Yatırım Fikri

ayarlarizya

Kayıtlı Üye
Malum ülke ekonomi inişli çıkışlı haldeyken elde TL tutmak biraz riskli hal almaya başladı.

İhtiyaç kredine başvurduğumda 5000 TL gibi bir bedel çıktı. Acaba diyorum o miktarı çekip altına mı yatırsam?

İlk 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli her ay da 180 TL gibi bir tutar ödemek gerekiyor. 36 ay sonunda ödemem gereken tutar ise 5600 TL civarında bir şey. Yüksek bir rakam değil 5000 TL de ihtiyacım yok en azından altında değerlensin mi diye düşünce içersindeyim.

Sizin fikriniz nedir?

Son düzenleme:
Altın en kötü ihtimal yılda %30 kazandırıyor

1.yil 5000x1.3=6500

2. Yil 6500x1.3=8450

3. Yil 8450x1.3=10985

10985-5600=5385 lira kar 3 yıl sonra seni mutlu edecekse karar senin :) tabi yıllık %70de artabilir ama ana paran 5000 lira olduğu için ne uzarsin ne kisalirsin, bunun yerine 500 liralik herhangi bir cripto para al unut 3 sene sonra sen bile inanamayabilirsin, yatırım tavsiyesi olmasın şahsi fikrimdir diyelim adet yerini bulsun

Altın en kötü ihtimal yılda %30 kazandırıyor

1.yil 5000x1.3=6500

2. Yil 6500x1.3=8450

3. Yil 8450x1.3=10985

10985-5600=5385 lira kar 3 yıl sonra seni mutlu edecekse karar senin :) tabi yıllık %70de artabilir ama ana paran 5000 lira olduğu için ne uzarsin ne kisalirsin, bunun yerine 500 liralik herhangi bir cripto para al unut 3 sene sonra sen bile inanamayabilirsin, yatırım tavsiyesi olmasın şahsi fikrimdir diyelim adet yerini bulsun

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim, fakat kripto işine hiç girmedim pek bilgim yok açıkcası.

Normalde borsa ile uğraşıyorum fakat 1 aydır borsa çöküşte olduğu için yaklaşık %20 zarar ettim.

Dediğiniz gibi %30'luk oran güzel bir sayı. En azından bildiğim işi yapayım :)

VIOP 'dan altın alırsanız gram başına %10'luk bir değerlenme paranızı yaklaşık iki katına çıkartıyor kaldıraçtan dolayı. Ya da paranızı borsanın dibini görünceye kadar bekletin dipten alırsanız %50-%80 arası bir kâr yaparsınız borsada o sürede de altında bekletebilirsiniz. Yatırım tavsiyesi değildir.

Gram altın kazandırır hocam ama Gümüş almak altından bile fazla getirir.

Boş bi yakıt tankı alıp benzin alıp doldurun hepsinden çok kazandırır yakında dolar gidiyor zaten, yada boşverin kuru bakliyat alın depolayın olmadı kuruyemiş alsanız bile olur ne alırsanız alın kardasınız ekonomi harika

Arkadaşlar size bir bilgilendirme bırakayım.
https://www.spk.gov.tr/Duyuru/Dosya/20200713/0
Mümkün mertebe tavsiye alıp vermeyin. Yada yatırım tavsiyesi olmadığını mutlaka bildirin. Sanal ortamda gruplar oluşturup iş yapmak diye başlar yanabilir.

Gram altın kazandırır hocam ama Gümüş almak altından bile fazla getirir.

gümüşün son 5 ayda altından fazla kazandirdigi gerçegi var. ama bundan sonra ne olur bilemem. gümüş normalde böyle yatırım alan bir araç olarak görmemiştim. millet kuyruga girmiş gümüş almak icin. paranızı alip 2 hafta gümüşü teslim ediyormus kuyumcular stok olmadıgı icin.

gümüşün son 5 ayda altından fazla kazandirdigi gerçegi var. ama bundan sonra ne olur bilemem. gümüş normalde böyle yatırım alan bir araç olarak görmemiştim. millet kuyruga girmiş gümüş almak icin. paranızı alip 2 hafta gümüşü teslim ediyormus kuyumcular stok olmadıgı icin.

gümüşü nasıl alıyosun hocam 6 bin liraya 10 kilogram gümüş ediyor mesela bunu nasıl teslim ediyor ki gümüşçüler

Sipariş veriyorsun 2 hafta sonra üretip getiriyorlar, kimse bilmez ama son aylarda gümüş efsane

muhtemelen bitcoindeki olay yaşanmaya başlıyor burda da. bitcoin almaya gücü yetmeyenler ona en yakın kalitede görülen altcoinlere hücum etmişti btc yükselişi zamanında. ethereumdur xrp dir bch dır vs. burda da elindeki 10 bin ile atıyorum 2 altın alacağına gidip 15 kilo gümüş alıyodur. insanlar bayılıyor elindeki miktarın fazla olmasına.

internetten sipariş verenlerde var, gittigidiyor bile satıyor ama sen önce semtindeki kuyumcuyla bir görüş hocam.

Edit: Gümüşte iniş çıkış çok olur oynaktır hocam onuda uyandırayım.

hocam ben alıp böyle en az 6 ay bozdurmayı düşünmüyorum o yüzden almak istiyorum altında öyle aldım 4 5 aydır bozdurmadım en az 1 sene durur elimde çok büyük bişey olmadıktan sonra bozdurmam bu durumda tavsiye edermisiniz

hocam ben alıp böyle en az 6 ay bozdurmayı düşünmüyorum o yüzden almak istiyorum altında öyle aldım 4 5 aydır bozdurmadım en az 1 sene durur elimde çok büyük bişey olmadıktan sonra bozdurmam bu durumda tavsiye edermisiniz

şimdi burda sorsan herkes dolar süper yav der, lakin çoğu bilmez dolar %25 kazandırırken altın %40 kazandırdı. Lakin sorsan dolarda yükseldi der,

Altında iyidir lakin piyasada gördüğüm altının yükselmesiyle talep gümüşe doğru kayıyor dolayısıyla gümüşde artıyor. Gözlemlediğim % kazanç sıralamasında gümüş 1. sırada.

Ayrıca unutma gümüş, altından farklı real olarak kullanılıyor sanayide vesaire.5-10 bin atsan öldürmez paranı diye düşünüyorum.

Yatırım tavsiye değildir diyimde sonra davalık olmayalım :)

şimdi burda sorsan herkes dolar süper yav der, lakin çoğu bilmez dolar %25 kazandırırken altın %40 kazandırdı. Lakin sorsan dolarda yükseldi der,

Altında iyidir lakin piyasada gördüğüm altının yükselmesiyle talep gümüşe doğru kayıyor dolayısıyla gümüşde artıyor. Gözlemlediğim % kazanç sıralamasında gümüş 1. sırada.

Ayrıca unutma gümüş, altından farklı real olarak kullanılıyor sanayide vesaire.5-10 bin atsan öldürmez paranı diye düşünüyorum.

Yatırım tavsiye değildir diyimde sonra davalık olmayalım :)

Dediğiniz gibi dolar çıksa da çok bir kar bırakmıyor. 4-5 ay önce 1000 Dolar almıştım aldığım Kurdan yaklaşık 1 TL arttı sattım elde ettiğim kar çok komik bir rakamdı.

Altın dediğiniz gibi güzel kar bırakıyor zamanında gram altın 160 liradan almıştım hala da duruyor.

Gümüşü de borsa üzerinden satın alabilirsiniz. "GMSTR" kodlu işlem gören gümüşdür oradan istediğiniz kadar alabilirsiniz. İndexi aynı şekildedir. Neredeyse günde %7-10 arası bir çıkışı söz konusu son 1 haftada.

Tabii ki yatırım tavsiyesi değildir, sadece bilgilendirme amaçlı :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri