Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak. Benim 2 tane youtube kanalım var (A ve B diyelim). Her ikisinide 2007 yılında Amerika'da açmıştım. O zamanlar para kazanıldığını bilmiyordum bu işten. Fakat youtube'a video hazırlayıp yüklemekten zevk alıyordum . Çoğunu A kanalına olmak üzere bir kaç video hazırlayıp yükledim. Videoların bazıları dünya genelinde patladı iyi izlenim bıraktı nasıl yaptığımı bende gerçekten bilmiyorum ama adsense'e üye olmuşum ve bir baktım geçtiğimiz Temmuz ayında işyerime üzerinde Google yazılı zarf gelmiş. (yani PIN gelmiş). O zamanlar bu siteden haberim yoktu. Bazı webmaster arkadaşlara sorup soruşturarak pini, banka hesap no'sunu filan girdim. Sonra işe ağırlık vererek para verip video edit programları satın alarak güzel videolar hazırladım ve çok şükür 4-5 aydır düzenli ödeme alıyorum. Kanalımın abone ve izlenim sayısı iyi duruma geldi diyebilirim. Diğer kanalım (B) para kazanması açık, izlenme sayısı ve abone sayısı iyi durumda ve 2007 yılından beri sorunsuz bir kanal . Ben bu kanalı adsense'ye bağlamadım şu an hiç bi getirisi yok bana. Açıkçası diğer kanalıma (A) gözüm gibi baktığım ve ona zarar gelmesine korktuğum için bu diğer B kanalımı adsenseye bağlamaya korkuyorum yada herhangi bir başka kanal açmıyorum. Şimdi size sorum ne yapmamı önerirsiniz. Bu B kanalımın üzerinden başka bir aile ferdim adına adsense başvurusu yapabilirmiyim? Yaparsam nelere dikkat etmeliyim ve şartları nelerdir? Mesela benim adsense işyerime geldi, diğerini ev adresinemi istemeliyim. Bunu biraz da yedek bir adsense'ye sahip olmak için istiyorum. Siz ne tavsiyede bulunursunuz? Birde kanalın eski bir kanal olması veya Amerika'da açılması bir avantajmı? Arkadaşlar bu ilk konumdu benim gerçekten aklıma takılıyordu bunlar. Umarım gereksiz bir konu olmamıştır. Hepinize saygılar sunuyorum.