Yapımcı bir şirketten teklif geldi

• Kullanıcı cuslaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

cuslaw

Kayıtlı Üye
Hi,

We are currently in production on a documentary for broadcast on the Showtime Networks in the United States titled The Greatest ***** Stars of All-Time. The show, which is scheduled to premiere in February, 2016, discussing the 30 biggest names in the history of ***** cinema, with an emphasis on their impact on pop culture at large.We are requesting the use of parts of the Sasha Grey interview that you have posted on YouTube.You wouuld get credit both in a lower-third while the clip was showing and again in the end credits. We were wondering what the license fee for use in our documentary for US rights, as well as world-wide rights. Our film in currently licensed only to Showtime but an attempt to license it to other territories will occur in 2016.

Thank you for your quick attention to this matter,

Erin Zavala
818-720-4046
[email protected]

İngilizce bilmeyenler için kısaca özetleyeyim , yabancı bir sanatçı ile ilgili bir video yüklemiştim ropörtaj videosu.Bir belgesel hazırlıyorlarmış belgeselde benim bu videoyu kullanmak için benden izin istiyorlar ve ne kadar ücret istediğimi soruyorlar.
Ne diyorsunuz ?

telifdir o teklif olsa duramazsın :) bence al kullan de para isteme hocam belgeselde kullanacaksa para alırsan başını ağrıtabilirler sonra

şimdi o ropörtajı yapan şirket gidip bu şirkete benim ropörtajımı nasıl izinsiz alırsınız derse onlar da biz şu şu kanala ödemesini yaptık derse başın ağrır :D

Yalnız video özel bir video , internette başka hiç bi yerde yok , nasıl buldun derseniz oda bana kalsın.Çok çok eski bir video , birinin çıkıp da bu videonun asıl sahibi biziz diyeceğini sanmıyorum , zaten iddia edilecek bir tarafıda yok , kadın bir koltukta oturuyor ve konuşuyor.Videoyla oynama yapmadım logo falan yok ben bile bilmiyorum telif sahibi kim.

Bulaşma derim öyle parayı al kanalı sil durumu olmaz bu işte sonuçta para illa ki bankaya yatacak. Haa alın kullanın dedin ilerde sahibi çıkar başınız yanar ki zaten alın kullanın desen bile gerçekten resmi bir şirketse zaten yine sözleşme imzalatırlar size.. Öyle kolay değil bu işler sonra beğenmediğiniz videodan yüzbinlerce lire tazminat ödemek zorunda kalmayın..

videonun ne kadar eski, bulunmaz olduğunun bir önemi yok. Arkadaşlar söylemiş, videoyu alıp belgeselde kullanıp, belgeseli de videonun asıl sahibi şirket görürse çarşı pazar karışır.

Ben video okurken belgesel hazırlardık , taa 50-60 yıl öncesinin video kesitlerine bi ton telif parası isterlerdi . hepsi belgeli kayıtlı . alır kullanırsın ama adamlar sen benim videomu nasıl kurumsal bi işte paramı ödemeden kullandın diye işin üzerine yürürlerse iş sana kadar gelir . bulaşma . bu işleri kovalayan şirketler var . videonun sahibi internette oturupta aramaz zaten .

Yakında zaten bra.d b.o da burdaki çoğu kişiye teklif sunacak siz iyi kaçıyonuz telifden d.engelinden diye. Adresi alınca polis kapıya.

tahminim bunların belgeseli yayınlacakları yere (tv kanalı, festival veya her neresiyse oraya da) bu görüntülerin teliflerini aldıklarını bildirmeleri gerekecek. sonuçta videoyu kullanacakları zaman sizden izinli belge isteyecekler. bu durumda ne yapılacak peki? kendi bilgilerinizle izin verseniz, video size ait değil. yalan bilgilerle verseniz bu sefer dolandırcılık olacak. bence her şekilde nitekli dolandırıcılığa kadar gidebilir bu iş. hukukla daha haşır neşir arkadaşlar detaylı bilgi verirler herhalde.

öyle al kullan demekle para falan vermezler belge isterler çok büyük ihtimalle. Bu adamlar saf mı bu videonun gerçek sahibi gelip bunlara sorduklarında youtube da bi kanaldan izin aldık sözde mi diyecek ? parayı al kanalı sil nasıl bir mantık bu :))

paranı al. kendin dedin eski video kimse çıkıp sahiplenmez sahiplenirsede bişi olmaz herhalde

Sakın sakın bulaşma. Büyük iş alabilirsin başına. Değmez.

bence enaz 5 haneli bir para istemelisin. adamlar profesyonelse video sahibi sen değilsen asıl sahibini bulurlardı zaten. herhalde o kadar da araştırabilirler. neyse bol şans kardeşim :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri