Yazılım kursu? Başarısoft Akedemi, Kariyer Mimarı, Bilişim Eğitim M., Bilgeadam

robinex

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

bazı arkadaşlar kızabilir son 3 günde 3. konum bu konu ile ilgili ama piyasada doğru düzgün forum yok yazılımcılara sorsam burdaki yazılımcılar bile daha ilgili ordakilerden mecbur buraya açıyorum konuyu evet bugün ki sorumuza gelelim?

Kurslar için bugün görüşmeye gittim.

1- Bilge Adamla görüştüm Nakit 5,500 fiyat çıkardı ama tam tatmin olamadım

2- Bilişim Eğitim Merkezine gittim nakit 5,900 fiyat çıkardı ama hiç ama hiç tatmin etmedi.

3- Başarı Soft akedemi ye gittim nakit 3,600 fiyat çıkardı aslında tatmin oldum ama terettütüm internette referansları bulamadım ve sadece hafta sonu eğitimi olması benim için dezavantajdı.

4- Kariyer Mimarı ile görüştüm kampanya varmış - ki herzaman oluyor- nakit 3600 fiyat aslında hoca ilede görüştüm ama internette 1-2 olumsuz yorumdan sonra moralim bozuldu.

arkadaşlar bu firmalar hakkında son 1 yıl içinde görüşen eğitim alan varmı yada şu firma var ona da bak dediğiniz varmı?

interneetteki genel algı şu kursa para harcama kendin çalış. ama şu var kendin bir noktaya kadar çalışıyorsun takıldığın noktada gel bana mantığını anlat diyebileceğiniz muhattap yok 50 tane foruma konu açıyorsun 1-2 cevap oda senin sorunu karşılamıyor. bu nedenle kurs düşünüyorum.

Yazılım kursuna o kadar para verilmez
Git bi ingilizce kursuna eğer ortanın bi tık üstüysen karşılıklı konuşmaya katıl ingilizce kitap al oku sonra şu siteden devam et: Stack Overflow

Kursla olucak iş değil bizim sınıfta ben bilge adama gittim vs diyen yarım akıllılar vardı hepsi programlama dersinden çaktı :) Diyeceğim o ki kesinlikle verdiğin paraya değmez
Yazılım kursana gitmektense otur kod yaz, sabahla günde 10 saatten fazla çalış..
Bi çok programlama kitapları var özellikle ingilizce pdf halinde hepsi ücretsiz onlara bak, gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Şöyle anlatıyım sana yazılım sektöründe Hintlilerin konumunu bilirsin adamlar artık aşmış themeforest olsun codecanyon olsun ordaki bi çok script bi çok hazır psd css/html temalar Hintli yapımı ve adam sırf kod yazarak milli geliri o kadar düşük bi ülkede zengin oluyo o fakirlikte kim öğretti ona kod yazmayı bol bol para verdiği kurslar mı ? Yoksa oturup deliler gibi çalışması mı ?

Son düzenleme:
Arkadaşın da dediği gibi yazılımda önce öğrenilmesi gereken şey; İngilizce. Yazılım çok iyi bilsen dahi gerekiyor stack vs siteleri için. Onun dışında Bilge Adam'a para kaptırma.

Takıldığınız yerler için kendinize kodla ilgilenen bir arkadaş bulun o size yardım etsin siz ona yardım edin cidden çok işe yarıyor...

Hangi dil?

Algoritmik yaklaşım yapabiliyor musun yoksa tamamen sıfır mısın?

Kariyer mimari cok tirt kuzenim 3d max, 4d cinema kursuna gidiyordu. Bi kac derse misafir olarak ben de gittim, fakat hic sevnedim, sagdan soldan adam toplamislar hoca diye. İlgi alaka pek yoktu.

Hangi dil?

Algoritmik yaklaşım yapabiliyor musun yoksa tamamen sıfır mısın?

hocam sanırım yapabiliyorum. Sanırım dememin sebebi ben .net kodlama öğrendim kendi başıma öğrendim derken küçük bir kısım tabi kopyala yapıştır kısmı var illa ama mesela bir for döngüsünü kullanabiliyorum projelerimde kopyalama yapmadan işime yarayan yerlerde if else tabi ki her türlü. Yazdığım projeler genelde veri çekme üzerine mesela şuan aktif olarak arkadaşım kullanıyor imdb.com dan linki giriyor programa program film hakkında tüm bilgileri türkçe sitelerden çekiyor sonra arkadaşım linklerini ekliyor konu aç deyince wordpress sitesine konu açıyor programım ama api ile değil webrequest ile tek tek sayfalardan çektirip programa koyduğum bir webbrowser ile açtırıyorum konuyu. Ama bu algoritma nedir tam onu çözemedim. her kursta onu söylüyorlar algoritmasını öğretecez falan ama ben ne olduğunu bile bilmiyorum belki vardır bende belki yoktur zaten kursa gitme amacım da o eksik olan taraflarımı tek tek görüp onları tamamlamak

düz mantık olarak şöyle birşey istediğim

bendeki bilgiler

a_cd______k__n________o____z

adamlar bendeki bu a dan z ye kadar olan boşluklara ne yerleştirmem gerekiyorsa onu gösterecekler yani yol gösterecekler bende eksik kısımları doldurup devam edeceğim üzerinede SQL ile ado.net falan öğrenip devam edeceğim. kendi başıma çok denedim disiplinli olarak devam edilmiyor bi noktada takıldınmı 3 gün o noktada takılı kalıyorsun.

Csystem e gittinmi İstanbulda isen tabii

hocam gittimde pek ilgi yoktu zaten tek 1 tane elaman vardı birde fiyat listesi verdi nakit fiyat indirim yok dedi ve programlamaya giriş eğitimi sadece 1160 tl dediler ve algoritmasını ve mantığı öğretiyorlar sadece bu derste. diğer diller için tek tek ayrı ayrı programları var yani biraz ısınamadım bile adamlara hem maddi hem manevi

Son düzenleme:
Kurslarda sana tam istediğini vermeyebilir onun yerine arkadaşlarında önerdiği gibi, ingilizcen yoksa ingilizce kursuna giderek netden kodlamayı öğrenirsin.Algoritma basittir bir nevi yazacağın programın tasarısıdır.Hata bulmanı kolaylaştırır.

illa kursa gidecam diyorsan yapman gereken tek şey, sizinle görüşen bayanla değil size ders verecek hoca ile mutlaka görüşün. Derdinizi hocaya anlatın onunla muhatap olun ve hocanın 1 dersine misafir olarak kesinlikle katılın. Daha sonra hangi kursa kafanıza yatarsa hangi hoca size daha yakın gelirse o kursa kayıt olursunuz.

Bilgeadam kadıköy şubesindeki yazılım hocası çok kötü ise, beşiktaştaki yazılım hocası çok çok iyi olabiliyor. Burada önemli kişi kesinlikle hocadır. Hoca ile görüşmeden dersi dinlemeden kayıt olmayın:(

illa kursa gidecam diyorsan yapman gereken tek şey, sizinle görüşen bayanla değil size ders verecek hoca ile mutlaka görüşün. Derdinizi hocaya anlatın onunla muhatap olun ve hocanın 1 dersine misafir olarak kesinlikle katılın. Daha sonra hangi kursa kafanıza yatarsa hangi hoca size daha yakın gelirse o kursa kayıt olursunuz.

Bilgeadam kadıköy şubesindeki yazılım hocası çok kötü ise, beşiktaştaki yazılım hocası çok çok iyi olabiliyor. Burada önemli kişi kesinlikle hocadır. Hoca ile görüşmeden dersi dinlemeden kayıt olmayın:(

haklısınız bugün bilge adamla ve kariyer mimari ile hoca ile birebir görüştüm. derslere girmedim ama derslere girmek daha mantıklı dediğiniz gibi. 1 hafta içinde tekrar görüşüp derslere girmek istediğimi belirteceğim bakalım nasıl olacak.

bu arada kursa gitmeden programlama öğrenilir ama bunun SQL si var MVC si cartu curtu bunları nasıl yapacam ondan korkuyorum. hani kurs bitince e ticaret yazmanızı istiyoruz bitirme projesi olarak eyvallah ben evde e ticaret yazacak seviyeye gelebilir miyim ki bu korkutuyor insanı?

Kursu kesinlikle tavsiye etmiyorum hocam. Fiyatları da yazmışsın, hele bu yazdığın rakamlar İNANILMAZ gereksiz ve fazla.

İnternet öğrenmek zor evet, takılınca tam takılıyorsun.

Asıl mesele algoritma. Eğer bir dili sağlam öğrenirsen, yani istediğin sorunu çözmek için algoritmayı rahatça yazabilirsen işte o andan itibaren diğer dilleri de öğrenmen çok kolay olacak.

Peki internet üzerinden (İngilizcen olmadığını düşünerek yazıyorum) bu engeli aşıp bu dünyaya nasıl giriş yapabilirsin?

Sana tavsiyem şu şekilde olur,

Özgür Yazılım Sayfaları :: www.cagataycebi.com

Burada ki C Programlama derslerinin tamamını satır satır sindirerek tamamla. Dersler bilgisayarın tuşuna basıyoruz bilgisayarı açıyoruz kısmından başlıyor diyebilirim :)

Takılmazsın, büyük uçurumlar olmaz dersleri arasında.

Verdiği örnekleri ve alıştırmaları KESİNLİKLE çözüme bakmadan yazmaya çalış. Asıl püf noktası burası. O karın ağrısını hissedeceksin midende yazmaya çalışıp yazamayarak. Eğer çözüme bakarsan işin büyüsü kaçar. Bu iş tıpkı sihirbazlık numaraları gibidir. Çözümü görürsen aa bu muydu yani çok kolaymış dersin. Ama o çözüme bakmadan o numarayı yapamayacağını farketmezsin gibi...

Bu dersler bittiğinde temel C bilgisine sahip olacaksın ancak yüzde 99 C hiçbir yerde işine yaramayacak. Fakat Türkçe kaynak olarak bu kadar net ve delirtmeden anlatan, temelden gelişmişe ilerleyen başka bir ders seti yok piyasada.

Bu işi hakkıyla verdikten sonra artık Object Oriented diller dışında her türlü dili çok hızlı ve sancısız bir şekilde öğrenebilirsin. Tek fark yazım şekline alışman olur çünkü artık algoritmik düşünüp, problemleri çözebileceksin.

----------------------

Object oriented diller de durum biraz daha farklıdır (java gibi diller). Bu mantığı zihninde oturtmak hafiften zorlar fakat tam olarak object oriented mantığını kavrarsan o zaman bayılabilirsin bu dillerin cazibesine.

Ancak bir bilgisayar mühendisi olarak sana tavsiyem ilk olarak cagataycebi'den C'yi öğren. O alıştırmalar çözüp son dersi de bitirdikten sonra kafandaki soru işaretlerinin yüzde 99'u cevap bulacak.

Sonrasında ise o bahsettiğin takılmaları yaşamadan internetten kendini geliştirebilecek, hayalindeki programlama dilini takır takır kendi başına öğrenebileceksin.

Kursu kesinlikle tavsiye etmiyorum hocam. Fiyatları da yazmışsın, hele bu yazdığın rakamlar İNANILMAZ gereksiz ve fazla.

İnternet öğrenmek zor evet, takılınca tam takılıyorsun.

Asıl mesele algoritma. Eğer bir dili sağlam öğrenirsen, yani istediğin sorunu çözmek için algoritmayı rahatça yazabilirsen işte o andan itibaren diğer dilleri de öğrenmen çok kolay olacak.

Peki internet üzerinden (İngilizcen olmadığını düşünerek yazıyorum) bu engeli aşıp bu dünyaya nasıl giriş yapabilirsin?

Sana tavsiyem şu şekilde olur,

Özgür Yazılım Sayfaları :: www.cagataycebi.com

Burada ki C Programlama derslerinin tamamını satır satır sindirerek tamamla. Dersler bilgisayarın tuşuna basıyoruz bilgisayarı açıyoruz kısmından başlıyor diyebilirim :)

Takılmazsın, büyük uçurumlar olmaz dersleri arasında.

Verdiği örnekleri ve alıştırmaları KESİNLİKLE çözüme bakmadan yazmaya çalış. Asıl püf noktası burası. O karın ağrısını hissedeceksin midende yazmaya çalışıp yazamayarak. Eğer çözüme bakarsan işin büyüsü kaçar. Bu iş tıpkı sihirbazlık numaraları gibidir. Çözümü görürsen aa bu muydu yani çok kolaymış dersin. Ama o çözüme bakmadan o numarayı yapamayacağını farketmezsin gibi...

Bu dersler bittiğinde temel C bilgisine sahip olacaksın ancak yüzde 99 C hiçbir yerde işine yaramayacak. Fakat Türkçe kaynak olarak bu kadar net ve delirtmeden anlatan, temelden gelişmişe ilerleyen başka bir ders seti yok piyasada.

Bu işi hakkıyla verdikten sonra artık Object Oriented diller dışında her türlü dili çok hızlı ve sancısız bir şekilde öğrenebilirsin. Tek fark yazım şekline alışman olur çünkü artık algoritmik düşünüp, problemleri çözebileceksin.

----------------------

Object oriented diller de durum biraz daha farklıdır (java gibi diller). Bu mantığı zihninde oturtmak hafiften zorlar fakat tam olarak object oriented mantığını kavrarsan o zaman bayılabilirsin bu dillerin cazibesine.

Ancak bir bilgisayar mühendisi olarak sana tavsiyem ilk olarak cagataycebi'den C'yi öğren. O alıştırmalar çözüp son dersi de bitirdikten sonra kafandaki soru işaretlerinin yüzde 99'u cevap bulacak.

Sonrasında ise o bahsettiğin takılmaları yaşamadan internetten kendini geliştirebilecek, hayalindeki programlama dilini takır takır kendi başına öğrenebileceksin.

hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için araştırdım ve çağatay hocanın anlatımının oldukça iyi olduğunu gördüm. hocanın programlama dersini en azından kursa gitmeye karar verene kadar bitirmeyi planlıyorum. akebinde hangi yönde ilerlemem için bana yardımcı olurmusunuz?

hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için araştırdım ve çağatay hocanın anlatımının oldukça iyi olduğunu gördüm. hocanın programlama dersini en azından kursa gitmeye karar verene kadar bitirmeyi planlıyorum. akebinde hangi yönde ilerlemem için bana yardımcı olurmusunuz?

Tabi hocam olurum, bu temeli atlattıktan sonrası oldukça eğlenceli zaten.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri