YouTube Bu özelliğiyle Ortalığı Kasıp Kavuracak!

Murat Sarıkaya

Yasaklanmış
wLdpkb.jpg

Sürekli artan internet hızıyla TV ve internette yüksek görüntü kalitesini entegre etmek isteyen YouTube, gelecek hafta düzenlenecek Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda 4K çözünürlükte video yayını hizmetini sunacak.

YouTube, GigaOm sitesine yaptığı açıklamayla, gelecek hafta Las Vegas'ta düzenlenecek Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda VP9 video kodeksiyle 4K çözünürlüğe adım atacağını duyurdu. Ultra HD ve piksel yoğunluğu seçeneklerine göre farklılık göstersede, standart 4K, HD'nin dört katı çözünürlük, yani 4096×2160 3840x2160p sunuyor.

Bu kadar yüksel bir çözünürlük için evlerde çok yüksek internet hızı bulunması gerektiğini biliyor. Şirketin birçok donanım ve yazılım sağlayıcılar tarafından 4K için kullandığı H.265 video kodeğine alternatif olarak geliştirdiği VP9, HD içeriğin de daha hızlı elde edilmesini sağlıyor.

Google 'ın VP9 ile başarılı olması halinde, YouTube'un gücüyle donanım üreticileri VP9 kullanmaya itebileceği düşünülüyor.

YouTube, 4K kalite seçeneğiyle ev eğlencesinde önemli bir adım atacağı gibi, yeni nesil tablet ve konsollarla yaşanacak keyfi de artıracak.

http://www.youtube.com/watch?v=suWsd372pQE
http://www.youtube.com/watch?v=tJGnHB3rtMU
http://www.youtube.com/watch?v=M0jmSsQ5ptw

Kaynak

konuyla alakalı değil ama resimi görünce sormak istedim bazı videolar bu şekilde tv içerisinde gösteriliyor bunu nasıl yapabiliriz

Videoyu açayım dedim, tüm bölgenin internet hattı çöktü 3g ile yazıyorum.

... ve ekran kartı hata verir, laptopum kapanır.

---------- Mesaj saat 00:06:46 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:04:40 civarında gönderildi. ----------

ilk video 4dk 4k'da 520mb

Ya yaa :p ben başıma gelebilcekleri düşündüğüm için sayfayı direk kapattım :D
önleminizi alcaktınız gençler :D

1 saniyesini izledim 1 saat sonra 2. saniyeyi izlerim beyler anlatırım size

Haha hocam televizyonun ortasindaki kırmızı play tuşuna tıkladım yemin ediyorum :D

videoyu 4k yaptım bilgisayar kasmaya başladı virüs gibi mübarek :D

konuyla alakalı değil ama resimi görünce sormak istedim bazı videolar bu şekilde tv içerisinde gösteriliyor bunu nasıl yapabiliriz

Bunu nasıl yaparsın kardeşim hemen söyliyeyim yakında bu tarz şeyler ile ilgili bir eğitim videosu ve kaynaklar yayınlıycam çalışıyorum üstünde araştırıyorum ama şu kadar söyliyeyim bilindik grafik programları ile tv resimleri üzerinde yapıyoruz bu işlemi oynamayı yani sonra resim hazır hale gelincede

video edit programlarından her hangi biri ile resme videoyu gömüyoruz
yapılcak diğer işlemleri yapıyoruz renderliyoz oluyor ..

Video hangisi merak ettim. Link verinde şimdiden play tuşuna basıp durdurayım haftaya belki izlerik. :)

Bunu nasıl yaparsın kardeşim hemen söyliyeyim yakında bu tarz şeyler ile ilgili bir eğitim videosu ve kaynaklar yayınlıycam çalışıyorum üstünde araştırıyorum ama şu kadar söyliyeyim bilindik grafik programları ile tv resimleri üzerinde yapıyoruz bu işlemi oynamayı yani sonra resim hazır hale gelincede

video edit programlarından her hangi biri ile resme videoyu gömüyoruz
yapılcak diğer işlemleri yapıyoruz renderliyoz oluyor ..

şimdi onu çözdüm ama çok büyük sorunum var şimdi konu açacağım bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

4k çok abartı geldi bana sanki her yer boyanmış gibi benim monitörde mi öyle anlamadım 1080 daha normal.

wLdpkb.jpg

Sürekli artan internet hızıyla TV ve internette yüksek görüntü kalitesini entegre etmek isteyen YouTube, gelecek hafta düzenlenecek Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda 4K çözünürlükte video yayını hizmetini sunacak.

YouTube, GigaOm sitesine yaptığı açıklamayla, gelecek hafta Las Vegas'ta düzenlenecek Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda VP9 video kodeksiyle 4K çözünürlüğe adım atacağını duyurdu. Ultra HD ve piksel yoğunluğu seçeneklerine göre farklılık göstersede, standart 4K, HD'nin dört katı çözünürlük, yani 4096×2160 3840x2160p sunuyor.

Bu kadar yüksel bir çözünürlük için evlerde çok yüksek internet hızı bulunması gerektiğini biliyor. Şirketin birçok donanım ve yazılım sağlayıcılar tarafından 4K için kullandığı H.265 video kodeğine alternatif olarak geliştirdiği VP9, HD içeriğin de daha hızlı elde edilmesini sağlıyor.

Google 'ın VP9 ile başarılı olması halinde, YouTube'un gücüyle donanım üreticileri VP9 kullanmaya itebileceği düşünülüyor.

YouTube, 4K kalite seçeneğiyle ev eğlencesinde önemli bir adım atacağı gibi, yeni nesil tablet ve konsollarla yaşanacak keyfi de artıracak.

"Go Beyond" 4K Ultra HD Time Lapse - YouTube
Australia - Land Down Under - 4K - YouTube
The Athlete Machine - Red Bull Kluge - YouTube

Kaynak

10 dakkadır 2 saniye yükleyemedim gerisini siz düşünün ben genelde 360 da bile 1 dakka yüklemesini bekleim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri