Bilgisayarımda Windows 8.1 kurulu lisanslı bilgisayarda hiçbir program açık değilken bile çok kasma-donma yapıyordu. CPU kullanımına baktım %0 %1 arası gidip geliyor Ram kullanımı 1,5 GB felan oluyordu.15 20 sn donmalar yaşıyordum sürekli Gelelim çözüme;
Öncelikle şu adımları takip ediniz.
Denetim Masası>Eylem Merkezi> İşlem merkezi ayarlarını değiştir>
Açılan penceredeki tüm seçili olan kutucukları pasif duruma getirin ve tamam deyip çıkınız.
işlemler bukadardır arkadaşlar. Bu işlemleri yaptıktan sonra hiçbir şekilde kasma donma başıma gelmedi.
Not: Ücretli virüs programı kullandığım için windows güvenlik duvarımı otamatikmen virüs programım yönetiyor. Bazı arkadaşlarda bu dediğim yöntemi yaptıktan sonra hala kasmaya donmaya devam ediyorsa bilgisayarları Arama yerine Windows Defender yazsınlar bunu kapatsınlar.Düzelecektir.
Windows Defender anlık tarama yaptığı için kasmalar yaşanıyor.
Öncelikle şu adımları takip ediniz.
Denetim Masası>Eylem Merkezi> İşlem merkezi ayarlarını değiştir>
Açılan penceredeki tüm seçili olan kutucukları pasif duruma getirin ve tamam deyip çıkınız.
işlemler bukadardır arkadaşlar. Bu işlemleri yaptıktan sonra hiçbir şekilde kasma donma başıma gelmedi.
Not: Ücretli virüs programı kullandığım için windows güvenlik duvarımı otamatikmen virüs programım yönetiyor. Bazı arkadaşlarda bu dediğim yöntemi yaptıktan sonra hala kasmaya donmaya devam ediyorsa bilgisayarları Arama yerine Windows Defender yazsınlar bunu kapatsınlar.Düzelecektir.
Windows Defender anlık tarama yaptığı için kasmalar yaşanıyor.