Yeni Laptop Alacaklar için Küçük Bir Yöntem

crocodils

Kayıtlı Üye
Herkese kolay gelsin, iyi kazançlar arkadaşlar :)

Forumda laptop almak isteyen, öneri isteyen, hangisini seçeyim diye karar veremeyen pek çok arkadaşımız var ve bundan sonra da olacaktır.Bende bu nedenle yeni laptop almak isteyen arkadaşlarımıza küçükte olsa yardımının dokunacağını düşündüğüm araştırma yöntemimi paylaşmak istiyorum.

Bilgisayarın en önemli 2 parçası ekran kartı ve işlemci olduğu için genelde onlar arasında ikilemde kalırız. İşte vereceğim listelerden hangisinin daha iyi olduğuna rahatlıkla ulaşabiliyoruz :)

Ekran kartı için;

Mobil Grafik Kartları - Benchmark Listesi - Notebookcheck-tr.com

İşlemci İçin;

Mobil işlemciler - Benchmark Listesi - Notebookcheck-tr.com

Bu sitedeki listelerden almak istediğiniz laptop'da bulunan işlemci ve ekran kartlarını bulup karşılaştırabilirsiniz. Listeler, performans sırasına göre yapılmıştır ve her yeni çıkan işlemci ve ekran kartı modeliyle birlikte güncellenmektedirler.
(Bilmeyenler için Ctrl+F ile istediğiniz modeli bulabilirsiniz)

Ekran kartı için herhangi bir modeli açtığımızda karşımıza gelen sayfada ekran kartının çekirdek hızını, kaç bit olduğunu, hangi tarihte piyasaya sürüldüğünü öğrenebiliyoruz. Biraz daha aşağıya indiğimizde oyunlarda verdiği FPS değerlerini görebiliriz.

İşlemci için de saat hızını, cache değerini, çekirdek sayısını, kullandığı dahili grafik kartını vb. görebiliyoruz.

Buradaki bilgiler dahilinde küçük bir karşılaştırma yapabilirsiniz.

Ben o kadar derinlere inmek istemiyorum yada anlamam derseniz de kararsız kaldığınız işlemcilerin ve ekran kartlarının listedeki sıralamasını, ayrıca ekran kartları için FPS değerlerini göz önünde bulundurursanız en azından bir fikre sahip olmuş olursunuz.

Bilmeyenler için güzel bir kaynak olduğunu düşünüyorum, umarım yardımım dokunabilmiştir :) Alacağınız bilgisayarınızın şimdiden hayırlı olmasını dilerim :)

aynı paylaşımı masaüstü bilgisayar toplayacak olanlar içinde yapabilirseniz çok iyi olur hocam

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri