8 sene boyunca işyerimde her gün yazıcı kullandım, sayısız yazıcı markası ve türü denedim. Genel olarak kartuşlulara asla bulaşma derim. Kartuş dolumu hizmeti de veriyordum ve daha 1 hafta önce alınan kartuşların bozulduğuna çok kez tanık oldum, zaten performans konusunda hiç bir elle tutulur yanı yok. Ben doldururum desen bile kartuş bir kaç dolumda bozulacaktır yine bir şeye yaramaz. Çünkü mürekkep kuruyunca içindeki sünger sertleşiyor ve iş yapmıyor.
Canon, hp ve epson'un sayısız türünü kullandım. Hiç biri diğerinden farklı performans göstermedi.
Tonerli olanlar makuldür, ama renkli toneri olan yazıcılar pek pahalı olur. Toner fiyatları da az değildir. İyi yanı kuruma gibi bir derdi yok çünkü zaten ana maddesi toz. Lakin alacaksan pek yaygın olmayan bir marka tonerli yazıcı alırsan toner temininde sorun yaşayabilirsin, şehrinde bulamaz ve sürekli kargo beklemek zorunda kalırsın. Ayrıca tonerlerin de dolumu yapılmakta ama benim bir yazıcımın toneri muadil olarak 70 tl iken dolumu 150 tl idi

Çünkü çip değişimi söz konusu her dolumda.
Kullandığım yazıcı XEROX 3025, satın aldığım fiyat 300 tl 2.eldi ve sadece siyah çıktısı vardı.
Geldik dolum tanklı yazıcılara. 4 sene aralıksız olarak kullandım. Tek bir yazıcı ile 200bine yakın çıktı aldım. Bir kere arıza yapmıştı o da yırtık bir kağıt koymuş babam, yazıcıda bir kopukluk olmuştu. Ama garanti bedavaya yaptı. 1 senedir nerdeyse ayda 2-3 sayfa çıktı alıyorum anca, yani 1yıl 1 aydır boş yatıyor ona rağmen donma vs. söz konusu değil. Tek dolumla onbinlerce sayfa çıktı alabilirsin ki kullanan biri olarak yorumum bu. Çıktılarım renkli ve görsel ağırlıklıydı hem de. Deponun tüm renklerinin dolumu 250 tl tutuyordu, şuan bir kaç tık yükselmiş olabilir. Ama dediğim gibi ev kullanımında bitirme şansın yok. Arada bir kaç çıktı aldığın sürece de donma hiç söz konusu olmaz.
Kullandığım yazıcı EPSON L382 550 tl'ye almıştım sıfır olarak.