Yıllık 20 bin vergi sınırı için yapılabilecekler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

youktube

Yasaklanmış
Merhaba arkadaşlar biliyorsunuzki yıllık 20 bin tl üzeri bir miktar banka hesabınıza yatarsa yıl sonu hesap incelemeye girince sizden bunu kanıtlamanız ve %40 kadar bir vergi kesintisi söz konusu oluyor diye bir muhabbet var.
Gelelim soruma;
Arkadaşlar banka hesaplarına adsenseden gelenleri yine az çok bölüyorum ancak paypaldaki parayı direkt banka hesaplarına yatırsam sıkıntı çıkar mı? Yani yıllık 20 bini ister istemez aşıyoruz. Acaba paypaldan altın mı alsak ? Yoksa Yatırım hesabı açıp ona mı yatırsak oradada vergi olayı var mı ? Bilgisi olanlar bu konu hakkında yardımcı olurlar ise sevinirim.

direk 20 bini gectinmi şak diye yakalanmazsın maliye. hesabında cok fazla ve olağan dışı hareketler olmalı. miktar 20 bin tlnin kat ve kat üstleri olmalıki maliye amcanın dikkatini cekebilesin.

eğer her 20 binde yakalasaydı 2-3 ayda bir ziyaretimize gelirdi maliye. hatta dairedeki tüm stajerleri foruma ajan diye sokardı.

sınır yok burası türkiye dayan dayandığın kadar

Afedersin ama hangi vergi dairesine sordun da böyle bir cevap veriyorsun adam insan gibi bir soru sormuş cevabını biliyorsan söyle bilmiyorsan post kasmak için alakasız cevaplar verme lütfen.
zamanında gitti gidiyordan vergi alınmıyordu millet 1,5liralık cipsi bile gitti gidiyrodn satıyordu 2 sene sonra maliye bi inceledi hesapların adamın donuna kadar ceza kesti.
Hocam bu arada soruna gelince paypal kart alıp istedigin banka maitkten cekebilirisn parayı ben basvurdum sanada tavsyem budur.

Afedersin ama hangi vergi dairesine sordun da böyle bir cevap veriyorsun adam insan gibi bir soru sormuş cevabını biliyorsan söyle bilmiyorsan post kasmak için alakasız cevaplar verme lütfen.
zamanında gitti gidiyordan vergi alınmıyordu millet 1,5liralık cipsi bile gitti gidiyrodn satıyordu 2 sene sonra maliye bi inceledi hesapların adamın donuna kadar ceza kesti.
Hocam bu arada soruna gelince paypal kart alıp istedigin banka maitkten cekebilirisn parayı ben basvurdum sanada tavsyem budur.

Hocam paypal hesapları donuyor falan diyenler oluyor diyorlar içeride çok para var yani bir sıkıntı olmasından korkuyorum.

bu konu açılmıştı ayrıntılı bilgi var 6 ayda 50bin dolar geçildi hala bişi yok burası türkiye 200 e kadar yolu var 200 de dur deyin

Hocam paypal hesapları donuyor falan diyenler oluyor diyorlar içeride çok para var yani bir sıkıntı olmasından korkuyorum.

hocam ona donuyor demeyelim de sınırlandırılıyor diyelim senden bazı belgeler istiyorlar onları gönderince hesap tekrar aktif hale geliyor basıma gelmedi ama ben öyle duydum :)

altında alsan adına fatura kesilecek maliye her türlü bulur bulmak istedikten sonra ama ortada mevzuat yok,en azından bu bilişim işleri için kapsamlı bir uygulama yok şimdilik öyle tek tek uğraşmazlar muhtemelen bikaç sene içinde bu internet gelirleri ile alakalı detaylı mevzuat çıkar.Çok abartı miktarlar olmadıkça kafana takacak bir durum yok 20 bini geçmek iş değil zaten yıllardır yığınla kişi geçiyor kat be kat fazlasını ceza yiyen mi duyduk

Son düzenleme:
altında alsan adına fatura kesilecek maliye her türlü bulur bulmak istedikten sonra ama ortada mevzuat yok,en azından bu bilişim işleri için kapsamlı bir uygulama yok şimdilik öyle tek tek uğraşmazlar muhtemelen bikaç sene içinde bu internet gelirleri ile alakalı detaylı mevzuat çıkar.

Hocam ülkemizde devlet herşeyden vergi alıyor ama hiçbirini haketmiyor milletin parasını illaki sömürmek isteyecek iki gün sonra dediğiniz gibi bunun için illaki birşey çıkaracaklar. Sen internet ağlarını özelleştir milleti 8 mbitlerde süründür aldığımız her bilgisayar parçası için faiş vergi ödet reklam aldığımız insan bile senin ülkende olmasın tüm sunucularımız dahi yurt dışında olsun ama sen gel %40 vergi al. Zaten bunu yapsa yapsa türkiye yapar oda yakındır.

Ülkeye döviz sokuyoruz birde vergi mı istiyorlar ? Ben 20 bin limitini çoktan geçtim her ay paypal,adsense,webmoney ve direk dövize banka hesabı havalesi alıyorum bu sorunun cevabı bana da lazım durduk yere babalara gelmeyelim .

iPad'dan gönderildi .

Ülkeye döviz sokuyoruz birde vergi mı istiyorlar ? Ben 20 bin limitini çoktan geçtim her ay paypal,adsense,webmoney ve direk dövize banka hesabı havalesi alıyorum bu sorunun cevabı bana da lazım durduk yere babalara gelmeyelim .

iPad'dan gönderildi .

İsterler hocam burası türkiye.

İsterler hocam burası türkiye.

İşkillendim bi ara online kontör ,oyun parası ve premium paketler satmak için websitesi kurmayı düşünüyorduk çok fahiş vergiler olduğundan Kıbrıs üzerinden sanal şirket kurmuştuk.hukuk forumlarında bu tarz konular çok ama henüz cezai yaptırımla karşılaşanı duymadım.

iPad'dan gönderildi .

Konu ile ilgili olarak [MENTION=13675]AborJin[/MENTION]'i konuya davet ediyoruz. Aga okadar para aldın maliye aradımı seni?

..........

Son düzenleme:
Arkadaşlar ilerde birgün sorun çıkarsa sadece vergi kesmezler, vergiden kat kat fazla vergi cezası alırsınız ve 10 sene geriye dönük hesap sorarlar bilginiz olsun...

Yıllardır web sitesi ile adsenseden güzel para kazananlar var. Hiç böyle bi sorunla karşılaşan birini görmedim. Umarım bize de denk gelmez

bu konu daha önceden de açılmıştı ve yirmi değil diye hatırlıyorum.en azından o zaman hesap yaptıgımda yılda o kadar kazanmam nasıl olsa demiştim.sonrada konu kapatılmıştı.eskilerden konu çıkar mı bilmem bir bakayım sonra maliyecinin biri görmeden kapatalım bu konuyu :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri