlemeye devam edecekler. Bir nevi reklam :) Keşke benim de sizin gibi özgün fikirlerim ve kanalım olsa da taklit edilsem :)

yalnız dislike atmaması için uyarsanız olabilir. taklit ediyorsun bari dislike atma

Kolay yapılabilen özgün videolar heralde ?

Abonelerine yaz flag attır gitsin hocam gerçi kapattırsan da adam anladığım kadarıyla kafayı sana takmış yeni kanal açıp devam edecektir.. bu durumda kendi haline bırakmaktan başka çağre göremiyorum Allah sabır versin hocam

Kolay yapılabilen özgün videolar heralde ?

Kolay olduğu pek söylenemez o yüzden aslında eline yüzüne bulaştırıyor arada kalite farkı var. Kanalım henüz yeni şuan paylaşamıyorum ama oturursa inşallah ilerde paylaşırım.

Abonelerine yaz flag attır gitsin hocam gerçi kapattırsan da adam anladığım kadarıyla kafayı sana takmış yeni kanal açıp devam edecektir.. bu durumda kendi haline bırakmaktan başka çağre göremiyorum Allah sabır versin hocam

Aynen kardeşim kendi haline bıraktım. Pek sanmıyorum ama sadece Youtube ile iletişime geçilip birşeyler yapılır mı acaba merak ettim işte :)

Hocam sadece size olmuyoki bunlar.Youtube da daha ne hileler var.

Hocam sizin videoları kopyalıyorsa telif atın bide merak ettim kanalı pm alabilirmiyim

Hocam sizin videoları kopyalıyorsa telif atın bide merak ettim kanalı pm alabilirmiyim

Hayır kardeşim aynen videoları kopyalamıyor. Ama ne video yüklesem 2 güne kalmadan aynısını yapmaya çalışıyor. Kanal adı, açıklamalar başlıklar blog temasına kadar aynı yaptı. Sinir bozucu bir hal almaya başladı da biraz.

Eğer oda özgünse sırf sizin fikirlerinizi çalıyor diye flagla kapattırmanız etik olmaz ki kapattırsanızda fazla uğraşmadan geri açtırabilir.

ben farklı bi soru sormak istiyorum kac tane abone kastın kanalı actıgından beri ? :)

ben farklı bi soru sormak istiyorum kac tane abone kastın kanalı actıgından beri ? :)

700 civarı kardeşim. Yani kastım değil de sahip oldum diyelim. Çok fazla abone için çalışmalar yapmadım yani :) Çok değil ama 5 aylık kanal için de fena da değil gibi.

Hocam taklit ediyosa yapacak bişey yok. Siz kendinizi daha da geliştirmeye bakın

İşinizle gurur duymalısınız, siz o kadar iyi yapıyorsunuz ki demek ki taklit edenler çıkıyor. Facebook reklamlarıyla falan kanalınıza organik reklam düşünün biraz yatırım yapın önemli olan videonun kalitesi değil hocam malesef ne kadar çok abone ne kadar çok popülerlik o kadar sağlamlık. Allah korusun adam sizin kanalınızı sollarsa size kaliteli çakmasını yapmış derler 5 aydır zaten uğraşıyorsanız biraz bütçe ayırıp Facebook sayfa reklamları, gönderi öne çıkarma vs ile kanalınızı bilinir hale getirmeye çalışın. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez saygıdeğer dostum. Başarılar dilerim.

İşinizle gurur duymalısınız, siz o kadar iyi yapıyorsunuz ki demek ki taklit edenler çıkıyor. Facebook reklamlarıyla falan kanalınıza organik reklam düşünün biraz yatırım yapın önemli olan videonun kalitesi değil hocam malesef ne kadar çok abone ne kadar çok popülerlik o kadar sağlamlık. Allah korusun adam sizin kanalınızı sollarsa size kaliteli çakmasını yapmış derler 5 aydır zaten uğraşıyorsanız biraz bütçe ayırıp Facebook sayfa reklamları, gönderi öne çıkarma vs ile kanalınızı bilinir hale getirmeye çalışın. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez saygıdeğer dostum. Başarılar dilerim.

Sağol kardeşim teşekkür ederim.
Haklısın bu işte yatırım çok önemli. Ama şuan fazla kazanamıyorum. Hazırda da maddi destek olmadığından fazla reklam yapamıyorum :) Yine de arada Facebook sayfası için ufak reklamlar yapıyorum. Bugünden itibaren de Youtube'da reklam yapmayı deniyorum. Aslında 1 sene spam yapıp sonra özgüne geçsem maddi olarak kaynak yaratmış olurdum özgüne :) Ama neyse iyi olur inşallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri