[Yardım] Sınıfın Başarı Yüzdesini Hesaplama

• Kullanıcı era
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

era

PHP & MYSQL
Administrator
Merhaba arkadaşlar,

Öğrenci 20 sorudan 18 doğru 2 yanlış yapıyor. 90 başarı yüzdesi elde ediyor. Peki bu öğrenci sınava giren 40 kişi içinden % kaç başarı puanı elde ediyor nasıl bulabilirim?
40 kişilik sınıfın başarı yüzdesi de %45 civarı. 40 öğrencininde başarı yüzdesi doğru yanlış sayısı vb. verileri elimde var.

Konunun forum ile pek alakası olmadığını biliyorum çevremde sorduğum arkadaşlar da bilmeyince mecburen konu açmak zorunda kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ah şu programlama :D Başarılar

İstatistik var hocam bunun içinde sanırım mantık yürütüyorum ama olmuyor.90 başarı yüzdesi kısmını tam anlayamadım biraz daha detaya iner misiniz ?

20 sorudan 18 doğru 4 yanlış yapan öğrenciye helal olsun :D

20 sorudan 18 doğru yapıp 4 yanlış yapınca 22 soru olmuş oluyo.. ben iptal.

İstatistik var hocam bunun içinde sanırım mantık yürütüyorum ama olmuyor.90 başarı yüzdesi kısmını tam anlayamadım biraz daha detaya iner misiniz ?

Tabi hocam. (100 / ToplamSoru) * DogruCevap; dediğimde başarı yüzdesi çıkıyor. Ben bu öğrencinin sınıftaki başarı yüzdesini bulmak istiyorum.

---------- Spam Engelliyici 21:07 ---------- Önceki Mesaj 21:06 ----------

20 sorudan 18 doğru 4 yanlış yapan öğrenciye helal olsun :D

20 sorudan 18 doğru yapıp 4 yanlış yapınca 22 soru olmuş oluyo.. ben iptal.

Hızlıca yazdığım için yanlış yazmışım. Düzenledim.

hocam soruyu olduğu gibi ekleyebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar,

Öğrenci 20 sorudan 18 doğru 4 yanlış yapıyor. 90 başarı yüzdesi elde ediyor. Peki bu öğrenci sınava giren 40 kişi içinden % kaç başarı puanı elde ediyor nasıl bulabilirim?
40 kişilik sınıfın başarı yüzdesi de %45 civarı. 40 öğrencininde başarı yüzdesi doğru yanlış sayısı vb. verileri elimde var.

Konunun forum ile pek alakası olmadığını biliyorum çevremde sorduğum arkadaşlar da bilmeyince mecburen konu açmak zorunda kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tüm öğrencilerin başarı ortalamasını alın, örneğin herkes 10 doğru 10 yanlış yaptı %50 başarı yüzdesi. 39 kişi %50 40.kişi %90 başarı yaptıysa aradaki farkı hesaplayın.

Şimdi böyle diyince ekleme gibi gelecek fakat 39 da %10 başarı varsa 40 kişi olduğunda genel başarıyı % kaç artırıyorsa o yüzdeyi 39 ile çarpın o kadar başarılıdır diğerlerinden.

39 kişi 50 aldı ise 39*50 = 1950
40. kişi dahil olunca 90 aldı ise 2040

2040/40 = 51 %1 başarıyı artırmış sınıfın 1*40 dan %40 diğer öğrencilerdne daha başarılı demek.

Anlatabildiysem ne mutlu :D tabi doğru mudur bilemiyorum matematiğim kötü değildir ama mantığı kurmaya çalıştım. (5 yıldır matematik görmüyorum)

+ ekleme : soruyu yanlış anladıysam komple 3dakikam gitti :D k.bakmayın artık

Soru bu hocam:( Php de bu işlemi yaptırmaya çalışıyorum onun için formül lazım.

hocam sorunun görüntüsü varsa çekin ekleyin. ben soruyu tam olarak anlamadım. 90 başarı yüzdesi elde ettiği zaman öğrenci sayısı kaç?

Soru bu hocam:( Php de bu işlemi yaptırmaya çalışıyorum onun için formül lazım.

Her soru 5 puan değerinde ve öğrenci 90 alıyor.başarı yüzdesi derken bu öğrencinin tüm sınıfa göre oranı mı soruluyor ? Bu soruda hocam yetersiz bilgi var yada soruyu anlayamıyoruz biz

yanlışlar doğruyu götürüyor mu bu da eksik.

Sadece 18 doğru 2 yanlışa bakarak %90 başarı yüzdesini neye göre bulmuş onu anlamadım

tüm sınıf ortalaması 20 sorudan 10 doğru ise %50 sınıf da en düşük yapan 20 sorudan 5 ise öğrenci başarısı %25 sınıfa göre başarısı %0 olur.en iyi yapan 20 sorundan 15 ise öğrenci başarısı %75 sınıfa göre başarısı %100 olur. 20 sorundan 10 öğrenci başarısı %50 sınıfa göre başarısı %50 önce öğrencileri doğrularına göre sıralayacak sonra % lik dilimi alınacak min olan %0 max olan %100 olacak şekilde yapılabilir gibi
Merhaba arkadaşlar,

Öğrenci 20 sorudan 18 doğru 2 yanlış yapıyor. 90 başarı yüzdesi elde ediyor. Peki bu öğrenci sınava giren 40 kişi içinden % kaç başarı puanı elde ediyor nasıl bulabilirim?

Son düzenleme:
Ogrencinin basari yuzdesini sinif mevcuduna bolerseniz onun sinifin basarisina etkisini bulursunuz. Yani bahsettiğiniz ogrenci yuzde 2.25 etki yapiyor genele.

Diğer doğruları toplayıp 18/toplam doğru sayısı çarpı 100 olduğu zaman tüm doğrulara göre bi yüzde değeri çıkar

Her soru 5 puan değerinde ve öğrenci 90 alıyor.başarı yüzdesi derken bu öğrencinin tüm sınıfa göre oranı mı soruluyor ? Bu soruda hocam yetersiz bilgi var yada soruyu anlayamıyoruz biz

Öğrencinin başarı yüzdesi toplam soru ve çözdüğü doğrularla bulunuyor hocam. Benim sorum ise, ben bu öğrencinin sınıftaki başarısını nasıl bulurum.

hocam sorunun görüntüsü varsa çekin ekleyin. ben soruyu tam olarak anlamadım. 90 başarı yüzdesi elde ettiği zaman öğrenci sayısı kaç?

Öğrenci sayısı yok hocam. Ben konudaki cevabı toplam soru ve cevaptan buldum. Benim sorum ise, ben bu öğrencinin sınıftaki başarısını nasıl bulurum.

Sadece 18 doğru 2 yanlışa bakarak %90 başarı yüzdesini neye göre bulmuş onu anlamadım

Toplam soru ve çözdüğü cevaplara göre buldu hocam.

---------- Spam Engelliyici 21:30 ---------- Önceki Mesaj 21:28 ----------

Diğer doğruları toplayıp 18/toplam doğru sayısı çarpı 100 olduğu zaman tüm doğrulara göre bi yüzde değeri çıkar

(100 / SorulanTumSorular) * VerilenTümCevaplar, dediğimizde sınıfın ortalaması çıkıyor hocam. Benim sorum öğrencinin sınıftaki ortalaması :)

Beynim yandı Allah kolaylık versin hocam şuan bugün girdiğim dif denklem sınavı daha kolay göründü gözüme :)

hocam sınıfın başarı ortalaması %45 demişsin ve sınıfta 40 kişi olduğuna göre ;

40x45 = 1800 = toplam başarı

o çocuk 90 başarı sağlamış ve o çocuğun toplam başarıya olan katkısını soruyorsan ;

90 * 100 / 1800 = %5 katkısı olur.

20 soruluk bir sınavda %45 başarı oranı varsa her öğrenci ortalama 9 doğru yapmış demektir.18 doğru yapan bir öğrencinin başarı puanını istiyorsunuz doğru mu anladım?
40 kişiden her biri 9 doğru yaparsa 360 doğru cevap çıkar.Verilen öğrenci 18 doğruya sahip.18/360=1/20 %5 katkısı olmuş demektir.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri