Yeni başladım telif hakları ile ilgili.

D
  • Kullanıcı duffycl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yeni Başlayanlar Rehberi
D

duffycl

Guest
Merhaba arkadaşlar ben youtube'dan para kazanma işine yeni başladım bir hafta oldu sayılır. kanalımı açtım adsense hesabımı onayladım iban numaramı ekledim fakat telif hakları ile ilgili sıkıntım var hangi videolarda telif hakkı sıkıntısı olmaz abilerimden kardeşlerimden yardımcı olabilecek birileri var mıdır ?

Hocam onu deneyerek öğrencen yani biraz araştır burada tek tek yazamaz kimse sana. bol kazançlar

çizgi film film dizi gibi şeylerde hem telif hemde sahte telif gelebiliyor

telif riski az olan kategoride söylüyüm sana vinescopetv kanalı genelde telif gelmeyen vinelari atiyor ordan videolari toplıu çekip comp yapabilirsin tek tek yüklersen hiç bişi kazandırmaz :D

Sizin olmayan bir içeriğe telif gelmesi mümkün hocam.
Hiç telif atmiyor da demek doğru olmaz bir gun adamın kafasına eser telifi basar yada bir sahte telifci telif yollayabilir

çizgi film film dizi gibi şeylerde hem telif hemde sahte telif gelebiliyor

telif riski az olan kategoride söylüyüm sana vinescopetv kanalı genelde telif gelmeyen vinelari atiyor ordan videolari toplıu çekip comp yapabilirsin tek tek yüklersen hiç bişi kazandırmaz :D

hocam söylediğiniz terimlerden birşet anlamadım malum yeniyim bu işte daha :) comp falan yabancı bana şimdilik yani :D

Sizin olmayan bir içeriğe telif gelmesi mümkün hocam.
Hiç telif atmiyor da demek doğru olmaz bir gun adamın kafasına eser telifi basar yada bir sahte telifci telif yollayabilir

Keşke elimde olsada kendi vine'larımı çekebilsem ya da kendi videolarımı izlenilebilecek güncel videolar :) yinede teşekkür ederim yardımlarınız için arkadaşlar :)

hocam söylediğiniz terimlerden birşet anlamadım malum yeniyim bu işte daha :) comp falan yabancı bana şimdilik yani :D

hemen türkçe izah edeyim

biliyorsun vinelar 7 saniyelik ve reklam pek çıkmaz çıksa bile düzgün para getirmiyor ama sen dedigim kanaldan vinelari toplu olarak alacan birleştiricen

4-5 dk lık videolar oluşturcan youtube a yazarsan vine comp görebilirsin

1-Türkçe içerik çalışma
2-dizi film çizgi film yükleme
3- müzik yükleme
4-futbol ile ilgili sporla ilgili şeyler yükleme
5- belgeseller de sorun

Neler yükleyebilirsin
Komedi üzerine videolar - güncel haberler - merak uyandıran şaşırtıcı şeyler - kaza videoları - hayvanlar - Slayt gösterileri yapabilirsin - Teknolojik tanıtımlar olabilir

hemen türkçe izah edeyim

biliyorsun vinelar 7 saniyelik ve reklam pek çıkmaz çıksa bile düzgün para getirmiyor ama sen dedigim kanaldan vinelari toplu olarak alacan birleştiricen

4-5 dk lık videolar oluşturcan youtube a yazarsan vine comp görebilirsin

Hocam çok teşekkürler valla gayet iyi açıklamışsın anladım :)

1-Türkçe içerik çalışma
3- müzik yükleme
5- belgeseller de sorun

Neler yükleyebilirsin
Komedi üzerine videolar - güncel haberler - merak uyandıran şaşırtıcı şeyler - kaza videoları - hayvanlar - Slayt gösterileri yapabilirsin - Teknolojik tanıtımlar olabilir

Teknolojik videolar ilgimi çekti peki çok sağolun çok yardımcı oldunuz gerçekten :)

her şeyi dene elbet kendi kategorini bulursun.sadece vine komik video kaza ile kalma film müzik belgesel spor herşeyi dene telif gelirsede gelir kanalı silersin tecrübe edinmiş olursun hiç değilse.tabi aşrıya kaçıp adsenseyi tehlikeye sokmamak lazım.para kazanmaları kapanmaması lazım dikkatli olmak lazım sürekli ilgi lazım bu tür kategorilerde.

Son düzenleme:
Bahsedilmemiş bu arada, videolarının üstüne yüklediğin müziklerden de telif sıkıntısı yaşayabilirsin. Beğendiğin x şarkısını yükleyemiyorsun malesef :(

her şeyi dene elbet kendi kategorini bulursun.sadece vine komik video kaza ile kalma film müzik belgesel spor herşeyi dene telif gelirsede gelir kanalı silersin tecrübe edinmiş olursun hiç değilse.tabi aşrıya kaçıp adsenseyi tehlikeye sokmamak lazım.para kazanmaları kapanmaması lazım dikkatli olmak lazım sürekli ilgi lazım bu tür kategorilerde.

Haklısınız :)

Eğer "acaba bu videonun telif sorunu veya dünya engeli var mı ?" diye endişeleniyorsan bir tane youtube hesabı aç onu kobay olarak kullan. Atacağın videoyu ona at bak bakalım dünya engeli 3.taraf olayı falan var mı yokmu temiz ise at orjinal hesabına. Ama şunu bilemezsin bu video belki 1 ay belki 2 ay sonra biri çıkar telif iddia eder fake olsun olmasın bunun çözümü şudur kendin orjinal videolar hazırlayacaksın yoksa bu riskle yaşamaya devam. )

1-Türkçe içerik çalışma
3- müzik yükleme
5- belgeseller de sorun

Neler yükleyebilirsin

1inci madde hariç gerisine katılmıyorum diğer 4 maddeyi tek tek dene illaki kanalların patlıcak telif bombadırmanına tutulacaksın ama bir dizi bir belgesel buldunmu işlem tamamdır bende denicem vakit bulunca :cool:

Bende ingilizce çalışmak istiyorum ama İngilizcem cok iyi değil başlığı sallıyorum bazen

özgün videolar çek tamamıyla senin eserin olsun telif diye bir sıkıntın hiç bir zaman olmaz

Kendi çekmediğin, yada kullanmak için izninin olmadığı HER içerikten telif hakkı yiyebilirsin.. Öyle şu içeriklere birşey gelmez diye bir durum yok.. Hiç ümitlenme..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri