Youtube Telif Hakkı Mağduru Olmayın

• Kullanıcı eucalyptus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💵 Para Kazanma, Adsense ve Alternatif Gelir Modell

eucalyptus

Kayıtlı Üye
Merhabalar arkadaşlar. Bu konuyu sadece sizleri uyarmak ve görüşümü bildirmek için açtım. Başka bir amacı yok
Biliyorsunuz ki youtube telif hakkı konusunda çok ciddi önlemler alıyor. Videonun gerçek sahipleri de artık eserlerini youtube ile koruma altına alıp telif hakkı alıyor. Youtube üzerine videoları yüklerken çok dikkatli olmanızı öneririm.. Örneğin şampiyonlar ligi maçları, müzik klipleri vs. tarzı videoları youtube üzerine yüklemeyin... Daha çok amatör videolara yönelin. Eğer yüklediğiniz videoda telif hakkı problemi yaşarsanız MAHKEMELİK olabilirsiniz ve dava ile sizi para cezasına çarptırabilirler.... Lütfen dikkatli olun

Ben kendimden örnek vermek istiyorum. Youtube ile alakalı değil fakat olayın ne boyutlara gelebileceğini örneklemek açısından. Benim converse resimlerinin yer aldığı bir websitem vardı. Adsense ile üzerinden para kazanıyordum. Converse modelleri yazınca 1. sırada çıkıyordu hatta sitem. Bir gün evime bir hızlı posta ile ihtarname dosyası geldi. Converse şirketinden izinsiz converse resimlerini paylaştığım ve hakkında yazılar yazdığım için, satış yaptığım için(satış kesinlikle yapmıyordum öyle iddia etmişler) sitemin 24 saat içinde kapatılmasını aksi halde converse şirketinin bana dava açacağını belirtmiş. Almanya üzerinden yetki alınmış ve noter bilgileri vardı. 2 avukat tutmuşlar ve 1 de tercüman (Türkçeye çevirmek için) Ben de tabii ki uğraşmamak için sitemi kapattım... Ama tabii ki dedim ki içimde vay be koskoca Converse şirketine bak benimle uğraşıyorrr :)

Her neyse lafı fazla uzatmayacağım... Yabancı ülkelerde bilişim suçları daha üst düzeyde ve geniş... Sadece dikkatli olun diye uyarmak istedim... Saygılar...

Kardes dundenberidir uyariyorsun tamam anladik. Bunlari biliyoruz sen bize ne yukleyecegimizi soyle sen uc videoyla okadar izlenim almissin bide amator video yukle demissin bizde yukluyoz ama izlenim almiyor ve etiketleride tek tek giriyoruz ama nafile. Sen bize bunlari anlat

ben cok lig tv videosu yukluyordum. hatta benden oncesınde youtubeda lıg tv vıdeosu koymaya cekınıyorlardı.cunku orda 25000 dolar telif cezası var yazıyordu.sonra baktılar bısey olmuyor herkes koymaya basladı. Bana eğer ciddi bi sorun cıkartmıyorsan karşı hak sahıbıne ugrasmıyorlar gıbı geldı ama sen en tepede cıkınca adamın ekmegıyle oynamıssın. Youtubeda ıhtar olayı ve engelleme olayı oldugu ıcın cok ugrasmıyorlar mahkeme ıslerıyle gibi geldi bana.Umalım bizede sıkıntılar olmasın.

Kardes dundenberidir uyariyorsun tamam anladik. Bunlari biliyoruz sen bize ne yukleyecegimizi soyle sen uc videoyla okadar izlenim almissin bide amator video yukle demissin bizde yukluyoz ama izlenim almiyor ve etiketleride tek tek giriyoruz ama nafile. Sen bize bunlari anlat

10 dakika önce bir arkadaşın konusunda kısaca yazdım ve şimdi de ayrıntılı olarak konu açmak istedim... Sizin için... Yardımcı olabilmek için. Bunlar da gerekli bilgiler diye düşündüm. Lakin böyle aç gözlülük edip devamlı sadece nasıl daha fazla kazanırım banane youtube kurallarından derseniz işte bu bilgilere muhtaç olacaksınız... Her neyse ben sadece uyarmak istedim... Bildiğim bilgiyi sizle paylaşmak istedim. Daha yeniyim youtube işinde eğer güzel taktikler olursa anlatacağımı da belirtmiştim...

Burdaki herkes daha fazla kazanmak ister tabikide herkesin kendine gore bi taktigi var . Benim demek istedigim bu taktikleri ogrenmek bizde yeniyiz ve burda biseyler ogrenmeye calisiyoruz. Ama anlamadigim ne kadar kalireli video atsakta izlenmiyo. Ya sisyal medya olacak yada abone ama nasil olurda oyle izlenim aliniyor anlamadim.

Merhabalar arkadaşlar. Bu konuyu sadece sizleri uyarmak ve görüşümü bildirmek için açtım. Başka bir amacı yok
Biliyorsunuz ki youtube telif hakkı konusunda çok ciddi önlemler alıyor. Videonun gerçek sahipleri de artık eserlerini youtube ile koruma altına alıp telif hakkı alıyor. Youtube üzerine videoları yüklerken çok dikkatli olmanızı öneririm.. Örneğin şampiyonlar ligi maçları, müzik klipleri vs. tarzı videoları youtube üzerine yüklemeyin... Daha çok amatör videolara yönelin. Eğer yüklediğiniz videoda telif hakkı problemi yaşarsanız MAHKEMELİK olabilirsiniz ve dava ile sizi para cezasına çarptırabilirler.... Lütfen dikkatli olun

Bu noktada iş Muslera06 ya düşüyor galiba. Şöyle ki mahkeme kısmı önemli bence de. Yani mesela yabancı filmin fragmanını veya filmden 5-10 dakikalık bir bölümü yayınladığımız zaman en kötü senaryo olarak teliften kanalın kapanmasını zaten göze alıyoruz ancak işin içine mahkeme kısmı girince büyük problem.
Yabancı forumlarda ve yotube ile ilgili yabancı kaynaklarda bu konuyla ilgili detay vardır diye düşünüyorum ancak yabancı dilim olmadığı için sonuç alamıyorum.
Rica etsek Muslera06 veya yabancı dili olan başka bir arkadaşımız yabancı forumlarda bu işi yıllardır yapan kişilerin neler dediklerini bizler için araştırabilirse herkes için çok iyi olacak gerçekten.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri