Yaşım gereği normal mi, yoksa anormal mi?

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, belki hatırlayanınız vardır; 6 ay önce OKB teşhisi konulmuştu bana.

Şu an eskiye nazaran Allah'a şükür çok daha iyi gibiyim.

Ama bazen öyle bir huzursuzluk hali oluyor ki hiç bir şeyden zevk alamıyorum hiç geçmeyecek mi diye takıntı bile yapıyorum kendime. Arkadaşlar lütfen "takma ya boşver" demeyin :D Hastalığım bu çünkü, çekmeyen bilemez.

Yaşım 19, acaba ergenlik psikolojisi yüzünden mi böyle bilmiyorum. Benden büyük abilerim veya yaşıtlarım, sizin durumlarınız bu yaşlarda nasıldı veya nasıl ? İstişare yaparsak sevinirim.

Normal iç sıkıntısı hocam, manevi yani. Maddi, dünyalık şeyleri pek kafaya takmam

ibadete yönelmen lazım birde doğayla uraşman bu 2 si birebir ben ne kadar şuan dünya ile uğraşsamda bunlardaki tat başka. [birazda ailenden veya cevrenden bişiler görmen lazım bunlarda etken

Ben senin yaşlarındayken üniye gitmiştim hiç bilmediğim bir şehir hiç bilmediğim bir ortamda hem çalışıp hem okumuştum. Öyle pek sıkıntım yoktu. Sıkıldığım an sosyal çevreye atlıyordum balıklama.

ibadete yönelmen lazım birde doğayla uraşman bu 2 si birebir ben ne kadar şuan dünya ile uğraşsamda bunlardaki tat başka. [birazda ailenden veya cevrenden bişiler görmen lazım bunlarda etken

İbadetimi zaten yapıyorum hocam her ne kadar dini takıntım olsa da. Bilim ve din konusunda hastalığım başladığından beri acayip bir derecede bilgi artışım oldu yani Allah bana hastalık verdi ama karşında ilim verdi. Bu çok başka bir şey.

Ben senin yaşlarındayken üniye gitmiştim hiç bilmediğim bir şehir hiç bilmediğim bir ortamda hem çalışıp hem okumuştum. Öyle pek sıkıntım yoktu. Sıkıldığım an sosyal çevreye atlıyordum balıklama.

hocam zaten üniversite okuyordum, OKB hastalığım başlayınca bırakmak zorunda kaldım. Çünkü basit bir hastalık değil. Yaşamayan bilemiyor. Sosyal çevremde takılıyorum hatta 2 gün sonra İstanbul'a gidip 2-3 gün arkadaşlarla gezicem ama yine de içimde huzursuzluk var.

hayatda bir amaç edinmeye çalış. öyle bir amaç olsun ki ömrünün sonunadek ona sadık kal. hatta onun uğrunda ölmeye razı ol. bu zengin olmak başarılı olmak karakterli olmak kendine iradene sadık olmak vs herşey olabilir. yalnızlığa kitapların yanına çekil. ne demek istediğimi anlayacaksın. aşk meşk duygu kitapları ve kişisel gelişim zırvalarını okuma yabancı, dünyayı anlamana yardımcı olucak kitaplar oku.

Son düzenleme:
Gerek internet ortamında gerek ise sosyal hayatta insanların %90'ı mutlu gözükür.Belki etrafına bakıp kendi üstüne çok fazla yük bindiğini düşünüyorsun.Ama gerek dertleştiğin arkadaşların, gerek haber sitelerindeki olay yada çevre gözlemlerimiz.Şunu çok açıkça gösteriyor ; Zengin fakir öğrenci yaşlı genç demeden bu hayatta herkes çok şey çekiyor.Çekmeyen kimse yok.Çünkü hayat bu sistem üzerine kurulu.Eğer inandığın bir din var ise bu senin için bir imtihan fakat yok ise sadece bozuk dünya düzeni işte.Her ne olursa olsun ne kadar kötü olaylar yaşamış olursa ol bir sonraki gün için kendini mutlu edecek senim heyecanlandıracak meşgaleler bulmalısın.Bu kimisi için bir halı saha maçı kimisi için bir sevgili yada bir gezi olabilir.Olabildiğince hızlı bir şekilde böyle olumsuz durumları düşünmeyi bırakmalısın.Tabiki bu demekle olmuyor fakat seni mutlu edecek bir meşgale edinirsen emin ol en büyük derdini bile unutursun.Neticede kaç yıl yaşayacağız ki ? Hiçbir şey için üzülmeye değmez.Hayat, ömrüm boyunca görebileceğin 60-70 tane eylül ayından ibaret onunda 3/1'i gitmiş.Dünyanın en zengini olsan ne yazar ölürken hep fakir olarak gömüleceksin.

Merhaba arkadaşlar, belki hatırlayanınız vardır; 6 ay önce OKB teşhisi konulmuştu bana.

Ama bazen öyle bir huzursuzluk hali oluyor ki hiç bir şeyden zevk alamıyorum hiç geçmeyecek mi diye takıntı bile yapıyorum kendime. Arkadaşlar lütfen "takma ya boşver" demeyin :D Hastalığım bu çünkü, çekmeyen bilemez.

Yaşım 19, acaba ergenlik psikolojisi yüzünden mi böyle bilmiyorum. Benden büyük abilerim veya yaşıtlarım, sizin durumlarınız bu yaşlarda nasıldı veya nasıl ? İstişare yaparsak sevinirim.

Açıkcası insanın bazı belirli dönemlerinde başına gelen birşeydir bu.Ya da en azından bana geliyor :) Yaşım 18 sınav dönemim hayatımda sevgilim oldu 2-3 tane ama 2-3 yıldır hiç öyle takıldığım kız yok bunu kız arkadaş edin diyen arkadaşlara söylüyorum çocuğun başını iyice yakmayın :))
Dostum tabiki bunlar herkeste olan şeyler bir çoğumuz yaşıyor bunları kimisi fazla yansıtmadan içinde yaşıyor kimisi de gerçekten kafaya takıyor.
Ben bu yıl aşırı terleme baş ağrısı vs çekiyordum senin gibi bunalımdaydım hep kafaya takıyordum.Gittim doktora her tahlili yaptırdım hiç bi cacığım yokmuş şunu anladım ki insan psikolojisi gerçekten çok önemli.Senin yerinde olsam hayata biraz daha iyimser bakarım bol bol müzik dinlerim film dizi izlerim çünkü bunlar seni biraz oyalar dost edinirim lokallere giderim yüzmeye yazılırım en kötüsü tekrar ailemin yanına dönerim.İlgilenecek birşey bul ibadet olabilir spor olabilir başka şeyler olabilir kendini rahat hissettirecek aktivitelere ve çevrendeki insanlara yönel :)
Saygılar.

6 aydır tedavi mi görüyorsun?
eğer görmüyorsan hastanelerin psikiyatri servislerine gidebilirsin psikiyatrist ilaç yazacaktır ama sen bununla yetinme psikologla görüşme ayarla, hastanede psikolog yoksa olan bir hastaneye git sadece ilaçla çöüzlmez, psikoterapi + ilaç ile kısa zamanda bu durumu atlatabilirisin.

dostum bende de vardı o yaşlar da bu tarz şeyler ama bilmiyorum tıbbi bir yardım almamıştım ne yaparak aştığıma gelirsen hayvanlarla uğraşmaya başlamıştım taklacı kuşlarla tüm gün çatıya çıkıyordum kuşları besle uçurt falan öyle gidiyordu arada gelen kaçak kuşu çek falan :D bilenler bilir taklacı kuşları sonra işte bu huzursuzluktan kurtuldum bu seferde taklacı kuş hastalığına bulaştım kurtulamıyorum :D

Bir tanıdığımın durumu senden daha beter di ölüm düşünündü su içemizde onu bırak yutkunurken boğazında kalırdı o kadar kötü yani, gitmediği piskoloji doktoru kalmadı en son bi kişisel gelişim uzmanı çözdü 3 terapi ile çok çok iyi oldu, yani bi araştır istersen.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri