Wordpress'te bunu nasıl yapabiliriz

• Kullanıcı Murdery
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Blogger ( Blogspot )

Murdery

Kayıtlı Üye
örneğin; 2 wordpress sistemim var. ytpara. com ve spor.ytpara.com
ytpara.com spor kategorisi yani > ytpara. com/category/spor
ben ytpara.com/wp-admin ile giriş yapıp, yazımı spor kategorisine ekleyeceğim.
aynı yazı açtığım subdomainde de çıkacak yani > spor. ytpara. com

Ben denemedim hocam ama sahte subdomain deniyor buna galiba. Şöyle bir eklenti varmış wp için http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-subdomains/

Sitenize özel ip tanımlı olması gerekiyormuş. Birde hosting firmanızın DNS Zone kısmından sitenize * şeklinde DNS tanımlaması..

[MENTION=14901]memurvadisi1[/MENTION]

hocam buna bakmıştım ama benim yapmak istediğim çok farklı bir şey..
spor. ytpara .com da yeni bir site olacak, bir domain alıp bu subdomaine yönlendiricem, farklı tema olacak,farklı logo olacak, bileşenleri hep değişecek,
ayrıca kategori alt kategorilerine izin vermiyor bu eklentiler .
spor. ytpara .com/category/bursaspor verilerini konumlandıramam..

benim istediğim sadece spor kategorisinin görselleri,yazıyı ve etiketleri çekmek

oww sen çok değişik birşey istiyorsun bunu yapman için spor sub domaininede tema kurmalısın fakat içerik girerken ana domainden içeriği suba nasıl yönlendircen onu bilmiyorum :D

wordpress mu yu bir araştır hocam hala devam ediyorsa tam senlik

Hocam böyle birşeyi ne amaçla düşündün bilmiyorum ama siteye bir artı katacağını sanmam. Tam istediğin gibi olmasada şöylede yapılabilir belki ; sadece spor kategorisinin rss inden veri çekerek bunu php ile sub domaine entegre edebilirsin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hocam böyle birşeyi ne amaçla düşündün bilmiyorum ama siteye bir artı katacağını sanmam. Tam istediğin gibi olmasada şöylede yapılabilir belki ; sadece spor kategorisinin rss inden veri çekerek bunu php ile sub domaine entegre edebilirsin.
yeni aldığım domain spor ile ilgili çok güzel hocam
o yüzden sitemin spor kategorisine yönlendirme yapıcam ..

benim bildiğim domainden yapabiliyorsun yani domain sağlayıcıdan

Kendi sitem için zamanında düşünmüştüm. Fakat sonradan subdomain altına ayrı site kurmak daha mantıklı geldiğinden o şekilde bir işlem yaptım.

Senin dediğin duruma gelirsek, bir panelden tüm sub sitelerini de yönetebileceğin gibi "multisite" WP Subdomains adı altında geçen eklentiler sayesinde de bu işlemi gerçekleştirebilirsin.

Ama bir site yöneticisi olarak tavsiyem her zaman subdomain altına ayrı site kurmak.

Kendi sitem için zamanında düşünmüştüm. Fakat sonradan subdomain altına ayrı site kurmak daha mantıklı geldiğinden o şekilde bir işlem yaptım.

Senin dediğin duruma gelirsek, bir panelden tüm sub sitelerini de yönetebileceğin gibi "multisite" WP Subdomains adı altında geçen eklentiler sayesinde de bu işlemi gerçekleştirebilirsin.

Ama bir site yöneticisi olarak tavsiyem her zaman subdomain altına ayrı site kurmak.
hocam zaten subdomaine bir site kurdum .. benim sorunum şu
siteadı.com/category/spor ile spor.siteadı.com tamamen farklı siteler olacak ama içerik tamamen aynı olacak..

mesela MİLLİYET HABER - TÜRKİYE'NİN HABER SİTESİ ile Güncel Siyaset Haberleri ve Siyaset Gelişmeleri - Milliyet Siyaset
tamamen farklı siteler.. dizine farklı bir tasarım yapmışlar..ama ana sayfaya gönderilen bir haber siyaset dizinine de gidiyor.

[MENTION=8094]yakamoz01[/MENTION] hocam aradığım şey sanırım bu .. ama baya teferruatlı bir şey ve de wordpress i ilk kez kuruyor olman lazım .. benim araştırmalarıma göre

Hocam DNS kayıtlarına CNAME kayıdı ekleyerek yapabilirsin. Subdomaini belirttiğin linke yönlendirirsin. spor .ytpara.com a giren CNAME' e yazdığın linke gider.

spor. ytpara.com > ytpara. com/category/spor

Hocam benim Mesala ders.com bir sitem var
sub olarak te her bölümde ayrı word press kurdum
Matematik.ders.com
Turkce. Ders.com
Fizik.ders.com

Bunların database sanırsam ayrı yapacağım peki kullanıcı izin atarken msq panelinden aynı kullanıcı mi yapmalıyım ?

Bunları kurduktan sonra eklenen içeriklerin www.ders.com gösterilmesini istiyorum.

Ders.com bulunan içeriğe tiklaninca sub gidecek birde ders.com a üye olan her Suba da üye olmuş olacak ....

Word press eklentisi her kategoriyi sub yaptığı için istemiyorum ya da ben yanlış kullandım.

Çok şey istiyorum ama dedigim gbi nasıl yapabiliriz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri