Youtube'da 360° Video Dönemi Başladı

weberesice

Kayıtlı Üye
Gezinirken gördüm, 12 Mart itibariyle 360° video desteği başlamış.

Şuan için Chrome'da ve Android cihazlar için uygunmuş.

Epey ilginç :D

Uyarı: Farklı tarayıcılarda videoyu izlemeyin başınız döner :D

Dünyanın en büyük video platformu olma özelliğini elinden bırakmayan YouTube, özellikle sanal gerçeklik başlıkları için faydalı olabilecek 360 derece video özelliğini kullanıma sundu.

Bu yeni destek sayesinde Bublcam, Giroptic 360cam, IC Real Tech Allie, Kodak SP360 ve Ricoh Theta gibi üzerinde yer alan birden fazla optik mekanizmasıyla 360 derecelik çekimler yapabilen kameralar ile kaydedilen videolar, YouTube'da aktif bir şekilde oynatılmaya başlandı. 360 derecelik videoların içerisinde gezinme işlemini masaüstü sistemlerde fare hareketleriyle, Android işletim sistemlerinde ise telefon ya da tabletlerin (Jiroskop ve ivmeölçer birimleri üzerinden) hareket ettirilmesiyle yerine getiren servis, özellikle sanal gerçeklik gözlükleri için inanılmaz bir deneyim vaat ediyor ve böylece çekilen videolar içerisinde gerçek anlamında girilebiliyor.

Yakında iOS işletim sistemli cihazlara da getirileceği söylenen 360 derecelik video deneyimi hakkında hazırlanan etkileşimli videolara aşağıda ulaşabilirsiniz. Alıntıdır

https://www.youtube.com/watch?v=ClAuhgFQpLo&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=7IaYJZ2Usdk&feature=youtu.be

Son düzenleme:
Gerçekten süpermiş.

Bunu bide oculus rift ile izlediğini düşünsene :)

Son düzenleme:
Başım döndü bu neymiş böyle. :) İlginç olmuş, reklamlara yanlışlıkla tıklamayı da arttırır bu. :)

bence kötü bişy, videoyu sağa sola yukarı aşağı getirip videonun ortasını bulana kadar video bitiyor, bide videonun hangı kısmını izleyeceğine karar veremiyor insan

güzel düşünülmüş cok nadir yapılan bi teknik sanırım pek rast gelemiyorum ılk defa rastladım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri