Youtube Seosu Hakkında Uzman Görüşleriniz?

• Kullanıcı mrtak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

mrtak

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Konuyu İnşaallah doğru yere açmışımdır. Ayrıca benzer konulara da baktım böyle bir konu yok. Lütfen banlamayın. Eğer banlayacaksanızda rencide ederek banlamayın (: - Başıma geldiği için yazdım-. Bu konuda bir araştırma yapanlar görüşlerini yazarlarsa sevinirim. Benim aklıma gelen aynen Web Sitelerinde olduğu gibi youtube kanallar arasında ve hitli videoları kullanarak bir döngü oluşturmak. Denedin mi diye soracak olursanız hayır denemedim. Böyle bir çalışmayı araştırmalarımdan sonra yapmayı düşünüyorum. Şu an bir araştırma içindeyim. Eğer üstüne gidilirse youtube seosu hakkında da birşeyler yazılabilir. Bir nevi beyin fırtınası olarak düşünün. Youtube kanallar arasında da Link piramidi gibi bir backlink döngüsü(Kişiye göre değişir.) oluşturulsa acaba videolar youtube arama motorunda ne gibi bir sonuçlar doğurur. Bunun ile ilgili şu yoğun işlerimden sonra bir çalışma yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizler de yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.
Googleden spam ile çok kazanan oldu ancak bir süre sonra Google güncellemeler çıkartarak bu spam işine son verdi. Şu anda da spam yapanlar var ancak Spin tekniğini çok iyi kullanıyorlar. Bu da yetmiyor Dış optimizasyon ile siteye dışarıdan doğal görünen reklamlar ile sitelerini ayakta tutmayı başarıyorlar. Ama dediğim gibi YT dönemi başladı. Şu an artık adsense' nin en mantıklı kazanma yolu tartışılmaz Youtube. Bunun farkına varıp bu aralar güncellemeleri sık yapmaya başladılar. Bu da artık youtubeseosu dönemini başlattı bile. Özellikle ülkemizde internetin de hızlanması ile insanlar izlemeye başladı. Yani Yakın bir gün YT spam işini bitirecek şimdiden sinyallerini vermeye başladı.

NOT: İşten daha yeni geldim.Yorgun olduğum için fazla özenerek yazamadım.Beni anlamanız ümidi ile... Hayırlı işler herkese...

Kardeşim youtube'da seo bana göre şu şekilde olur.
İlk sen yükleyeceksin.
İlk yüklediğinde bi şekilde 301'e takılacak videon (twitter,facebook desteği olabilir)
Beğenisi ve yorumları olacak videon yoruma beğeniye açık bi video olacak.
Ve etiketleri,açıklamaları doğru düzgün gireceksin.
Bir de kanalın eski olacak.

İlk sen yükleyeceksin.
İlk yüklediğinde bi şekilde 301'e takılacak videon (twitter,facebook desteği olabilir)
Güzel şeylere değinmişsin ancak benim tam olarak sormak istediğim youtube arama yerinde anahtar kelime yazıldığında üst sıralarda çıkmak backlink mantığı
bunda da geçerli mi?

İlk sen yükleyeceksin.

bunun seoyla ne alakası var cözemedim.

arkadaş kısaca anahtar kelimeler ve acıklama yani videonun aranan kelimelerde cıkması temelli bir konu acmış:)

arkadaş kısaca anahtar kelimeler ve acıklama yani videonun aranan kelimelerde cıkması temelli bir konu acmış:)

Evet hocam....Mesela yorum mantığı bunda da geçerli olabilir. Örnek veriyorum komedi tarzı bir kanalımız var. Bu hesap ile giriş yaptıktan sonra komik videolara yorum yapsak. Yorumu açık olanlara kendi komik videomuzu göndersek. Bi nebze de olsa etkisi olmaz mı sizce?

Ben bu şekil yaparak 100lerce kişinin yüklediği dizi videomu 1.sıraya çıkardım.Seo ile ilgisi var demek ki :)

Ben bu şekil yaparak 100lerce kişinin yüklediği dizi videomu 1.sıraya çıkardım.Seo ile ilgisi var demek ki :)
İlk yükleyebilmek için sürekli bu işin takipçisi olmak gerekir. Güncel çalışıyorsunuz. Ben güncel olmayan niche kategoriler için neler yapılabilir onun peşindeyim. Diyelimki ilk yükleyen biz olamadık. Örnek veriyorum bir video var ilk yükledim sosyal medyada söylemiş olduğunuz gibi paylaştım. İyi izlenim getirdi.İlk sayfadaydı ancak daha sonraları başka videolar ana kelimede tek tek önüme geçti.Bu işin bir yolu olmalı bence. Mesela video bittikten sonra genelde video içinde önerilen benzer videolar var. Tabi bu kanal videoları değil. YT öneriyor. Acaba hangi mantıkla çalışıyor oradaki YT sistemi. İşyerinden ve işlerimden fırsat bulursam çalıştığım ve olumlu sonuç aldığım herşeyi burada söz veriyorum paylaşıcam. Mesela bol hit getiren videolar var orada ek açıklamar kullanılarak izlenmesini istediğiniz niche videolarınızın urlsi koyabilirsiniz. Bol hitli günler dilerim...

bence seo da tbm de vakit kaybı tamamen gündemi takip edip ilk yükleyenlerden olacaksın burdaki birçok insana göre hiçbir bilgisi olmayan birinin videosunun 998 bin izlendiğini gördüm

İlk yükleyebilmek için sürekli bu işin takipçisi olmak gerekir. Güncel çalışıyorsunuz. Ben güncel olmayan niche kategoriler için neler yapılabilir onun peşindeyim. Diyelimki ilk yükleyen biz olamadık. Örnek veriyorum bir video var ilk yükledim sosyal medyada söylemiş olduğunuz gibi paylaştım. İyi izlenim getirdi.İlk sayfadaydı ancak daha sonraları başka videolar ana kelimede tek tek önüme geçti.Bu işin bir yolu olmalı bence. Mesela video bittikten sonra genelde video içinde önerilen benzer videolar var. Tabi bu kanal videoları değil. YT öneriyor. Acaba hangi mantıkla çalışıyor oradaki YT sistemi. İşyerinden ve işlerimden fırsat bulursam çalıştığım ve olumlu sonuç aldığım herşeyi burada söz veriyorum paylaşıcam. Mesela bol hit getiren videolar var orada ek açıklamar kullanılarak izlenmesini istediğiniz niche videolarınızın urlsi koyabilirsiniz. Bol hitli günler dilerim...

Bekliyorum konularını kardeş,youtube şu önerilen video işini hangi mantıkla yapıyor bende anlamış değilim.İzlenim,beğeni,yorum bunlar şart bide kanalın eski olması şart bunlardan eminim ama tam püf noktasını bilemedim.

---------- Mesaj saat 00:36:17 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:31:50 civarında gönderildi. ----------

bence seo da tbm de vakit kaybı tamamen gündemi takip edip ilk yükleyenlerden olacaksın burdaki birçok insana göre hiçbir bilgisi olmayan birinin videosunun 998 bin izlendiğini gördüm

Hocam yapma gözünü seveyim tbm nasıl vakit kaybı.Ben 0.05 $ den ne güzel tık alıyordum 100 tık 10 lira yapıyordu.Şimdi tl ye döndük 0.08 Tl den 0.06 ya kadar düştü yarın bigün 0.05 olacak 100 tık ile 5 lira alacagım bu da benim 2 katı fazla çalışmam demek.Yav şu tbm yi bi 0.10 TL de sabitlesek başka bişey de istemem.

Bekliyorum konularını kardeş,youtube şu önerilen video işini hangi mantıkla yapıyor bende anlamış değilim.İzlenim,beğeni,yorum bunlar şart bide kanalın eski olması şart bunlardan eminim ama tam püf noktasını bilemedim.

---------- Mesaj saat 00:36:17 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:31:50 civarında gönderildi. ----------

Hocam yapma gözünü seveyim tbm nasıl vakit kaybı.Ben 0.05 $ den ne güzel tık alıyordum 100 tık 10 lira yapıyordu.Şimdi tl ye döndük 0.08 Tl den 0.06 ya kadar düştü yarın bigün 0.05 olacak 100 tık ile 5 lira alacagım bu da benim 2 katı fazla çalışmam demek.Yav şu tbm yi bi 0.10 TL de sabitlesek başka bişey de istemem.

ÖNERİM ---> kaç kanalın var bilmiyorum tbm ye ayıracağın vakte kanal aç video bas farklı kategorilerde.

ben 0,17$ da gördüm 0,06$ yıda gördüm günde 900-1000 tıklama da gördüm 40-50 tıklama da özellikle tbm vs çalışmadım eminim çoğu kişi de uraşmıyor tbm ile sürüm yapmaya çalışıyorlar uraştığın kategoriyle de doğru orantılı olarak düşüp yükseliyor magazindeki tbm ile haber kategorisi tabiki aynı değil TL ye döndü şimdi kazanç yarı yarıya düştü mantıksızlık oldu aslında normalde 0,10$ olan şimdi bizde TL olarak görünüyor tbm çalışması yaparak sen ne kadar yükseltirsen yükselt video reklamlar ortalamayı düşürüyor onları kapatsan diğer tıklamalardan çok fazla kazanamazsın.

bilmiyorum bizden daha prof üstadlar var forumda onlar sölesin fikrini bence vakit kaybı...

Bir gün spam tamamen vakit kaybı olacak. Ben bunun derdindeyim dostum. Şimdiden çalışmalar yapsan biraz üstüne düşsen şimdi vakit kaybı olarak gördüğün SEO ve TBM olayına iyiki çalışmışım diyeceksin belkide.Şimdi spam olayının biteceğinin sinyallerini almaya başladık.
Googledeki mantık ile aynı olmalı. İhtiyar domainler genç domainlere göre googlede hep bir adım öndedir.Ancak şu var kanal eski olmalı ama günümüze gelene kadar da ara ara güncel tutulmalı. Böyle bir kanalı da anca ya satın alırsın ya da emek harcayarak kanalını satmadan eskitirsin. Bakalım İnşaallah bir yöntem var aklımda olan onu dener burada sonucu sizinle paylaşırım.

Bir gün spam tamamen vakit kaybı olacak. Ben bunun derdindeyim dostum. Şimdiden çalışmalar yapsan biraz üstüne düşsen şimdi vakit kaybı olarak gördüğün SEO ve TBM olayına iyiki çalışmışım diyeceksin belkide.Şimdi spam olayının biteceğinin sinyallerini almaya başladık.

spam yapmadığım için öle bi derdim yok ama tbm ve seo ile uraşacak kadar da bol vaktim yok açıkcası..

ona ayıracağım vakti daha verimli işlerde değerlendirmeyi yeğlerim

ona kafa yoracağına madem özgün videoya yor özgün video yarat seo ve tbm ile de uraşmana gerek kalmaz

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri