Youtube ile Farklı Kazanç Sistemi; PPD

weberesice

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir takip edemedim ama sanırım Google'ın yakın zamanda yaptığı güncellemelerin etkileri partnerler üzerinde görülmeye başlamış. Tabi başta Quiz.. Diğer partnerlerde de benzer durumlar olacaktır sanırım. Durum çok içaçıcı görünmüyor, ben özgün çalışıyordum fakat diğer yandan spam olayını da araştırıyordum ufak ufak denemeler de yapmadım değil. Ama ilerde neler olur bekleyip görmek lazım. Umarım tüm arkadaşlar adına olumlu gelişmeler olur.

Sözü fazla uzatmadan, konuya geçeyim. PPD (Pay per download) internet üzerinden bir başka kazanç sistemi. Çoğunuz duymuşsunuzdur, çalışanlarınız da olmuştur belki. Hatta forumda da konusunu açmıştım daha evvel.

Özetle paylaştığınız dosya indirildikçe para kazanırsınız. Bir başka kazanç sistemi dedim ancak sizlere fazla uzak değil. Çünkü dosyanızı web sitesi ya da bloglar üzerinden de paylaşma şansınız olsa da en fazla trafiği yine Youtube'dan alıyorsunuz.

Yani "Ben Youtube'da iyiyim, videomu yüklerim, ilk sıralara da çıkarırım vs vs ancak artık para kazanamıyorum, pılımı pırtımı toplar giderim buralardan" diyen arkadaşlara alternatif bir gelir kaynağı olması açısından öneriyorum.

Dosya paylaşıyorsunuz dedim, bu herhangi bir dosya olabilir. Program, e-book, oyunlarla ilgili yararlı dosyalar ya da oyun hileleri, telefon yazılımları yararlı bilgiler içeren pdf dosyaları ya da şuan aklıma gelmeyen herhangi işe yarar bir dosya..

Basit bir örnek vereyim; Clash of Clans (Hiç oynamadım, dosyasını da araştırmadım, sistemi anlamanız açısından örnek veriyorum) sanırım günümüzün en popüler oyunlarından... Bu oyunla ilgili bir hile, ya da oyunu kolaylaştıran bir eklenti/bot bulup paylaşıyorsunuz. Bu dosyanızın reklamını Youtube'a yükleyeceğiniz video ile yapıyorsunuz. hilenin ya da artık her ne ise nasıl çalıştığını anlatan bir video. Ve bu videonun performansına göre de kazanacağınız para ortaya çıkıyor.
Ya da bir Facebook oyunu hilesi. Popüler bir oyun hilesi paylaşmıştım ve sadece tek video ile reklamını yapıyordum ve o tek video aylık 150-200 dolar getiriyordu bana. 1 sene ayakta kaldı video ve 150k izlenimde silinmişti sanırım. PPD çalışırken bile spam yapamamıştım yani :) Bir dosya için en fazla 3-5 videom oluyordu.

Kazanacağınız tutar dosyanızın indirildiği ülkeye göre farklılık gösterir ve 1 indirmeden $0.50 - $20.00 arasında kazanabilirsiniz.

Uzun süredir PPD üzerine çalışmıyorum ancak yıllarca çalıştım ve çok yoğun şekilde çalışmasam da geçimimi sağlayacak kadar kazandım. Tekrar ben de çalışmaya başlayacağım yeni dosya ve malzemeler arayışına giriyorum :)

Sistemi kısaca anlattım ama tabi çalışacağınız şirketler var. İlla ki yenileri de çıkmıştır araştırmak gerek ancak, benim bu işe başladığım en eski köklü site olan Sharecash sitesini öneririm. Hala da ayakta ve güvenli bir şirkettir, kıyıda köşede kalmış dosyalarımdan arada ödeme de gönderiyor :)

İşe ilgi duyup denemek isteyen arkadaşlar referans linkimle siteye üye olurlarsa sevinirim. O zaman alt üyem oluyorsunuz ve size bir eksisi olmadan bana %5 katkı sağlıyorsunuz.

ShareCash üyelik [Referans Linkim]: ShareCash - Make Money Uploading Files!

ShareCash üyelik [Direkt Link]: ShareCash - Make Money Uploading Files!

Alt üyem olursanız bana bildiriniz arkadaşlar. Sormak istediğiniz kafanıza takılan şeyleri de bana sorabilirsiniz. Vaktim ve bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

Umarım böylesi stresli bir zamanda bu konuyu açmam yanlış anlaşılmaz. Aranızda bu işe yatkın arkadaşlar illa ki vardır. Hatta aranızda bu işten çok kazanacak arkadaşlar da vardır. Ben paylaşma görevimi ifa edeyim de, alt üyem olursanız sevinirim, olmaz kazanırsanız yine sevinirim :)

Google'a "ppd kazanç" yazarsanız çıkan sonuçlarda göreceğiniz konuların çoğu bana aittir. İnternet üzerinden görmediğim bir çok kişiye anlattım bu sistemi kazananlar oldu, kazanamayanlar oldu, iyi kazananlar da oldu. Tabi alt üyem olmayıp da kazananlar da olmuştur. Hatta 20 yaşlarında olduğunu sandığım bir kardeşim çok uzun süre sonra bu forumda beni bulup "Abi kusura bakma ben ozamanlar 13 yaşındaydım ilgilenmezsin diye yaşımı büyük söyledim" gibi ilginç bir itirafta bulundu :D

Detaylı bilgi: http://www.ytpara.com/farkli-kazanc-yollari/45716-ppd-ve-cpa-ile-online-kazanc-methodu.html

Son düzenleme:
Yt yi çöpe çeviren şuan birçokkişinin ekmeğini kesen bu bluelink sistemi zaten. Çöpcü olacaksanız girin hala para vardır, belki başka siteleride çöp etmek gerekir nedeRsiniZ?

Mayis baslarinda bende bir deneyeyim dedim, demez olaydim :) gunde 8 saat filan kafaya koydum yapacam dedim iki haftaya 4-5 dolar filan ilerleye bildim sadece.Eved belki cok iyi kazananlar vardir ama oyle sadece ytda spam yapmis insanlarin kazanma sansi yok ve bence asla youtubeye(spama) alternatif olamaz.Ama guzel paylasim olmus bilmeyenler vardir belki deneye bilirler :)

sen video altında link paylaşınca youtube buna izin mi verecek sanıyorsunuz ? bu devir çoktan kapandı videonuz direk 301 takılır 1 hafta geçmez spam yer...

Mobil olarak gönderildi.

sen video altında link paylaşınca youtube buna izin mi verecek sanıyorsunuz ? bu devir çoktan kapandı videonuz direk 301 takılır 1 hafta geçmez spam yer...

Mobil olarak gönderildi.

hocam o videosu 301de takılanlar, kendi videosuna sahte izlenim kasıyor, charles gibi programla tek ipten çok izlenim kasıyolar, tabi izlenim sahte olunca 301e takılıyor izlenimler

ama sen kalkıp izlenim satın alırsan hiç öyle ne videon 301e takılır nede spam falan yersin

Hocam ben size katılmıyorum bu blue linkçilik değl bi videonun altında döküman linki veriyor yani izlenilebilir izletilebilir bir videosu var blue linkçilik değil bence

Blue linkçilikse çöp.
YT'yi çöpe çevirenler zaten onlar.
Azaldılar baya 1 Eylül itibarıyla daha da azalacaklar.
İnşallah azalarakta bitecekler.

Bence de blue link değil bu. Saniye sayıp o saniyeden sonra indirmeye izin veren linkleri sağlayan şirketler olabilir. Eğer öyleyse güzel paylaşım birçoğumuz için de faydalı olabilir. Teşekkürler.

Sizde mi Blue Linkcilerden olcaksınız :D

boş işler bunlar.

Yt yi çöpe çeviren şuan birçokkişinin ekmeğini kesen bu bluelink sistemi zaten. Çöpcü olacaksanız girin hala para vardır, belki başka siteleride çöp etmek gerekir nedeRsiniZ?

Mobil olarak gönderildi.

hocam o videosu 301de takılanlar, kendi videosuna sahte izlenim kasıyor, charles gibi programla tek ipten çok izlenim kasıyolar, tabi izlenim sahte olunca 301e takılıyor izlenimler

ama sen kalkıp izlenim satın alırsan hiç öyle ne videon 301e takılır nede spam falan yersin

Hocam ben size katılmıyorum bu blue linkçilik değl bi videonun altında döküman linki veriyor yani izlenilebilir izletilebilir bir videosu var blue linkçilik değil bence

Blue linkçilikse çöp.
YT'yi çöpe çevirenler zaten onlar.
Azaldılar baya 1 Eylül itibarıyla daha da azalacaklar.
İnşallah azalarakta bitecekler.

Bence de blue link değil bu. Saniye sayıp o saniyeden sonra indirmeye izin veren linkleri sağlayan şirketler olabilir. Eğer öyleyse güzel paylaşım birçoğumuz için de faydalı olabilir. Teşekkürler.

Vay be bu ve bu konuda paragraflarca yazı yazdım ama konu blue linkçi / hayır blue linkçi değil olayına dönmüş :D

Aslında bu terimi forumda daha önce de görmüştüm bir kaç kez ama tam olarak ne anlama geldiğini inanın bilmiyorum arkadaşlar. 1 Eylülden sonra neden azalacaklar onu da bilmiyorum. Orda da bir link söz konusu sanırım ama orada amaç farklı olabilir.

Video açıklamasına dosyamızın linkini, veya dosyamızı paylaştığımız blogun/sitenin linkini ekliyoruz. Veya hiç link eklemeyip videoya altyazı şeklinde geçiyoruz. 301 olayıyla da hiç alakam yok :D Ben videomu yükler izlenmesini beklerim.

[MENTION=22439]maestaso[/MENTION] [MENTION=8077]NoEroin[/MENTION] çöplük konusu tartışılır hocam, bence o tartışmaya girmeye gerek yok. Şöyle söyleyeyim PPD'den günlük en yüksek $250 rakamını gördüm geçen 4 senede. Ve bu tutara ulaşırken bile video sayım 10-15'i geçmemiştir... Halen daha sıfır video ile kıyıda köşede kalmış bloglarımdan aylık ortalama $300 geliyor. Şimdi durum böyleyken, her biri günlük 3-5 TL getirsin yeter amacıyla yüklenmiş yüzden fazla video içeren yüzlerce kanal mı, yoksa benim bu 3-5 videom mu Youtube'u çöp eder karar sizin. O yüzden dediğim gibi çöp olayına girmesek iyi olur :rolleyes: Zaten biraz da olay kişide biter. Amaç ne olursa olsun spam/ppd ya da başka bir iş işin cılkı çıkarsa her türlü çöp olur. Tabi ki benim 3-5 video yüklemem başkasının yüzlerce yüklemeyeceği anlamına da gelmez.

Valla yıllardır yaptığım gibi bilmeyenler duymayanlar da görsün işe yatkın olan varsa kazansın istiyorum. Elbette ki hali hazırda spamdan iyi kazanan biri bu işe sıfırdan başlamamalı. Ama herkes Youtube'dan iyi paralar kazanamıyor takdir edersiniz ki. Ben de Youtube ile haşır neşir olup ama partner/adsense noktasında tıkanan kazanamayan arkadaşlara farklı bir ek gelir imkanı gösteriyorum.

Kazanç paylaşımı yasak ama konu PPD olduğu için ekliyorum. Çoğu zaman sahtekar muamelesi de görüyorum çünkü sanki bu siteler babamın oğlunun siteleriymiş gibi :) Şuana kadar çalıştığım sitelerdeki görüntüleri de paylaşayım. Tabi ki kimine göre boş iştir, kimine göre güzel iştir. Ben bugün bir dosyamın falanca ülkeden 30 kez indirilmesini sağlarsam asgari ücretli vatandaş kadar para kazanmış olurum mesela.

ppd_odemelerim.png

Son düzenleme:
[MENTION=16282]weberesice[/MENTION]

Hocam siz 5-10 video ile yetinebilirsiniz ama bu işi adamlar 10 senedir yapıyor. Bırakın 10 videoyu dakikada her biri 2 saat bol etiketli yanıltıcı küçük resim dolu 100 video yüklüyorlar. Belkide günük 50 bin video yüklüyorlardır rahat.

Bu da sadece tek kişi için. Hepsini sayarsak tahmini günlük 1 milyon çöp video x 120 dk= 50 tb /2 saat video, iyimser olarak 50 mb ise/

Bunun ne denli yt nin sırtına yük olduğunu tahmin edersiniz üstelik yt nin hiç bir kazancı olmadan. Bu videolarla savaşacak isterse binlerce çalışan olsun önüne geçmek yine zor.

301 taktiği ile sahte videoların ilk sıralara gelme olayı bitti 301 kalktı, çünkü artık yetişemedi yt. Bunlara el atmışken şu spamcılara da el atak dediler. Eğer bu 301 ciler olmasaydı daha en az 4 yıl daha kolayca spam yapardı millet.

Para kazanma meselesine gelirsek, zaten söylemişsin 10 video ile okadadr kazanıyorsan zaten adamlar dakikada onun 10 katını kazanıyordu.

Yt üzerindeki varlıkları artık tükenmek üzere beraberinde bizide götürerek. 301 kalktı ve izlenim kasan videolar direk belirlenip siliniyor ve kanal kapatılıyor. Yani yt üzerinde bu işi yapmak için artık çok geç.

---------------------------------

Sizin bahsettiğiniz özgün videoda olsa link vererek bir ek gelir kapısı olması amacıysa o yanlış birşey değil. Web sitenize izlenimli videolarınıza heryeri link yapın sorun değil.

Ama yt de spamı bitiren bu linkçiler olduğuna ve bizi uçurumdan attıklarına göre hiçte link olayına severek yaklaşamam.

Yanlış hatırlamıyorsam bu konuyu daha önce incubus ta anlatmıştı. Hiç böyle tepkiler almamıştı. Bu olay zaten kolay not olay değil videonun açıklamasına koyduğun linkyeki dosyanın indirilmesini sağlamak beceri ister. Ona uygun kategori bulmak gerekir. Blue link çok ayrı birşey bence detayını da bilmiyorum gerçi. Spam yapan insanlar yt to yt yapan insanların bu konuya tepki göstermesi de manidar olmuş sanki.

[MENTION=16282]weberesice[/MENTION]

Hocam siz 5-10 video ile yetinebilirsiniz ama bu işi adamlar 10 senedir yapıyor. Bırakın 10 videoyu dakikada her biri 2 saat bol etiketli yanıltıcı küçük resim dolu 100 video yüklüyorlar. Belkide günük 50 bin video yüklüyorlardır rahat.

Bu da sadece tek kişi için. Hepsini sayarsak tahmini günlük 1 milyon çöp video x 120 dk= 50 tb /2 saat video, iyimser olarak 50 mb ise/

Bunun ne denli yt nin sırtına yük olduğunu tahmin edersiniz üstelik yt nin hiç bir kazancı olmadan. Bu videolarla savaşacak isterse binlerce çalışan olsun önüne geçmek yine zor.

301 taktiği ile sahte videoların ilk sıralara gelme olayı bitti 301 kalktı, çünkü artık yetişemedi yt. Bunlara el atmışken şu spamcılara da el atak dediler. Eğer bu 301 ciler olmasaydı daha en az 4 yıl daha kolayca spam yapardı millet.

Para kazanma meselesine gelirsek, zaten söylemişsin 10 video ile okadadr kazanıyorsan zaten adamlar dakikada onun 10 katını kazanıyordu.

Yt üzerindeki varlıkları artık tükenmek üzere beraberinde bizide götürerek. 301 kalktı ve izlenim kasan videolar direk belirlenip siliniyor ve kanal kapatılıyor. Yani yt üzerinde bu işi yapmak için artık çok geç.

---------------------------------

Sizin bahsettiğiniz özgün videoda olsa link vererek bir ek gelir kapısı olması amacıysa o yanlış birşey değil. Web sitenize izlenimli videolarınıza heryeri link yapın sorun değil.

Ama yt de spamı bitiren bu linkçiler olduğuna ve bizi uçurumdan attıklarına göre hiçte link olayına severek yaklaşamam.

Kardeşim o tarz çalışma şekline amaç ne olursa olsun bende karşıyım. O ekmek yediği kabı pisletmektir. Ama dediğim gibi bu blue linkçi dediğiniz elemanlar farklı bir olay gibi geliyor bana. Bir kaç örnek video gösterirsen daha iyi olur :)

Forumdan şimdi bir iki konuya baktım bunlar çıktı mesela:

5ogu2b.jpg

Arkadaşlar bütün film/dizi/animelere blue linkçiler el atmış.Videolara şunu yazıyorlar Click blue link in description for full movie/ full episode ve 1 saatlik ve 50 şer dk lık videolar şeklinde basıyorlar yüzlerce binlerce.Ya böyle bir şey yok.Bunların yüzünden normal video atanların videoları görünmüyo aramalarda.Bu karaktersiz yamyamları temizliyorum.Ardından ben 10 tane kaldırttıysam adamlar 1000 tane yenisini atıyor.Daha sonra stabil bir şekilde her 2 dk da bir onlarca video atıyorlar.Yani böyle bi yamyamlık yok ya.301 e takıyorlar bi de günlerce haftalarca videoları üstte duruyo.Biz böyle bir şey yapsak Youtube anında müdahale eder.Anlamıyorum arkadaş ya.Adamı deli edecekler.Bunlara karşı ne yapmalıyız.Film dizi anime çalışanların ortak sorunu olduğunu düşünüyorum.Bu adamlara karşı bi çözüm bulmamız lazım.

Durum buysa bu adamların amacı kendi sitelerine yönlendirip film izlettirmek sanırım. Bunların PPD ile alakası yok. Maalesef konularda yazdıklarımı da tam okumamış olabilirsiniz. Biz yanıltıcı etiket resim vs girerek çalışmıyoruz. Öyle çalışsak zaten adam dosyamızı indirmez :) Bu adamlar için Youtube bir araç amaçları kendi sitelerine trafik yönlendirmek. PPD'de ise Youtube böyle bir araç değildir. Video ne kadar organik izlenir, beğenilir ve pozitif yorum alırsa o kadar iyi olur. Hem PPD'de filmlerle işimiz yok. Yani bir PPD çalışanının sizin film dizi vs kategorilerini çöpe çevirme ihtimali yok denecek kadar düşüktür. Biz daha ziyade oyunlar üzerine çalışırız. Atıyorum biz Fifa 15 oyunu için bir hile paylaşırız. Burada kaç kişi Fifa 15 üzerinden spam ile para kazanır?

[MENTION=38355]Calavera[/MENTION] Evet kardeşim ilk etapta biraz karışık gelebilir :D Ama aslında basit denilebilir. Eşleşen, dünya engeli, render, bot olayları yok :) Ben spama başlamamıştım ama az buçuk bildiğimden PPD daha kolay diyebilirim. Sadece biraz kafa yorup insanların o indirmek isteyeceği dosyayı bulmak gerekiyor. Sonra o dosyayı üye olduğumuz siteye yüklüyoruz. Linkini de Videomuzda veya blogumuzda/sitemizde paylaşıyoruz. Bilgisayarda çift tıklayıp film izlemek dışında işi olmayan yeğenim bile bu işten para kazanmıştır.

Ama tekrar söyleyeyim Youtube'dan hali hazırda iyi kazanan arkadaşlar sıfırdan bu işe başlayıp vakit kaybetmesinler. Ha fazla vaktiniz varsa ek iş olarak deneyebilirsiniz ama daha ziyade spamda tıkanıp farklı şeyler denemek isteyen arkadaşlara öneririm.

"Madem öyle sen neden artık çalışmıyorsun" diyen arkadaşlar olacaktır. Özgüne başladığımdan ve farklı konularda çalıştığımdan uzun süredir çalışmıyorum ara verdim. Ancak bu hafta itibariyle başlıyorum yeni dosya arayışındayım :)

---------- Spam Engelliyici 10:58 ---------- Önceki Mesaj 10:54 ----------

Yanlış hatırlamıyorsam bu konuyu daha önce incubus ta anlatmıştı. Hiç böyle tepkiler almamıştı. Bu olay zaten kolay not olay değil videonun açıklamasına koyduğun linkyeki dosyanın indirilmesini sağlamak beceri ister. Ona uygun kategori bulmak gerekir. Blue link çok ayrı birşey bence detayını da bilmiyorum gerçi. Spam yapan insanlar yt to yt yapan insanların bu konuya tepki göstermesi de manidar olmuş sanki.

Aynen hocam ben de detayını bilmiyorum ama blue link ayrı bir şey :D Dediğiniz gibi dosyanın indirilmesini sağlamak da beceri ister. İnsanların ne yapıp edip indirmek isteyeceği bir dosya bulduğumuzda olay bitiyor. Daha önce ben de uzun uzun anlattım konuda ilk mesajda linki var. Ama çalışan oldu mu bilemiyorum :)

Hocam olayın mantık ını kısa bi cevapta anlamak adına soruyorum

misal

sony vegas programını full yapmayı videoda gösteriyorsunuz aşağıda da crack dosyasının linkini mi paylaşıyorsunuz ?

Hocam olayın mantık ını kısa bi cevapta anlamak adına soruyorum

misal

sony vegas programını full yapmayı videoda gösteriyorsunuz aşağıda da crack dosyasının linkini mi paylaşıyorsunuz ?

Aynen hocam. Aşağıya dosyanızın linkini, ya da dosyanızı indirebilecekleri blog/site linkini ekliyorsunuz. Adam videoyu izliyor indirmek isterse linke tıklıyor.

Diğer konuda bahsettim tabi dosya öyle kolay indirilemiyor. İndirilebilmesi için bir offer tamamlanması gerekiyor. O da her ülkeye göre değişiyor, kazanacağımız para da yine o ülkeye göre değişiyor. Eskiden Türkiye için geçerli offer yoktu şuan durum ne bilmiyorum.

İlk okuyan arkadaşlar kimse onu indirmekle uğraşmaz diyebilir ama dosya işlerine yarayacaksa indiriyorlar. İlk mesajda bahsettiğim Facebook oyunu hilesi mesela. Popüler bir oyun için çalışan bir hile paylaşmıştım şuan baktım toplam 2699 kez indirilmiş o dosya zamanında.

Bu arada bakın, biri dosyanızı indirdiyse, aşağıdaki gibi bir sayfadan geçmek zorunda, haftalık 6tl ödediği bir ücret. 10.000 Kişi de indirse kimsenin oraya telefon numarasını yazacağını sanmam hadi yazdı diyelim, yazan muhtemelen çocuktur bana etik gelmedi açıkcası.

Bu arada bakın, biri dosyanızı indirdiyse, aşağıdaki gibi bir sayfadan geçmek zorunda, haftalık 6tl ödediği bir ücret. 10.000 Kişi de indirse kimsenin oraya telefon numarasını yazacağını sanmam hadi yazdı diyelim, yazan muhtemelen çocuktur bana etik gelmedi açıkcası.

Paylaştığın için teşekkürler kardeşim. Eskiden TR için offer yoktu bunlar yeni sanırım :) Ben hiç Türkçe çalışmadım ama hemen hemen her ülkede bu tarz mobil üyelik gerektiren offer'lar olabiliyor. Çocuk indiriyorsa hoş olmaz tabi ki. Ama misal benim paylaştığım oyunun hilesini indirmek isteyebilecek çocuk hiç görmedim çevremde. Hep büyükler oynuyordu :D Bu arada üyeliği de iptal edebiliyorlar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri