Windows 10 yönetici olarak çalıştırma

Turkuaz

Yasaklanmış
Arkadaşlar kullanmaya daha birkaç dün oldu başlayalı bunaldım ne bela bişeymiş bu windows 10 şimdi de hiçbirşey yapamıyorum.Programı çalıştırmak istediğimde yönetici olarak çalıştırmamı istiyor.Ancak şifre falan girmedim.Zaten girilecek yer de yok.Netten araştırıyorum.Pek çok kişi şikayetçi pekçok şey denedim ancak yapamadım.Bilen varsa bana yardımcı olur musunuz?

Denetim masasına giriyorum yönetici oluşturamıyorum gene aynı hatayı alıyorum.Ne yapmalıyım?

[MENTION=11020]aykut267[/MENTION] hocam denetim masası falan hiçbirşey yapamıyorum.Yeni hesapta ekleyemiyorum hep aynı uyarıyı alıyorum :(

Windows 10 çok kullanmadım ama sanırım Hotmail hesabınızı eklemişsiniz ve giriş yapmadığınız için böyle bir uyarı veriyor hotmail hesabını kaldırmayı denermisiniz?

Bir hesabı kaldırma - Windows Yardım

Hocam dün mail adresime girince otomatik eklemiş.Sonra sildim ve yerel hesapla oturum açtım.Bugünde yönetici parolası istiyor.Gene sonradan ekledim bu hesabı silebilirim sorun yok.Ancak admin hesabım yok kullanbileceğim.Ne saçma şey be ya :(

Hocam dün mail adresime girince otomatik eklemiş.Sonra sildim ve yerel hesapla oturum açtım.Bugünde yönetici parolası istiyor.Gene sonradan ekledim bu hesabı silebilirim sorun yok.Ancak admin hesabım yok kullanbileceğim.Ne saçma şey be ya :(

Hesabı kaldırıp yeniden giriş yapmadan önce denetim masasına girip admin hesabı almanıza izin verdimi peki? yada denedinizmi?

Vermiyor işte izin verse bir admin hesabı eklicem ama ekleyemiyorum.

C:\Windows\System32\config\SAM adresine ulaşabiliyorsanız o dosyayı masaüstüne yada herhangi bir klasöre kopyalayın.O klasördekinide silin.Sonra pc yi yeniden başlatın.İşe yaramazsa geri kopyalarsınız.Aklıma başka birşey gelmedi.

C:\Windows\System32\config\SAM adresine ulaşabiliyorsanız o dosyayı masaüstüne yada herhangi bir klasöre kopyalayın.O klasördekinide silin.Sonra pc yi yeniden başlatın.İşe yaramazsa geri kopyalarsınız.Aklıma başka birşey gelmedi.

Sağol hocam sanırım tek çare format olacak.Daha windows 10 u kullanmaya başlayalı 5 gün olmadı burnumdan geldi ne diyeyim :(

Denedinizmi hocam izin vermedimi o klasöre girmenize.

Hocam pekçok sam klasörü var.

Doğrudan link olarak girince ise olmuyor:

---------- Spam Engelliyici 10:59 ---------- Önceki Mesaj 10:56 ----------

Doğrudan gittim config e tıklayınca gene yönetici izni istiyor.

Sanırım okuduğumdaki gibi format atmak gerekecek

Hocam pekçok sam klasörü var.

Doğrudan link olarak girince ise olmuyor:

---------- Spam Engelliyici 10:59 ---------- Önceki Mesaj 10:56 ----------

Doğrudan gittim config e tıklayınca gene yönetici izni istiyor.

Sanırım okuduğumdaki gibi format atmak gerekecek

Klasöre kendiniz gidin hocam arayarak giderseniz yüzlercesi çıkar resim attım.

GvUVKYv.png

EDİT : Denemişsiniz.Hocam ayarlardan düzeltilirmi bilmiyorum ama hirenboot cd yada minixp falan varsa pc yi onlarla başlatıp bu sam dosyasını silerseniz sorununuz çözülür diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

yönetici olarak hiçbir dosayayı açamıyorum yardım ! - Microsoft Community

Yapılacak birşey yokmuş.(Aslında kurcaladığımda 2 tane administor hesabı görmüştüm ama giremiyorum.Birşey yapamıyorum)

Neyse sağol hocam.

---------- Spam Engelliyici 11:15 ---------- Önceki Mesaj 11:06 ----------

Burda biri göstermiş denicem bakalım olacak mı?

https://www.youtube.com/watch?v=-xTUy-o_AKg

---------- Spam Engelliyici 11:33 ---------- Önceki Mesaj 11:15 ----------

Aslında yönetici olarak çalıştırmayı yaptım güvenli modda oldu ancak tekrar başlattığımda eski haline döndü :(

[/COLOR]Aslında yönetici olarak çalıştırmayı yaptım güvenli modda oldu ancak tekrar başlattığımda eski haline döndü :(

Şimdi sizin microsoft hesabınız yönetici ve siz bunu kaldırmışsınız normal yerel bir kullanıcı kalmış sanırsam. Bu adımda microsoft hesabı ile tekrar login olamıyor musunuz? Eğer olabiliyorsanız oradan login olun olmuyorsa şunu deneyin.

Bilgisayarım/Yönet/Kullanıcılar/Gruplar/Administrator bu gruba kendi kullanıcı adınızı ekleyin ya da user kısmına gelip yeni kullanıcı ekleyin ve o kullanıcıyı administrator grubuna ekleyin.

Normal modda erişemezseniz güvenli mod ile deneyebilirsiniz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri