YouTube İş Ortağı Programı hakkında böyle bir mail geldi

• Kullanıcı mahmut-kys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

mahmut-kys

Kayıtlı Üye
Youtube iş ortağı programı hakkında böyle bir mail geldi. Aşağıda ekledim.
Mail Eylül 14 te geldi. Mail geldikten sonra ne olur ne olmaz diye 3 tane shorts videosu yükledim en azından. 1 ay içinde 4000 saate ulaşmam çok zor. Son 365 günün istatistiğine baktım 4000 saati bulması imkansız.
Ama şöyle bir durumda var yüklediğim shorts videosunun biri 2 günde 1600 izlenmeyi geçti faydası olur mu bilemedim.
Not: Mail gelmeden önce en son 17 Mart 2024 tarihinde shorts videosu yüklemiştim. Bazı problemlerden dolayı aktif kalamadım.
Neler yapabilirim? Umarım programdan devredışı bırakılmam:(

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-10-03 035647.jpg
    Ekran görüntüsü 2024-10-03 035647.jpg
    17,6 KB · Görüntüleme: 81
Kanalın gördüğüm kadarıyla özgün videolarla yapılmış. Sana tavsiyem 10bin civarı bir fiyata sat, nitekim kanalın ömrü boyunca bu denli bir para kazandırmış mıdır bilmiyorum. Yeni kanal aç ve yoluna devam et. En azından kendine bütçe sağlamış olursun, 300 liraya 3bin abone alıp kaldığın yerden hayatına devam edersin.

Yeni kanallar açmaktan çekinmeyin, haftada 3 tane özgün kanal üretiyorum neredeyse, bazen o kadar çok kanalım oluyor ki işletecek zaman bulamayıp satıyorum.

Diğer bir tavsiyem, eğer satmak istemiyorsan 4bin saat satın almalısın. Uzun zaman garantili olmasına dikkat et. Bunun da maliyeti 2-5bin tl arası değişir, ben satıcı değilim ve satan tanımıyorum ama bu sektörde böyle hizmetleri yıllarca kullandık forum olarak.

Kanalın gördüğüm kadarıyla özgün videolarla yapılmış. Sana tavsiyem 10bin civarı bir fiyata sat, nitekim kanalın ömrü boyunca bu denli bir para kazandırmış mıdır bilmiyorum. Yeni kanal aç ve yoluna devam et. En azından kendine bütçe sağlamış olursun, 300 liraya 3bin abone alıp kaldığın yerden hayatına devam edersin.

Yeni kanallar açmaktan çekinmeyin, haftada 3 tane özgün kanal üretiyorum neredeyse, bazen o kadar çok kanalım oluyor ki işletecek zaman bulamayıp satıyorum.

Diğer bir tavsiyem, eğer satmak istemiyorsan 4bin saat satın almalısın. Uzun zaman garantili olmasına dikkat et. Bunun da maliyeti 2-5bin tl arası değişir, ben satıcı değilim ve satan tanımıyorum ama bu sektörde böyle hizmetleri yıllarca kullandık forum olarak.

çok teşekkür ederim tavsiyeler için şunu fark ettim ki yabancı dilde içerik üretecen zamanla çok iyi olur.
Reels videolarının izlenmesi duruyor mu? Bir tane reels paylaşmıştım attığım günün akşamında 1600 izlenmeye ulaştı. Demekki Shorts özet akışında sık gösterdi. Bende dedim algoritma bu videoyu tanıdı tutar dedim. Baktım aradan 3-4 geçti şuan görüntülenme almıyor maalesef yerinde sayıyor alsa da çok az alıyor. Bir anlayamadım gitti şu algoritmanın mantığını

çok teşekkür ederim tavsiyeler için şunu fark ettim ki yabancı dilde içerik üretecen zamanla çok iyi olur.
Reels videolarının izlenmesi duruyor mu? Bir tane reels paylaşmıştım attığım günün akşamında 1600 izlenmeye ulaştı. Demekki Shorts özet akışında sık gösterdi. Bende dedim algoritma bu videoyu tanıdı tutar dedim. Baktım aradan 3-4 geçti şuan görüntülenme almıyor maalesef yerinde sayıyor alsa da çok az alıyor. Bir anlayamadım gitti şu algoritmanın mantığını

Aynen hocam shortsların algoritması böyle şuan. İlk çıktığı zamanlar teşvik amaçlı bol keseden öneriyorlardı videoları, çok basit şekilde milyonlara çıkabiliyordun artık olay etkileşimin durumu ve kanalın abonelerinin boostlamasından ibaret.

Anlatmak istediğim yüksek abonen varsa iyi hoş her şey, kitlenle beraber hit alırsın öneriye girersin. Abone yoksa bir miktar izleniyorsun sonra kesiliyor. Benim özgün kanallarımda aboneler bile görmüyor 3-5 izlenme geliyor totalde çok tuhaf ama durum bu

tavsiyem oyunlara yönel

gameplay açısından değil. Mesela açılmıyor, hata veriyor gibi

Mesela "FC 25 Türkçe nasıl yapılır? Çözümü" gibi yada "EA Anticheat hatası nasıl düzeltilir" gibi

Daha henüz FC 25 hatasıyla ilgili Türkçe videosu yok. İlk sen yapabilirsin. FC 24 için yapmış, 70k izlenme aldı

pw3dq2n.jpg

Sadece bu tarz değil, sahip olduğun oyunlar üzerinden de yap

tavsiyem oyunlara yönel

gameplay açısından değil. Mesela açılmıyor, hata veriyor gibi

Mesela "FC 25 Türkçe nasıl yapılır? Çözümü" gibi yada "EA Anticheat hatası nasıl düzeltilir" gibi

Daha henüz FC 25 hatasıyla ilgili Türkçe videosu yok. İlk sen yapabilirsin. FC 24 için yapmış, 70k izlenme aldı

pw3dq2n.jpg

Sadece bu tarz değil, sahip olduğun oyunlar üzerinden de yap

çok teşekkür ederim öneriler için. Dikkate alacağım.

Evet korktuğum başıma geldi :rolleyes:
Sil baştan işin yoksa 4000 saati doldur. Geriye 3000 küsür var.
Bunu Yotube destek ile konuşunca şunu öğrendim: 6 aydır içerik üretmeyenlerin kanalının para kazanma özelliği askıya alınıyormuş bundan oldu. Yani Youtube in böyle bir hakkı varmış. Yani benim hatam:(
Böyle bir durumdan haberim olsaydı 6 ayda hiç olmazsa 1-2 video atardım. Bazı sebeplerden ötürü bayadır video atamamıştım çünkü.
Uzun bir süreç beni bekliyor. Aslında 4 bin saat satın alma gibi düşüncem yoktu zaten buna bütçem yok şuan. Birkaç özgün video ile yakalayabilir miyim bilmiyorum. Shorts daha zor galiba. İki taraftan da gideceğim hem uzun video hem shorts videoları. Sağlık olsun diyelim;)

Topluluk gönderisi bile olsa yayınlayın arkadaşlar, bu süreye takılmanızı engeller.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri