Yatirim Hesabi ile hisse senedi almak

• Kullanıcı igunal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

igunal

Kayıtlı Üye
Arkadaslar tum konulari okudum forumdaki herkes borsaya sicak bakiyor kimse ogrenemiyor girmiyor.Cok basit bir sorum var.
Android is bankasi uygulamasinda yatirim hesabim dan hisse senedi alabilecegimi ogrendim.ve biraz arastirip ornegin is bankasi %46 kazandirmis. sorum su ?

Bir sene once eger ben isbankasi yatirim hesabimdan 10 bin tl lik isbankasi hisse senedi alsaydim suan yatirim hesabimda 14 bin tl m olacakti ?

Hisse değer kazanmazsa yada hisse bedelsiz ödemesi yapmazsa nasıl kazanırsınız?
Fakat orta ve uzun vadede kazanç sağlayabilirsiniz yüksek ihtimal.

Uzun vade istiyorsan devlet tahvillerine gireceksin.Borsa tamamen şans işi o kadar çok manupüle ediyorlar ki, en basitinden takip edenler bilir afyon çimento yükselişe geçti arkasında. Aslan yapıştı baya yükseldiler sonra spek silkelemeye başladı aslana adamın biri girmiş 61 liradan kağıt 1 günde 54 düştü.Dünya zarar bekleki kağıt yükselsin.Hele bazı kağıtlar var ki senelerce hiç aldığınız yere gelmiyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zaten biz küçük yatırımcıda hastalıktır, senet yükselirken gireriz;bu büyük risktir.
Borsada beklenti alınır, gerçekleştiğinde satılır yani tecrübe edinmeden yüklü alım yapılmamalı bence. Ayrıca sağlam, karlı, beklentisi olan şirketlere mesela bist-30 şirketleri denenilir başlangıç için.
Bir de kuraldır; çok yükselen bir hissenin düşmesi yada çok düşen bir hissenin de yükselmesi kaçınılmazdır aksi bi durumu yoksa..

evet
ama mesela işbankasının müdürü kaza geçiriyor, bi anda değer kaybediyor gibi saçmalıkları var :D

Örnek tanesini 10 tl den lot aldın diyelim.

kaç tane alacksın 1000 tane olsun

1000x10= 10.000 tl yapar

10 tlden aldığın lot 10.50 olduğunda satsan ( gün içinde artı eksi her türlü 0.30 kuruş oynar )
1000x10,50=10500 tl paran olur sadece bir günde 500 tl kar bunu 40 50 tlsi bsmw wsws olsun 450 tlcik 10000 tlye ;)

NOT: pazardan 3 tl ye elma alıp 3,5 satmak gibi bişi kolay ama takip işi :)

Son düzenleme:
Uzun vade istiyorsan devlet tahvillerine gireceksin.Borsa tamamen şans işi o kadar çok manupüle ediyorlar ki, en basitinden takip edenler bilir afyon çimento yükselişe geçti arkasında. Aslan yapıştı baya yükseldiler sonra spek silkelemeye başladı aslana adamın biri girmiş 61 liradan kağıt 1 günde 54 düştü.Dünya zarar bekleki kağıt yükselsin.Hele bazı kağıtlar var ki senelerce hiç aldığınız yere gelmiyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Devlet tahvili yıllık %9 gibi bişey veriyordu sanırım ancak enflasyon %8 ini götürüyor yani yıllık elimizde %1 gibi bi kar kalıyor, ama bakınca birçok kişi repo ve devlet tahvilini tavsiye ediyor ancak bu işten nasıl kar yapıyorlar çözemedim ben. Biliyorsanız biraz detay paylaşabilrmisiniz?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri