VPS - VDS Önerileriniz

F
  • Kullanıcı filh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
F

filh

Guest
VPS kullanan arkadaşlardan öneri almak istiyorum.
Daha önce hiç VPS kullanmadım. TTNET biliyorsunuz bizleri 0.65 Mbps'e mahkum ediyor.

VDS-VPS ile bunu aşabileceğimi biliyorum. Upload hızı en yüksek VPS hangisidir? Kimisi 1 Gbps yazıyor. Tabi bu shared. Satın alıp yavaş işlem yapma riski de var.

Yığın uploadcu tayfasındanım ben Youtube'un :)
Kanallarım kapatılsa bile yenisini aynı videolarla açmak bu metotla çok hızlı olur diye düşünüyorum.

Bir de uzak bağlantı yaptığımızda VPS üzerinden YT uploadu için Chrome falan yükleyebilir miyiz?

ortalama bir vps hizmeti indirme hızını saniyede kaç mb'ta çıkarıyor ?

bedava olarak kullanıyorum ben,bedava veren çok bence vps de onemlı olan ram çunkı ram yavaş oldu mu pc kasıyor.bedavalarda bile 100mb upload 100 mb download var.windows server alırsan chorme kurabılırsın.ben günde bır farklı kategorıde kanal acıyorum 90 100 video felan atıyorum.

evet hocam vdslerede windows kurdurursanız eğer chrome kurabilir ve kullanabilirsiniz ancak onun için birde windows lisans parası ödemek durumunda kalırsınız .

uzaktan masaüstü bağlanacağınız için kendi bilgisayarınız gibi kullanabilirsiniz. illaki yavaş olur kendi bilgisayarınıza göre, anlık internete veri gönderip veri alacak çünki.

birde 100mb/s olanlarda saniyede 10mb/s civarı indirme hızı oluyor. arada youtube da indirmeye limit koyabiliyor.

kısacası iyi bir yerden almak istersen sana maliyeti aylık en aşağı 30-50 TL (ram 1gb civarı taib) ye tekabül eder.

Ben o maliyeti karşılarım da söylediğin bir şeye kafam takıldı. Bilgisayarıma göre yavaş olur demişsin.

Yani ben VPS'e CuteFTP ile 1000 video atsam bir şekilde. Daha sonra bu videoları YT'a oradan yüklesem daha mı yavaş yükler? Ben VPS'e hiç video download etmeyi düşünmüyorum açıkçası. Elimde olan videoları defalarca YT'a yükleyeceğim. Bunları kendi bilgisayarımdan defalarca yüklemeye kasacağıma bir defa VPS'e yüklerim ondan sonra oradan çok yüksek hızlarda YT'a upload ederim. Benim planım buydu. Bu olmuyor mu?

Ben o maliyeti karşılarım da söylediğin bir şeye kafam takıldı. Bilgisayarıma göre yavaş olur demişsin.

Yani ben VPS'e CuteFTP ile 1000 video atsam bir şekilde. Daha sonra bu videoları YT'a oradan yüklesem daha mı yavaş yükler? Ben VPS'e hiç video download etmeyi düşünmüyorum açıkçası. Elimde olan videoları defalarca YT'a yükleyeceğim. Bunları kendi bilgisayarımdan defalarca yüklemeye kasacağıma bir defa VPS'e yüklerim ondan sonra oradan çok yüksek hızlarda YT'a upload ederim. Benim planım buydu. Bu olmuyor mu?

tabi bu dediğiniz yapılabilinir. yavaşlıktan kasıtım hocam kendi bilgisayarında "sekme açtın hemen açılır", ama orada diyelim bir sayfada youtube açık upload ederken "sekme açtığın zaman 1-2 sanyie bekletir" buydu yavaşlıktan kasıtım yalnızca. diğer şekilde ram i yüksek alırsan pekte sıkıntı yaşamazsın tabi.

Kendi bilgisayarından vds ye, yine ttnet in upload hızı ile yüklersin. ancak daha sonra vdsdeki videoları evdekinden kat kat fazla hızlı şeklde upload edebilirsin tabiki

Kendi pcin kadar hizli islem yapamazsin,bu hiz download upload anlaminda degil, mesela programi acma kapama, silme gibi, ama onlar sorun olmuyor, sadece upload download olacagi icin buradaki yavaslik sana 8-10 saniye kaybettiriyor ama yuklerken bunu cikariyor, normalde bir gunde yukledigini cok rahat 1 saat altinda yuklersin, senin yapacagin en basit yontem elindeki videolar olan kanali freemake ile vdsye kopyalamak ve ordan sonra sirayla kanallarina eklemek, 1000 video ortalama 50gblik videoyu 2-3 saatte indirip 4-5 saatte yukluyor ki normalde bunu kendi pcin ile gunlerce beklesen bitmiyor :)

---------- Mesaj saat 11:55:50 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:51:27 civarında gönderildi. ----------

elimde intel i7 islemcili 1gb ram, 80gb harddisk-limitsiz trafik ( upload download icin uygun ) windows 7 yuklu ve chrome,firefox,freemake,idm yuklu ( youtube upload download icin kullaniyorum halen ) ingiltere lokasyon 1gbit vds var, 7 hazirana kadar suresi var, denemek istersen paypal 10tlye verebilirim, iki adet kullaniyorum iki laptop ile ama laptopun birinin ekran sorunu var, dusunursen ozel mesaj gonderebilirsin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri