Yemek Yapmayı Becerenlerin Konusu

aknur

Yasaklanmış
özellikle tek başına yaşayıp kendi yemeğini kendi yapan arkadaşların konusu olsun bu. ben tek yaşıyorum ama sorun şu ki yemek yapmayı beceremiyorum. misal, az önce tavuk baget kızartayım dedim. önce bi 10-15 dk haşladım, ardından un-yumurta-su-pul biber ve sanırım kekik karışımına buladığım haşlanmış bagetleri kızartmak için tavaya koydum, kızardıkları yok. hele ki alayı tavaya yapışmış, bi de hepsini birden doldurduğum için çevirmek de kolay olmuyor, sağa sola dağılıyor parçaları.

şimdi yemek yapmayı iyi beceren, tavsiyelerine kulak vereceğimiz öğrenci olması bizi daha da sevindirecek arkadaşları dinlemek isteriz. yemek problemini nasıl aşıyorsunuz, ben kahvaltı bile hazırlamaya üşenirken siz nasıl besleniyorsunuz ağalar? thx.

döner söylüyoruz öğrenci evindeyim :D

Güzel önerilere bizimde ihtiyacımız var tavuk haşlayıp yemekten bıktık tariflerinizi bekliyoruz :)

Son düzenleme:
iki yumurta kıramadım geçen gece :D ilki çok güzel kırıldı ikinciyi kırarken elimde patladı üstüm başımda gitti kabukları felan düştü oysaki önceden youtubeden nasıl yapılır diye izlemişti yine olmadı :D

fırın özelliği olan mikrodalga varsa 20 dakikada çok güzel kumpir yapılıyor:D

tavuğun son hali

oysa bunun soslu olması gerekiyodu, haşlanmış gibi duruyo yine. tavanın halini göstermek bile istemem. tadı nasıl bakalım

Canına okumuşun tavuğun,kesilmek tavuğun başına gelen en kötü şey değilmiş:DÇok iştah açıcı

aslında tadı gayet güzel olmuş, tavuk onu beğendiğimi bilse kesilirken gülümserdi bence.

tadı iyiyse problem yok afiyet olsun,deneye deneye böyle öğrenirsin işte.Döküm tava almanı tavsiye ederim ne yapsan enfes oluyor bence mangal kadar iyi ve uğraşması yok

Arkadaşlar ben size kendi tarifim olan bir yemeği söyleyeyim kaşarlı, soslu spagetti. Emin ol çok seveceksiniz. Önce spagettiyi haşlıyorum ardından süzüyorum. Boş bir tencereye biraz margarin ve sıvı yağ döküp salçayı kavuruyorum. Ardından biraz kaynar su ve baharat ekleyip hafif katıya yakın, puding kıvamı alana kadar karıştırıyorum. Ardından rendelenmiş kaşarı içine döküp yine karıştırıyorum. Kaşar erimeye başlayınca spagettiyi döküp tekrar karıştırıyorum. Spagettiyi tabağa döktükten sonra üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar serpiyorum ve harika oluyor. Deneyin görün kendi tarifimdir :D

Arkadaşlar ben size kendi tarifim olan bir yemeği söyleyeyim kaşarlı, soslu spagetti. Emin ol çok seveceksiniz. Önce spagettiyi haşlıyorum ardından süzüyorum. Boş bir tencereye biraz margarin ve sıvı yağ döküp salçayı kavuruyorum. Ardından biraz kaynar su ve baharat ekleyip hafif katıya yakın, puding kıvamı alana kadar karıştırıyorum. Ardından rendelenmiş kaşarı içine döküp yine karıştırıyorum. Kaşar erimeye başlayınca spagettiyi döküp tekrar karıştırıyorum. Spagettiyi tabağa döktükten sonra üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar serpiyorum ve harika oluyor. Deneyin görün kendi tarifimdir :D

Buna benzer beşamel soslu fırın makarna yapıyorum enfes oluyor,knorr un hazır beşamel sosu çok iyi,börek gibi oluyor

hocam tavuğa yazık etmissin :D youtube'a ve internette uygulamalı bi sürü tarif var :D öğrenip sende video çekip ünlü olup para kazanabilirsin :D bunu ünlü olmak para kazanmak için yaparsan daha çok şey öğrenirsin :D ve hergün video çekersen kendinede bi yemek yapmış olur aç kalmazsın :D yine zehir gibiyim arkadaş yaa :D

dipnot:yumurta kırmayla başladık hepimiz yemek yapmaya ve unutmayınki basit bi yumurta ğişirme işlemini bile defalarca yanlış yaptık yapa yapa tecrübe kazanırsınız hocam sabredin :D

Kremalı mantar soslu tavuk tavsiye ederim. Tavuk filetoyu doğra, suyunu salıp çekesiye kadar tavada kızart. Mantarlarıda küçük küçük doğrayıp ayrı bir tavada kızart. Daha sonra birleştirip krema ekle. Kremayı ekledikten sonra 30-60 saniye ateşte tutman yeterli. Dilersen köri sosuda ve baharat ekleyebilirsin biraz. Yani ben böyle yapıyorum beğeniyorum :) afiyet olsun

Binlerce yemek tarifi sitesi var, en bilmeyen ilk defa yapacak olan biri bile o tariflere bakarak yapabilir.

Ben yapabiliyorum, ama yapmıyorum. Aylık 400-500 lira yemeksepetine gidiyor.

valla bende yapmayı beceremiyorum. Aslında becerememek değilde üşeniyorum birazda :) Hergün yemeksepetinden banko sipariş veriyorum :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri