Vine Videoları Telif

• Kullanıcı EgE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

EgE

Yasaklanmış
Vine videoları yüklüyorum bu aralar.Bu işte tecrubesi olanlara sormak istiyorum.Telif yeme riski nedir bu işte ? Vine videolarından telif yiyen arkadaşlar oldumu ?

Ek olarak bazı bu 7sn'lik vineların arka fonunda muzikler olabiliyor.O müziklerden dolayı sıkıntı yaşayan arkadaşlar oldumu ?

telif yeme riskin vine olsun olmasın her videoda vardır. youtube vine konusunda çöplüktür ne ararsan var. açayım kenarda dursun diyorsan iyi fikir. akmasa da damlayacak türden bir kanal olur.

hocam ben 3 aydır vinedeyim. açıkcası sadece 1.ay ilgilendim bıraktım sonra video at geç yapıyordum.. 1 telif yedim onuda yanlıslıkla forumdan bi arkadaş atmış..

Video arka fondaki müzikler sıkıntı yapmadı suana kadar.

Vine videoları yüklüyorum bu aralar.Bu işte tecrubesi olanlara sormak istiyorum.Telif yeme riski nedir bu işte ? Vine videolarından telif yiyen arkadaşlar oldumu ?

Ek olarak bazı bu 7sn'lik vineların arka fonunda muzikler olabiliyor.O müziklerden dolayı sıkıntı yaşayan arkadaşlar oldumu ?

Benimde attığım Papağanlı vine videosu telif yemişti.Telif atan kişiye ulaştım fakat olumlu yanıt alamadım.

genelde 3.taraf alıyorum hiç telif gelmedi çok şükür. iyi de abone getiriyor

Türkce yapma sahte telif yollayanlar var. Yabanci yaparsanda 300-500 videoda 1 telif yeme ihtimalin var ortalama.

Vinede hem tbm düşük hemde t.o 20K izlenime 120 tık aldığımı hatırlıyorum , üstüne collab gibi networkler hep eşleşen gönderiyor , arada bi telif de geliyor tabii

hocam türkçe vine videolarında hiç sıkıntı yaşamazsın 500 abonem olmuştu 1 ay gibi bir sürede.Öncelikle şöyle yapmanı öneririm mesela erkan akerin 5 son çıkan 5 vine'ını yükledin ya.Hemen 5ini birleştir comp yap öyle yayınla.Youtube'da bu özellik var zaten.Ne zaman videoların 5 tane olursa 5'er 5'êr yayınlamaya bak.
Hakan Hepcan
Erkan Aker
Can Çekin
Halil Söyletmez
Memeli Mestan
Anıl ilter
Nejat Uygur & Sina Özer

Bu isimlerden başka da çalışma bence :)

7 saniyelik olduğu için Vine lar reklam pek mantıklı olmuyor video sonu çıkıyor

2-3 tane birleştirip compilation yapıp yayınlamak daha mantıklı

Bir de birşey soracağım 30 saniye altı videolar mı telif almıyordu 15 saniye miydi ?

7 saniyelik olduğu için Vine lar reklam pek mantıklı olmuyor video sonu çıkıyor

2-3 tane birleştirip compilation yapıp yayınlamak daha mantıklı

Bir de birşey soracağım 30 saniye altı videolar mı telif almıyordu 15 saniye miydi ?

Canerim videolar da reklam sonda çıkıyor ama bir vine'ı anlamak için 2-3 kere izleyenler olduğu için reklam videonun başından sonuna kadar orada duruyor ;)
Ayrıca Kaynak geniş olduğu için süper bir kategori bence.Bakın ben Vine işini bıraktım ama çalışma metodunu size anlatayım

Twitter'a girin Tüm Vine Fenomenlerini tek tek takip edin.Facebookdaki vine sayfalarını da tek tek beğenin.Çıkan vine'ları anında youtube'a ilk siz yükleyin.Sonra yüklediğiniz videonun urlsini fenomenlere mention olarak gönderin.Ayrıca facebook vine sayfalarında yorum olarak paylaşın.​

Ben bu yöntemle 1 ayda 500 abone 40 50k izlenen videolara sahip oldum.

10 a yakın vine kanalım var
400 ila 1000 video yüklü hepsinde
3 aydır ne telif var nede sıkıntı ,vine işi sağlam
ama
Alex kardeşimin dediği gibi
reklam video sonunda çıkıyor tık oranı düşük
ama tbm si iyidir iyi :)

yapmayan yapsın vine işini tavsiyemdir

30sn altındaki videolar

7 snlik videolardan 4 defa telif yedim , Yanlış bilgilendirme yapmayın

30sn müzikler için geçerli, videodan telif yemezsin diye bir kural yok. Videolardaki müziklerin bazıları 30sn kısmı telife takılmıyor.

Buda tam bir bilgi değil daha doğrusu tam kaynağı bulamadım.

EDİT: Birkaç konu ile alakalı bilgi...

ABD Telif Hakları Yasası'nda bulunan, telifli malzemelerin, telif sahibinden izin istenmeden, kısıtlı olarak kullanılmasına imkân veren bir doktrin vardır: ADİL KULLANIM

Adil kullanım, akademik amaçlarla ve önizleme amacıyla kullanım için ortaya atılmıştır.

Ancak bildiğim kadarıyla Türk Yasalarında telif hakları "adil kullanım " gibi bir kıstasla delinemiyor. Hukuki yollara başvurulursa sonuç alınabilir.

Yine de müzik eserleri hakkında Türkiye'de de uygulanabilen bir adil kullanım hakkı varsa o da şu şekildedir:

Telifli müzik ürünlerinin süresi orijinal ürünün süresinin %10'dan ve her durumda 30 sn'den daha uzun olmamalıdır. Eğer parçanın %10'u 30 saniyeden uzun ise o zaman parçanın sadece 30 saniyelik kısmı alınmalıdır. Eğer parçanın %10'u 30 saniyeden kısa ise o zaman %10'luk kısmı alınmalıdır. Parça uzunluğu 5 dakikadan kısa ise %10 kısıtlaması daha kısa olduğu için sadece %10'luk kısmı örnek olarak alınmalıdır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Adil_kullanım

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Müzik_örnekleri

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri