Yine dil tartışması başlamış.
Başlığı gördüğüm de içeriği bayağı merak ettim birbiriyle alakasız karşılaştırmalar bunlar dedim.

Bir kere şu Wordpress'i kaldıracaksın. WordPress bir yazılım dili değil sadece CMS'dir. (Content Management System) Bunun yerine WordPress'in altyapısı olan PHP koyulabilir mesela.
Bu söylediğin yazılım dillerini iyi bir şekilde kullanan kişi boşta kalmaz. Çok iş görür. Bunun için hangisinde para var diye düşünmemek lazım. Bunun yerine senin ne yapmak istediğin önemli olmalı. Önceliği para kazanmak olarak düşünme. Sen ne yaparak mutlu olacaksın önce bunu bir düşün. Mobil oyun veya uygulama geliştireceksen HTML 5 veya Java dillerine yönelmen uygun olur. Web projeleri geliştirmek için öncelikli olarak PHP ve ASP üzerine yoğunlaşman gerekir. Masaüstü uygulama veya gelişmiş PC/Konsol oyunları geliştirmek istiyorsun C# gibi programlama dillerinde kendini geliştirmelisin. Bu liste böyle uzar gider. Sen en iyisi öncelikli olarak hangi konuda çalışmaktan zevk aldığını ve hangi konularda yaratıcılığını sonuna kadar kullanabildiğini bir düşün. Daha sonra bu yönde bir adım at kanımca.